reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Jestem ciekawa, jak to wygląda na USG. Myślałaś może, żeby iść do lekarza, który się specjalizuje w endometriozie? Bo w samej adenomiozie pewnie mało takich jest. Pewnie diagnostyka tego jest podobna, jak endometriozy? Lekarz zapewne nie ciągnął tematu, bo średnio się na tym zna... Oburzylam się... Najgorzej, kiedy lekarz rzuci hasło, w żaden sposób nie rozwinie tematu, nie wyjaśni, Ty się naczytasz, sama sobie sprawdzisz i tylko się stresujesz. Kurcze, poszukaj specjalisty od endometriozy.
Zgadzam się, poszukaj specjalisty, który Ci wszystko wyjaśni bo czytając historie z internetu czasem można popaść w obłęd. Ale pomimo plamień jak widać ciąże udało się utrzymać i to ogromna nadzieja! Dlatego oszczędzaj się na tyle na ile się da, wiem, że w takiej sytuacji to graniczy z niemożliwym ale staraj się aż tak mocno nie stresować.
Tulę mocno, bądź silna, musi być dobrze! ❤️

reklama
Jestem ciekawa, jak to wygląda na USG. Myślałaś może, żeby iść do lekarza, który się specjalizuje w endometriozie? Bo w samej adenomiozie pewnie mało takich jest. Pewnie diagnostyka tego jest podobna, jak endometriozy? Lekarz zapewne nie ciągnął tematu, bo średnio się na tym zna... Oburzylam się... Najgorzej, kiedy lekarz rzuci hasło, w żaden sposób nie rozwinie tematu, nie wyjaśni, Ty się naczytasz, sama sobie sprawdzisz i tylko się stresujesz. Kurcze, poszukaj specjalisty od endometriozy.
dla mnie każde usg wyglada tak samo, więc nic mądrego Ci nie napisze, ale mi wtedy lekarka pokazywała, ze moja macica jest jakby niejednorodna, cala w takich różnych plamkach czy kreskach. Nic więcej mi na ten temat nie powiedziała. 3 miesiące wcześniej miałam drożność laparoskopowo i tez mi nic nie powiedzieli. Żaden lekarz później tez o tym nie mówił, aż do teraz. Sama nie wiem, co robić. Jutro idę do lekarza u nas na wiosce i mu powiem (nie to, żebym ufała mu bardziej niż mojemu lekarzowi prowadzącemu z kliniki leczenia niepłodności, ale po prostu muszę się komuś wygadać😅). Zobaczymy, co mi na to odpowie

moim zdaniem jeśli faktycznie lekarz miałby jakieś obawy co do Twojej ciąży na pewno by o tym poinformował
Tule mocno ❤️
nie No, ufam swojemu lekarzowi, sam z siebie powiedział, że prawdopodobnie to mam. I z tego co wiem, to na tym etapie (tj w ciąży) chyba nic już z tym nie można zrobić, wiec pewnie nie chciał mnie straszyć🤷‍♀️ nie mam pojęcia, ale 27.12 niezależnie na jakim etapie ciąży będę lub nie, pogadam z nim o tym wprost

Nasmęciłam, więc czuję się w obowiązku rozluźnić temat🙈🤣

Załączniki

• IMG_0868.jpeg
    IMG_0868.jpeg
    87,1 KB · Wyświetleń: 81
Kurde tak mnie mdli, próbuje nadrobić zaległości ze specjalizacji ale nie mogę się skupić przez to. Co robić? 🤢🤮

reklama
Do góry