reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Dzień dobry, dziś 5+3. Nadal czuję się dobrze, z objawów tylko cycki. Z natury jestem bardzo szczupła więc u mnie nic nie widać jeszcze. Mieszczę się we wszystko. Dobrości!
No bo to zdecydowanie za szybko żeby było coś widać 😁 a dziewczyny które widzą mają pewnie jedynie wzdęte brzuchy, mi też czasem na wieczór wydaje wie bardziej zaokrąglony. Pamiętam jak w 1 ciazy bardzo czekałam na brzuch, a bardzo długo go nie miałam i byłam taka zawiedziona że nie widać 😂🙈

No bo to zdecydowanie za szybko żeby było coś widać 😁 a dziewczyny które widzą mają pewnie jedynie wzdęte brzuchy, mi też czasem na wieczór wydaje wie bardziej zaokrąglony. Pamiętam jak w 1 ciazy bardzo czekałam na brzuch, a bardzo długo go nie miałam i byłam taka zawiedziona że nie widać 😂🙈
Ja też i potem jak mi mówili: ale masz mały brzuch to jakoś mnie to wkurwiało gdyż miałam wyobrażenie, że kobieta w ciąży powinna mieć wieeeelki brzuch i to jest wyznacznik jej zajebistości :D

Ja też i potem jak mi mówili: ale masz mały brzuch to jakoś mnie to wkurwiało gdyż miałam wyobrażenie, że kobieta w ciąży powinna mieć wieeeelki brzuch i to jest wyznacznik jej zajebistości :D
A ja uważam właśnie, ze nie, piękny jest każdy brzuszek, ale z takim mniejszym jest zdecydowanie łatwiej 🌸 ja już widzę po sobie ze będę wyglądać jak matrona duży cyc jeszcze brzuch ale cóż 😅

Miałam teleporade na NFZ i o dziwo zostałam zapytana o l4 :o szoook, ale do końca grudnia na razie nie chce jak się nawet dobrze czuje, tylko mam inny adres zameldowania a w innym mieszkam i zastanawiam się jak lekarze wystawiają l4 w ciąży? Jakie macie doświadczenie z tym?

Miałam teleporade na NFZ i o dziwo zostałam zapytana o l4 :o szoook, ale do końca grudnia na razie nie chce jak się nawet dobrze czuje, tylko mam inny adres zameldowania a w innym mieszkam i zastanawiam się jak lekarze wystawiają l4 w ciąży? Jakie macie doświadczenie z tym?

Musisz mieć podany adres zamieszkania. Ten adres, który ZUS widzi będzie brał pod uwagę, jeśli chciałby Cię odwiedzić i zapytać, czy na pewno się tak źle czujesz, że musisz siedzieć w domu i brać pieniążki z tej instytucji ;)

No nie do końca - ja urodziłam córkę 2 lata temu. Mimo, ze jestem szczupła to brzuch jeszcze nie wrocil całkiem do normy - mięśnie nie są tak spięte jak przed pierwsza ciąża a i prawda jest ze w każdej kolejnej macica szybciej się powiększa. Wiadomo, ze nie mam brzucha jak w 5 miesiacu ale zeby gniotło w guzik spodni to już tak ;)
Wzdęć nie mam szczęśliwie bo jeszcze tego by mi brakowało przy miłościach 🙈

Przy kolejnych ciążach brzuchy powinny startować szybciej i być większe, bo ciało już raz przez to przechodziło. Mięśnie są luźniejsze i stawiają mniejszy opór dzidzi, więc brzuszek widać szybciej.

No nie do końca - ja urodziłam córkę 2 lata temu. Mimo, ze jestem szczupła to brzuch jeszcze nie wrocil całkiem do normy - mięśnie nie są tak spięte jak przed pierwsza ciąża a i prawda jest ze w każdej kolejnej macica szybciej się powiększa. Wiadomo, ze nie mam brzucha jak w 5 miesiacu ale zeby gniotło w guzik spodni to już tak ;)
Wzdęć nie mam szczęśliwie bo jeszcze tego by mi brakowało przy miłościach 🙈
ja mam 1,5 roczniaka na pokładzie, brzuch wiadomo nie jest jak przed ciąża bo skóra bardziej rozciągnięta. Wiem że przy kolejnych ciążach brzuchy wyskakują szybciej ale nie przesadzajmy ze juz w 5 tygodniu są takie że chcecie wskakiwac w ciążowe ciuchy

reklama
ja mam 1,5 roczniaka na pokładzie, brzuch wiadomo nie jest jak przed ciąża bo skóra bardziej rozciągnięta. Wiem że przy kolejnych ciążach brzuchy wyskakują szybciej ale nie przesadzajmy ze juz w 5 tygodniu są takie że chcecie wskakiwac w ciążowe ciuchy

A w sumie dlaczego nie? Jeżeli ktoś czuje taką potrzebę, niech wskakuje. Macica się powiększa, może nie widać tego gołym okiem, ale ona caly czas rośnie. Bardzo możliwe, że zaczyna się też zatrzymywać woda w organizmie. Pojawiają się wzdęcia. Wczoraj weszłam w jeansy po tygodniu i też czułam dyskomfort i ucisk. Musiałam z nich wyjść, bo było mi niewygodnie i przerzuciłam się na dresiki. Niech każdy robi w swojej ciąży, co chce, nie oceniajmy tego. :)

Do góry