reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Wzięłam Duphaston, który mi został z zeszłego roku, jeśli to plamienie miałoby być spowodowane niskim progesteronem. Idę teraz znowu na pobranie, zobaczyć jak wygląda sytuacja. Zrobię betę I proga. Mam dzisiaj mieć kontakt z moim lekarzem, więc pogadam z nim o tym. Więcej nie mogę zrobić. Jak nie będzie się chciała ciąża przyjąć, to się nie przyjmie.
7 lat temu byłam w ciąży i serce dziecka przestało bić alebwtedy wdała się infekcja której lekarz nie wykrył 🙁

reklama
Wzięłam Duphaston, który mi został z zeszłego roku, jeśli to plamienie miałoby być spowodowane niskim progesteronem. Idę teraz znowu na pobranie, zobaczyć jak wygląda sytuacja. Zrobię betę I proga. Mam dzisiaj mieć kontakt z moim lekarzem, więc pogadam z nim o tym. Więcej nie mogę zrobić. Jak nie będzie się chciała ciąża przyjąć, to się nie przyjmie.
Trzymam kciuki! Jak sytuacja? Na tym etapie jeśli progesteron nie jest winowajca to niestety niewiele można zrobić.

Powiedzcie mi jakie witaminy bierzecie?
Ja biorę te co w ciąży z córa czyli prenatal + dha ale teraz powoli przymierzam się do zmiany :) mam swój typ ale chętnie poczytam ;)

Cześć! Przycupne nieśmiało.
W poprzednim cyklu zaliczyłam biochem wiec jestem bardzo ostrożna w radości. to moja 4 ciąża, mam jedna córeczkę ;)

Termin wychodzi mi na 1 sierpnia ;)

Na razie wstrzymuje się z betą. W zeszłym cyklu przyrost był niby w normie a skończyło się jak się skończyło 🤷🏻‍♀️ A wizytę będę umawiać dopiero na 6-8 grudnia, jakos tak ;)
Witamy ❤️❤️

Trzymam kciuki! Jak sytuacja? Na tym etapie jeśli progesteron nie jest winowajca to niestety niewiele można zrobić.

Czekam na wyniki. Jak próg będzie okej to odstawie dupka, bo przyczyną będzie inna niż niedomoga. Lekarz ma mnie zapisać do siebie na teleporade. Boli mnie brzuch, jak na okres. Więcej plamię. O dziwo bolą mnie piersi. Trochę się łudzę, że te plamienia są z powodu heparyny, ale wewnętrznie czuję i wiem, że to kolejny koniec.

Czekam na wyniki. Jak próg będzie okej to odstawie dupka, bo przyczyną będzie inna niż niedomoga. Lekarz ma mnie zapisać do siebie na teleporade. Boli mnie brzuch, jak na okres. Więcej plamię. O dziwo bolą mnie piersi. Trochę się łudzę, że te plamienia są z powodu heparyny, ale wewnętrznie czuję i wiem, że to kolejny koniec.
Kochana tule mocno 😙😙😙

Przytulam! Ale wciąż ściskam kciuki, ze może skończy się dobrze ;)

reklama
Nie żebym wbijała z buta na wasz wątek, ale branie duphastonu bez pomiaru progesteronu i konsultacji z lekarzem jest najbardziej niebezpiecznym pomysłem, o jakim słyszałam. Absolutnie nie należy go brać, jeśli nie ma się potwierdzonej niedomogi lutealnej - na własną rękę. Najpierw badanie, potem dupek.

I… samo plamienie nie musi niczego złego oznaczać, zwłaszcza jeśli progesteron i beta są w porządku. Sama plamilam na początku ciąży - a obecnie jestem w 31 tygodniu.

Do góry