reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Nie żebym wbijała z buta na wasz wątek, ale branie duphastonu bez pomiaru progesteronu i konsultacji z lekarzem jest najbardziej niebezpiecznym pomysłem, o jakim słyszałam. Absolutnie nie należy go brać, jeśli nie ma się potwierdzonej niedomogi lutealnej - na własną rękę. Najpierw badanie, potem dupek.

I… samo plamienie nie musi niczego złego oznaczać, zwłaszcza jeśli progesteron i beta są w porządku. Sama plamilam na początku ciąży - a obecnie jestem w 31 tygodniu.

Dzięki za informację. Dobrze o tym wiem. Podejrzewałam, że tu napiszesz.

reklama
Hej 🥰 Ja witam się bardzo bardzo niesmialo 🙈 Zrobiłam test w poniedziałek i wtorek (10 i 11dpo wg mnie) i wyszły blade kreski. Najpierw myślałam,że to coś z testem,ale na kolejny dzień ten wyszedł mi cień. Czekam na sobotę ,bo wtedy mam mieć @ i zrobię z rana o czułości 20 ☺️ mam nadzieję,że się to potwierdzi. Niestety co do bety ,to u mnie w przychodni krew pobierają dwa razy w tyg i czeka się tydz na wynik...więc nie zniosę tyle oczekiwania 😅 ale oczywiście jak test potwierdzi to zrobie.

Nie robię tego po złości, po prostu patrząc na historie niektórych dziewczyn z forum wydaje mi się to conajmniej nierozważne. I nie mogę patrzeć jak wszyscy mówią, że to cudowny pomysł - bo nie jest.
A mogę zapytać co się może stać?
W sensie ja się zgadzam jak najbardziej, ze leków nie powinno się brać bez konsultacji z lekarzem i w sumie nigdy nie brałam ale jestem ciekawa bo akurat progesteron wielu ginekologów przepisuje w ciemno bez badań (3 lata temu mi proponował lekarz na wszelki wypadek ale zmieniłam lekarza bo mu jakos nie ufałam).

A mogę zapytać co się może stać?
W sensie ja się zgadzam jak najbardziej, ze leków nie powinno się brać bez konsultacji z lekarzem i w sumie nigdy nie brałam ale jestem ciekawa bo akurat progesteron wielu ginekologów przepisuje w ciemno bez badań (3 lata temu mi proponował lekarz na wszelki wypadek ale zmieniłam lekarza bo mu jakos nie ufałam).
Choćby wspieranie ciąży pozamacicznej…

Czekam na wyniki. Jak próg będzie okej to odstawie dupka, bo przyczyną będzie inna niż niedomoga. Lekarz ma mnie zapisać do siebie na teleporade. Boli mnie brzuch, jak na okres. Więcej plamię. O dziwo bolą mnie piersi. Trochę się łudzę, że te plamienia są z powodu heparyny, ale wewnętrznie czuję i wiem, że to kolejny koniec.
Masz już może wyniki? Jak sytuacja?
Ja wczoraj przestałam plamić, leżałam w łóżku do południa, ale musiałam zejść coś zjeść i jak wróciłam na górę, żeby się ogarnąć przed wizyta to znów plamiłam, więc już sama nie wiem🙄

Masz już może wyniki? Jak sytuacja?
Ja wczoraj przestałam plamić, leżałam w łóżku do południa, ale musiałam zejść coś zjeść i jak wróciłam na górę, żeby się ogarnąć przed wizyta to znów plamiłam, więc już sama nie wiem🙄

Odstawiam dupka, prog około 29, beta 189. Niedługo powinnam mieć tele z lekarzem i pozostaje mi tylko czekać na rozwój wydarzeń.

Nie żebym wbijała z buta na wasz wątek, ale branie duphastonu bez pomiaru progesteronu i konsultacji z lekarzem jest najbardziej niebezpiecznym pomysłem, o jakim słyszałam. Absolutnie nie należy go brać, jeśli nie ma się potwierdzonej niedomogi lutealnej - na własną rękę. Najpierw badanie, potem dupek.

I… samo plamienie nie musi niczego złego oznaczać, zwłaszcza jeśli progesteron i beta są w porządku. Sama plamilam na początku ciąży - a obecnie jestem w 31 tygodniu.
Ja biorę duphaston od dwóch lat od owulacji, szczerze mówiąc nie badałam proga, bo uważałam, że to zbędne, gdy i tak biorę dupka😐 No nic, zobaczymy co mi lekarz powie dziś na wizycie, może każe odstawić.
A jak u Ciebie wygladalo to plamienie na początku? W sensie codziennie? Cały czas? Po kilka godzin? Może głupie pytania, ale pierwszy raz mam w ciąży plamienia🙄

reklama
Ogólnie dziewczyny dziwna sytuacja bo wyniki ze szpitala z HCG jest większy ale nikt ich nie robiłam prywatnie które próbki jechały kurierem do Płocka są słabsze ale to może dlatego że jechały tyle kilometrów i stężenie opadło tutaj przesyłam zdjęcia ze szpitala i prywatnie Naprawdę uważacie że jest za wysoki z kalkulatora pokazuje że 5 tydzień
u Ciebie wg widełek to nawet 6tydz wychodzi😛

Do góry