reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

Ja biorę duphaston od dwóch lat od owulacji, szczerze mówiąc nie badałam proga, bo uważałam, że to zbędne, gdy i tak biorę dupka😐 No nic, zobaczymy co mi lekarz powie dziś na wizycie, może każe odstawić.
A jak u Ciebie wygladalo to plamienie na początku? W sensie codziennie? Cały czas? Po kilka godzin? Może głupie pytania, ale pierwszy raz mam w ciąży plamienia🙄
U mnie zaczęła się kawa z mlekiem w weekend po po pozytywnym tescie. Plamy były tylko przy podcieraniu - tydzień później także odrobine na bieliznie. Brałam dupka 2x1, na izbie przyjęć nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości. Do dziś nie mam pojęcia co to było, ale ja 7 dpo miałam 9,8 progesteronu, wiec podejrzewam niedomoge lutealna. Plamienia same się pojawiły i same się zakończyły.

reklama
Odstawiam dupka, prog około 29, beta 189. Niedługo powinnam mieć tele z lekarzem i pozostaje mi tylko czekać na rozwój wydarzeń.

Plamienia mam takie, jakie były. Dokładnie takie same, jak przed miesiączką przy niskim progu i poprzednim biochemie. Ból jak na okres, brzuch i krzyż. Piersi dalej bolą. Nawet jeśli to cp, co w takich sytuacjach zawsze biorę pod uwagę, teraz nie mam jak tego stwierdzić. W razie czego "dokarmiać" cp już nie będę, bo mam wyniki. Dalej w zawieszeniu. Liczę na to, że te plamienia wynikają z heparyny, a nie wady tworzącego się człowieka, czy reakcji odrzucającej ze strony mojego organizmu.

Załączniki

• 3F152330-EECB-4824-A84E-C3DE61C0FE96.png
    3F152330-EECB-4824-A84E-C3DE61C0FE96.png
    331,3 KB · Wyświetleń: 92
Plamienia mam takie, jakie były. Dokładnie takie same, jak przed miesiączką przy niskim progu i poprzednim biochemie. Ból jak na okres, brzuch i krzyż. Piersi dalej bolą. Nawet jeśli to cp, co w takich sytuacjach zawsze biorę pod uwagę, teraz nie mam jak tego stwierdzić. W razie czego "dokarmiać" cp już nie będę, bo mam wyniki. Dalej w zawieszeniu. Liczę na to, że te plamienia wynikają z heparyny, a nie wady tworzącego się człowieka, czy reakcji odrzucającej ze strony mojego organizmu.
O widzisz, umknęła mi Twoja wiadomość z wynikami. A poprzedni wynik bety jakiś miałas?

znalazłam Twój post o becie poprzedniej, pięknie Ci urosła! Trzymam mocno kciuki❤️

reklama
Licząc od pierwszego dnia miesiączki w ta niedziele skończę 5 tydzień a w ten pon lekarz nie widział nic jedynie owulacje ale byłam na NFZ a u nas w szpitalu te usg ma z 15 lat idę w piątek prywatnie może coś zobaczy
przy becie niższej niż 1000 to normalne, że na usg jeszcze nic nie widać, spokojnie! Ja bym oddała wszystko za wysoką betę😁 a co do widełek, to już pisałam tutaj, że na różnych grupach staraczkowych dziewczyny zawsze podkreślają, że najważniejszy jest przyrost, nie ma co patrzeć na wysokość bety i nie ma co wyczytywać z tego tygodnia ciąży

Do góry