reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Ja ogólnie cała jestem pełniejsza🤔 Ok, mam 2kg na plusie, ale bez przesady🫣 może woda się w organizmie zatrzymuje albo coś?
Ja ogólnie bardzo mało jem, nie mam apetytu... Ale za to pije niezliczone ilości wody a niestety mało sikam więc woda na pewno się zatrzymuje + zaparcia nieszczęsne 😏🤦‍♀️

reklama
Ja ogólnie bardzo mało jem, nie mam apetytu... Ale za to pije niezliczone ilości wody a niestety mało sikam więc woda na pewno się zatrzymuje + zaparcia nieszczęsne 😏🤦‍♀️
ja zaparć na szczęście nie mam (w pierwszej ciąży za to bardzo na to cierpiałam😣), piję chyba nie za dużo (wiem, to źle), sikam nienajgorzej, a z tym jedzeniem to tak mam dziwnie, bo wcześniej jadłam bardzo dużo, a teraz już doszły mi mdłości, nie wszystko mi wejdzie, ale z drugiej strony, żeby nie mieć tych mdłości to ciagle muszę mieć coś w żołądku, wiec jem małe porcje, ale często😅

A takie pobolewanie jajnika lewego do pleców? To normalne?

Hmm teoretycznie jajniki mogą boleć w ciąży. Wszystko zależy od tego, jaki to ból, z której strony, jak bardzo silny, jaki to rodzaj bólu, czy utrudnia funkcjonowanie, czy jest na stałe i przede wszystkim czy to na pewno ból jajnika a nie np. wyrostek robaczkowy. Niestety nie odpowiem jednoznacznie, czy ten ból jest normalny 😞 wszystkie niepokojące tematy najlepiej obgadać z lekarzem.

Ja na wieczór też mam bardziej wzdęty brzuch. Ale w 1 ciazy też tak miałam. Później był czas że nic bardzo długo nie było widać. Mam nadzieję ze i tym razem dużo nie przytyje i szybko zgubię po porodzie 🙈🙈

Powiedzcie mi, też macie takie wzdęte brzuchy, szczególnie wieczorem. Może nie jem super zdrowo, ale staram się. Wystarczy że raz coś zjem mniej zdrowego i brzuch wywala. Jajnik dalej pobolewa, ale to chyba normalne.
Ja nie ma wzdętego ale wyczuwam już w dole brzucha bardzo delikatnie uwypukloną macicę, trochę mi się wydaje to dziwne na tak wczesnym etapie ale jestem bardzo szczupła i to chyba dlatego, poza tym też zaczęłam mieć lekkie bóle to w okolicy jajników to po środku.

Ja nie ma wzdętego ale wyczuwam już w dole brzucha bardzo delikatnie uwypukloną macicę, trochę mi się wydaje to dziwne na tak wczesnym etapie ale jestem bardzo szczupła i to chyba dlatego, poza tym też zaczęłam mieć lekkie bóle to w okolicy jajników to po środku.
lekarz umie wyczuć powiększona macice na wczesnym etapie, więc pewnie nie jest niemożliwe, żebyś Ty tez coś wyczuła, skoro znasz swoje ciało. W którym tc jesteś?

ja nie mam wzdęć jako takich (tzn nie czuję się pełna), ale brzuch mam mocno widoczny. Nawet mąż jak tydzień temu wpadł na weekend do domu, to powiedział mi, że brzuch mi mega urósł
Ja też mam wydeta dolna oponkę,dużo nie jem,ale na mnie tak działa progesteron i heparyna😉
My planujemy o ciąży powiedzieć najpóźniej jak się da.W razie gdyby coś było nie tak,to nie chce telefonów,etc,już byłam nie raz w takiej sytuacji i takie klepanie po plecach mi nie pomaga.Jak będzie dobrze i mi nie wywali brzucha to planuje powiedzieć najlepiej i najwcześniej w marcu 😂

reklama
ja właśnie szukałam prosecco (chociaż z procentami to praktycznie prosecco nie piję) i trafiłam na te różne trunki 0%, ale na prosecco nie🤣 możesz polecić jakieś konkretne?

Ooo ja piłam parę dni temu. I tak, jak kiedyś mi nie smakowało to teraz weszło aż miło. Prosecco mionetto 0,0% spróbuj, może Ci podpasuje. Na pewno na sylwestra będę piła.

Do góry