reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2023

Ja też mam tak, że padam już o 21 i wcześnie rano wstaje. Przed ciążą było zupełnie przeciwnie, standardowo zasypiałam koło 1. Byłam wczoraj u lekarza, mam umówiony termin na pierwsze usg na 20.12 i lekarz zalecił odstawienie utrogestanu. Trochę się zdziwiłam, bo myślałam, że będzie bezpieczniej na początku przyjmować progesteron, no ale pozostaje mi ufać osobom, które wiedzą co robią.

reklama
Ja też mam tak, że padam już o 21 i wcześnie rano wstaje. Przed ciążą było zupełnie przeciwnie, standardowo zasypiałam koło 1. Byłam wczoraj u lekarza, mam umówiony termin na pierwsze usg na 20.12 i lekarz zalecił odstawienie utrogestanu. Trochę się zdziwiłam, bo myślałam, że będzie bezpieczniej na początku przyjmować progesteron, no ale pozostaje mi ufać osobom, które wiedzą co robią.

Zawsze w razie czego może znowu zacząć przyjmować. Ja bym się bała teraz odstawić. Nie mam pewności, czy plamienia są w wyniku za niskiego proga, zwłaszcza, że miałam ładny od początku. Ale rzeczywiście na początku plamień mi pomógł Duphaston. Po 3 dniach przestałam plamić, niestety teraz jakoś nie widzę końca plamień :/

Zawsze w razie czego może znowu zacząć przyjmować. Ja bym się bała teraz odstawić. Nie mam pewności, czy plamienia są w wyniku za niskiego proga, zwłaszcza, że miałam ładny od początku. Ale rzeczywiście na początku plamień mi pomógł Duphaston. Po 3 dniach przestałam plamić, niestety teraz jakoś nie widzę końca plamień :/
ja też bym się bała odstawić, jednak jakieś poczucie bezpieczeństwa daje mi ten duphaston.

A ja umówiłam się do lekarza, bo już zabija mnie ten brak głosu, kaszel i złe samopoczucie

Nie miałam plamień, mam policystyczne jajniki i naturalnie mam progesteron na minimalnym poziomie dlatego dostałam go, żeby pomógł w staraniach i faktycznie pomógł, ale teraz lekarz stwierdził, że ciałko żółte samo wyprodukuje odpowiednią ilość. Coś czuję, że w poniedziałek zrobię badanie, żeby sprawdzić jego poziom dla własnej pewności 😅

Dzień dobry dziewczyny, ja też z tych co spać nie mogą od zawsze. Również brałam leki, a teraz bez i ciężko jest. Sikam często, wstaję w nocy. Dobrze się czuje nadal.

reklama
Do góry