reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2023

wiem, ze napisze coś na maksa oczywistego, ale mi lekarz powiedział, ze u niektórych kobiet plamienia po prostu się zdarzają i tyle. Skoro ostatnio gin nie widział u Ciebie nic niepokojącego, jesteś obstawiona lekami, to pewnie należysz tak samo jak ja to tej grupy kobiet, u których ciul wie o co chodzi😅 ale wiesz, jeśli się martwisz, to może warto skoczyć wcześniej do lekarza? Ja sobie obiecałam, ze jak znów zacznę trochę mocniej plamić, to podjadę na IP

Staram się pocieszać tym, że czasem tak po prostu jest. Wiadomo i tak mnie to martwi. Marzy mi się spokojna ciąża. 😉
Planuję zapakować torbę, którą w razie czego będę mogła zabrać do szpitala, gdyby zaczęły się krwawienia. W razie czego wolę ten najgorszy moment spędzić w szpitalu i w jakiś sposób mieć kontrolowane przez lekarzy. Na wizytę raczej i tak poczekam do poniedziałku na usg u jednego i wizytę u drugiego lekarza. Chyba, że tak się będę niepokoić, że prywatnie w piątek coś złapię. Wszystko zależy od rozwoju sytuacji i mojej psychiki. 😉

reklama
Obiecałam sobie, ze zacznę ćwiczyć kręgosłup bo mam spore problemy i ze wrócę na siłownie. Dziewczyny na nic nie mam siły. Ciagle bym spała. Tez tak macie? 😭
A ćwiczyłaś przed ciążą? Też się zastanawiam nad jakimiś ćwiczeniami na kręgosłup albo jogą, ale jakoś się boję :/ po tych plamieniach na samym początku. Ale niby jak się ćwiczyło przed ciążą to i w pierwszym trymestrze można, zwłaszcza takie spokojniejsze ćwiczenia.

Dziewczyny,a jak u Was ze spaniem?ja od tygodnia nie mogę zasnąć..jak padne koło 1,2 w nocy to cud..wstaje przed 6 i jeszcze co godzinę się budzę..jestem nieprzytomna w pracy..jest mi aż zimno że zmęczenia..leżę już 2h..i nic ..mąż śpi,dziecko śpi..a ja sobie miejsca znaleźć nie mogę 😑

Staram się pocieszać tym, że czasem tak po prostu jest. Wiadomo i tak mnie to martwi. Marzy mi się spokojna ciąża. 😉
Planuję zapakować torbę, którą w razie czego będę mogła zabrać do szpitala, gdyby zaczęły się krwawienia. W razie czego wolę ten najgorszy moment spędzić w szpitalu i w jakiś sposób mieć kontrolowane przez lekarzy. Na wizytę raczej i tak poczekam do poniedziałku na usg u jednego i wizytę u drugiego lekarza. Chyba, że tak się będę niepokoić, że prywatnie w piątek coś złapię. Wszystko zależy od rozwoju sytuacji i mojej psychiki. 😉
Eh, tez bym chciała mieć spokojną ciążę. Dwie poprzednie miałam totalnie spokojnie, ale tez z góry zakładałam, ze wszystko będzie Ok. Robiłam test, do lekarza szlam na luzie w odpowiednim czasie, zero bety, zero jakiegokolwiek stresu, po prostu po zobaczeniu dwóch kresek wiedziałam, ze za te 8 miesięcy będę miała dziecko i tyle, bez nerwów i dram. A teraz od początku wmawiam sobie, ze coś będzie nie tak i właśnie cały czas idzie jak po grudzie. Już zaczynam wierzyć w to, że to moje negatywne myślenie wpływa na to, co się dzieje🙈

Dziewczyny,a jak u Was ze spaniem?ja od tygodnia nie mogę zasnąć..jak padne koło 1,2 w nocy to cud..wstaje przed 6 i jeszcze co godzinę się budzę..jestem nieprzytomna w pracy..jest mi aż zimno że zmęczenia..leżę już 2h..i nic ..mąż śpi,dziecko śpi..a ja sobie miejsca znaleźć nie mogę 😑
u mnie jest trochę bardziej skomplikowana sprawa, bo ja cierpię na bezsenność od dziecka i przez długi czas żyłam na tabletkach nasennych. Teraz, wiadomo, odstawiłam i jak na razie odpukać jakoś zasypiam🤔

A ćwiczyłaś przed ciążą? Też się zastanawiam nad jakimiś ćwiczeniami na kręgosłup albo jogą, ale jakoś się boję :/ po tych plamieniach na samym początku. Ale niby jak się ćwiczyło przed ciążą to i w pierwszym trymestrze można, zwłaszcza takie spokojniejsze ćwiczenia.
Tak tak ćwiczyłam. Nie super regularnie ostatnio ale tak 💕

Ja mam to samo! 🫠 Tzn zasnąć zasnę, ale budzę się na siku w ciągu nocy i jakoś 5 rano nie mogę już zasnąć dalej… nie wiem, może to przez łysego na niebie 😂? Zazwyczaj śpię do jakiejś 8-9 rano max…

Hej dziewczyny. Ja zasnąć mogę,ale. 6-7 to maks i wstaje ,ale może też przez to,że padam o 21 🤣 Dzisiaj rekord przebudzilam się o 5 na siku i już nie śpię za to mam inne zajęcie...🤢🤮🤮 Jak długo to trwa ?😂 u mnie 3 dzień i z każdym mocniej w sensie tną początku mnie lekko mdliło,a teraz widzę nad muszla i wydaje dziwne dźwięki,bo bardzo nie mam czym 🤮 po nocy 🙈

reklama
Hej, co do samopoczucia jest spoko. Od kilku dni boli mnie gardło ale za to mam taki apetyt że ohoho😅
Ja wizytę mam też 15.12 to będzie 6t6d ale obstawiam że ciąża jest młodsza.
W ciazy z synem miałam już w tym czasie straszne mdlosci które trwały prawie 3tygodnie, wciskałam w siebie suchy chleb popijając herbata a i tak mi było źle.. Mam nadzieję że nie będzie powtórki z rozrywki 😅

Do góry