reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Lekarze mówią, że to nie ma wpływu. A taka temperatura to nie gorączka :)
@Judita87 nie martw się przeziębieniem. Ja mam za sobą trzy porody, trójki zdrowych dzieci. W ciąży miałam przeziębienie kilka razy, przechodziłam też zapalenie pęcherza non stop aż czasem do tego stopnia że musiałam brać antybiotyk. W ostatniej wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem sączących się wód w 30tyg i dostałam steryd na rozwój płucek dziecka (a urodził się w 40tyh) i nawet miałam ospę wietrzną bo dzieci przyniosły z przedszkola. Chorób nie unikniesz, a zamartwiać się nie ma co👌😉 będzie dobrze

reklama
Przepraszam że się tak wtrące w rozmowę, ale mnie skusiłaś😉 myślę że każda kobieta nazwie to jakoś po swojemu ale ja miałam wrażenie rybki w brzuchu na początku. No i trzeba się było skupić bo na początku myślałam że to gazy bo podobnie bulgocze 😂 Pierwsze dziecko poczułam w 14tyg a drugie dopiero w 16 choć byłam pewna że "jak jestem doświadczona" to będzie to szybciej a tu guzik prawda 😉
Wszystko jeszcze zależy od tego, na której ścianie ma się łożysko

spokojnie ;) najwazniejsze to sie nie nakręcać😉
Wez sobie faktycznie jakis serial włącz,to nie bedziesz myslec i na pewno Ci sie polepszy.

Ja przed chwila robilam zakupy przez internet to mnie nic nie bolało 😅 a jak skonczylam to znow wszystko wróciło- bo mysle o tym.

Ale tak nawiasem... bylam na toalecie i znow rozowe plamienia... a caly dzien bylo tak ładnie...
zauwazylam,ze na wieczor zawsze wracają.

Dziewczyny,po jakim czasie od rozpoczecia Progesteronu przestalyscie plamić?
Ja biorę progesteron w postaci luteiny. Plamiłam 5dni a jak wzięłam pierwszą to jak ręką odjął.
Dla mnie to nowość bo przy ciąży straconej mimo brania luteiny plamienia się nasilały aż doszło do krawawien i nic nie było w stanie pomóc

Ludzie drodzy, nie ma człowieka dwa dni w internetach i 40 stron😂

Co jestem w stanie dodać, komuś odpowiedzieć na nurtujące pytania to pomagam i wtrącam swoje trzy grosze 😉 Jak się nieznam to się nie odzywam, ta że na wszelkie interpretacje wyników siedzę cicho bo nie będę się wypowiadać o czymś na czego temat nie mam pojęcia dlatego przepraszam pominięte osoby 😉

Witam nowo przybyłe 💪👌

Co do wątku prywatnego to proszę mnie zabrać ze sobą 😉

A! I jeszcze chciałam zapytać dziewczynę która (PRZEPRASZAM ŻE ZAPOMNIAŁAM IMIĘ/NICK ) chyba @Andzia? Andzella? Ta nasz biedna co umierała ze strachu w szpitalu z powodu dużych przyrostów bety a nie widocznej ciąży. Laparoskopia te sprawy. Było ok, była dzidzia, czekałam na wieści że będzie bliźniak!
Odezwij się jeśli nas jeszcze czytasz, czasem myślę o tobie, co u ciebie, jak maleństwo?

Ludzie drodzy, nie ma człowieka dwa dni w internetach i 40 stron😂

Co jestem w stanie dodać, komuś odpowiedzieć na nurtujące pytania to pomagam i wtrącam swoje trzy grosze 😉 Jak się nieznam to się nie odzywam, ta że na wszelkie interpretacje wyników siedzę cicho bo nie będę się wypowiadać o czymś na czego temat nie mam pojęcia dlatego przepraszam pominięte osoby 😉

Witam nowo przybyłe 💪👌

Co do wątku prywatnego to proszę mnie zabrać ze sobą 😉

A! I jeszcze chciałam zapytać dziewczynę która (PRZEPRASZAM ŻE ZAPOMNIAŁAM IMIĘ/NICK ) chyba @Andzia? Andzella? Ta nasz biedna co umierała ze strachu w szpitalu z powodu dużych przyrostów bety a nie widocznej ciąży. Laparoskopia te sprawy. Było ok, była dzidzia, czekałam na wieści że będzie bliźniak!
Odezwij się jeśli nas jeszcze czytasz, czasem myślę o tobie, co u ciebie, jak maleństwo?
Chyba pytasz o @Andzia1892🙂
Może uda się ją wywołać :)
Odzywała się dziś;) jutro wizytuje

@Judita87 nie martw się przeziębieniem. Ja mam za sobą trzy porody, trójki zdrowych dzieci. W ciąży miałam przeziębienie kilka razy, przechodziłam też zapalenie pęcherza non stop aż czasem do tego stopnia że musiałam brać antybiotyk. W ostatniej wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem sączących się wód w 30tyg i dostałam steryd na rozwój płucek dziecka (a urodził się w 40tyh) i nawet miałam ospę wietrzną bo dzieci przyniosły z przedszkola. Chorób nie unikniesz, a zamartwiać się nie ma co👌😉 będzie dobrze
Dziękuje 😘

Ja też poproszę o przeniesienie na prywatną 😊 Wizytę mam w przyszły wtorek, bardzo się zamartwiam czy serduszko bije i czy dzidzia rośnie. Trzymajcie za mnie kciuki proszę 😘. Wczoraj robiłam wyniki z krwi, mam Przekroczona normę leukocytów w krwi i ciężar właściwy moczu (a piję około 2 l płynów dziennie) ktoras też tak miała?

reklama
U mnie niestety pierwsze 1,5kg na plusie. Brzuch zaczyna się zaokrąglać, a bardzo nie lubię jak coś mnie uciska, więc wczoraj zamówiłam spodnie ciążowe. Oby w tej ciąży udało mi się przytyć mniej niż zwykle 🙏
Ja w pierwszej ciąży przytylam 33 kg - o dziwo mialam lekarza prowadzacego ktory mówił mi ze to dobrze bo duzo na dziecko kilogramow idzie 🙄
w drugiej bardziej uwazalam na to co jem a i tak wyszlo 20 kg..
teraz cel przytyc jak najmniej bo moja waga startowa to 78 kg 😭

Do góry