reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Właśnie mi mówiła o tych tabletkach lub ewentualnie spirala prywatnie.
Ale właśnie też nie wiem. Nie każdemu służy, też słyszałam że zdążają się przez nią ciąże po za maciczne.
I sama do końca nie wiem, kasę się wyda a to się okaże że nie mogę mieć, bo boli, bo cały czas krwawie..

Wykupilam te tabletki, biorę od tygodnia. Zobaczę, zawsze mogę się przerzucić na tą spiralę.

reklama
Ja dostałam od mojego gina tabletki Azalia które można niby brać kiedy się karmi piersią ale odstawiłam to gunwo w cholere... Po tygodniu zaczęłam plamić a teraz już ponad 2 tydzień leci że mnie jak z kranu 🤦‍♀️Faktycznie super metoda antykoncepcji skoro o jakim kolwoel zbliżeniu nie ma mowy przy takiej lawinie. Także jak się sytuacja ustabilizuje to nich stary leci po gumki 😉

Że spiralą to też słyszałam różne rzeczy 🤔 że dłuuigo po ciąży. Że tak obniża libido u niektórych że w ogóle się nie przydaje 😁😂 Że się żyje. Że psychika obrywa przez hormony. I inne takie.
Spiralą zwykła (bez hormonów) ponoć sprawia że okres jest bolesny i krwawienie jak z kranu. Źle założona boli, wkurza, przeszkadza. Osobiście znam 3 dziewczyny z dziećmi z tej właśnie metody antykoncepcji 🙈 serio!

Tabletki antykoncepcyjne- moja córcia kochana 😍 więc też znam takie dziecko. Ale ja miałam wtedy zmieniane tabletki i jest ogólnie podejrzenie że to przez to. Chociaż moja ginka mówi że nie jestem pierwszą jej pacjentką z ciążą pomimo tabletek 😳 no ALE przecież nie może się zdarzyć znów 🙈😂

Ja wolę nawet brać hormony bo mam cholernie bolesne miesiączki... Sama już nie wiem 😣

Adunia takiej antykoncepcji nie szukam 😂 wrrr... dopiero co przestałam krwawić po porodzie a tu nagle 2 tygodnie 😱 ale bym się wściekła!

Dziewczyny dziekuje za wsparcie i odzew w mojej sprawie😂😂😂
Żarty w stylu zakop w lesie kuszące i od dawna rozważane 😂
Jakos wytrzymam teraz ta ciezka sytuacje.
Byla tesciowa z matka u dr. Powiedzial zeby odrazu szukac hospicjum bo do domu sie bie nadaje i wiecie co??? Tesciowa znowu zostawiła ja sama i pojechała do domu.
I jak cos sie stanie to tel po glupia synowa jak na busa nie bedzie sie chcialo isc?
Ja mieszkalam z babcia, ktora raka nie miala ale wymagała opieki non stop. Byla opiekunka kiedy my w pracy a potem ja z mama z czego mama ile sie dalo mnie oszczedzala zebym miala czas na swoje zycie. A tam??? Zajechac dzieci dla wygody.
Eh jak ja poczuje ze na starosc mi odbija to spierdzielam do domu starcow. Juz zaczne odkladac kase bo bede miala 2 synowe wiec wszystko mozliwe😂

Co do antykoncepcji. Tez znam dziecko ze spirali. Myslalam co by zastosować bo przed przyznam ze po staroswieckiemu bylo. Gumiok😂😂😂 i kalendarzyk z obserwacja. Okres jak w zegarku. Tak wyliczylam z tego obu synów. 1 za 3 strzalem a 2 za 1.
W dni plodne guma a po i przed wodospadem co ma byc to bedzie ( choc przed golem wybiegal z boiska) a wyszly planowane dzieci o tym czasie co trzeba😂
Teraz nie pozwole sie dotknac golasem ze strachu bo warsztat zamknelam. Nie planujemy choc jak Bog da to wezme. Ba wzielabym te porzucane po smietniku. Ja moge z pieluch lata nie wychodzic byle nie slyszec o tragediach. Wszystkie bym wziela.

Boje sie hormonow plastrowych czy innych cudow bo przed 1 ciaza okres na ketanolach i oby to sie nie powtórzyło.
Tabletki bede zapominala brac.
Spirala? Obce cialo we mnie brzmi niekomfortowo.

Najlepsza antykoncepcją dla mnie jest mysl o tesciowej hehehe
No chyba zostaniemy przy prezerwatywach.
Mowilam.mu zeby moze sie podwiazal czy cos . Poswiecil sie bo to on winny😂😂😂
To strzelil mine. Wiec niech kupuje gumy😂😂😂

Chyba jestem.tu najwieksza męczybułą ostatnio 😂😂😂
Wybaczcie heheh
Wyrzućta wariatke (mnie) z grupy 🤪🤪🤪

Mystic jak coś tak w kość daje to gdzieś trzeba to z siebie wyrzucić 😉 grunt żeby pomogło... chociaż na chwilę 😜

Mi bóle miesiączkowe nawet po ciąży nie przeszły 😣 a bolało często tak, że nie wychodziłam z łóżka cały dzień 🙈 no i już w szkole źle to wyglądało... Więc zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne i było lepiej. 🤷🏼‍♀️ Czasem pobolało ale nie musiałam sięgać po leki przeciwbólowe!

Malizna kończy jutro 6 tygodni i już tak urosła 🧐 nadziwić się nie mogę jak się zmieniła! Już taka komunikatywna 🤩 i tak się rozgląda ciekawie! Ale jednak to bujanie w chuście ją usypia 😂 także jeszcze nie dała rady za róg dotrwać 😂 na razie zwiedziła tylko podwórko przed bramą 🤷🏼‍♀️

No i cyk. Julia ma 2 miesiące 😍 2020-10-09-11-38-22.jpg

reklama
Cześć dziewczyny , dawno mnie tu nie było, ale macierzyństwo pochłonęło mnie pełną parą, zwłaszcza teraz jak mąż wrócił do pracy 🤦‍♀️ wydaje mi się że po ciężkim porodzie miałam trochę depresję i ciągle miałam myśl w głowie czy to napewno mój czas na dziecko , że pewnie wszystko przy niej źle robię, czy ja się nadaje.. już sama siebie się bałam, na szczęście przeszlo...( swoją drogą to okropne ) . Córcia ma już 5 tyg , raczej grzeczna ale cały czas jakby kwinka, potrafi tak całą noc , ale wszyscy mówią że to normalne... za tydzień wizyta u ginekologa boję się bo blizna po nacieciu zrobiła się jakaś twardsza...🤔😕 A takie pytanie czy wasze dzieci też mają taką kaszke na buzi ?( karmię piersią) , moja córcia ma taką tarkę... I czy szczepicie na meningokoki typu B ? Czy w Polsce też to są trzy dawki ?

Do góry