reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Jeśli chodzi o ból przy karmieniu to myślę że z dnia na dzień on jest co raz mniejszy 😉 oczywiście jak już mija 15 minuta karmienia a młody zrobi mi kasownik i przyciśnie sutka to mam ochotę się posikać z bólu ale myślę że warto spróbować to wszystko zwalczyć. Mnie trochę wkurza to że muszę się wcześniej budzić, odciągać zamiast od razu cycka do buzi- ale kiedy czasami on jest w 'szale' to zaczyna tak szarpać brodawki że tylko butla pozostaje😒

reklama
Marcelek dawaj znać jak po wizycie. Myśle ze na tym etapie takie kłucie i bóle to norma 🥴 mnie dzisiaj tez kłuje ale po prawej.. i w ogóle w każdej pozycji jest zle.
Mystic ja tam myśle że dobrze robisz, w końcu nasze ciało i psychika podpowiada to co dla nas najlepsze. I o tak właśnie - jedna zagryzie zęby, będzie cierpieć i dawać cycka ale do innej jest to nie do przejścia. Sama jestem ciekawa jak to będzie u mnie.. ale co by nie było myśle ze trzeba być dla siebie wyrozumiałym ❤️
I tak jak ru dziewczyny piszecie - z ta butelka tez trzeba próbować, żeby potem właśnie się nie uwiązać non stop. Moja Siostra nie mogła przez 1,5roku praktycznie bez Małej z domu wyjść bo wisiała na cycku :)
Suzie, Mdła - moja Sunia tez krok w krok za mną! Przychodzi i czasem się tylko patrzy tymi wielkim ślepiami, innym razem zbiera się Jej na przytulanie, ale tak jak mówić zwykłe pilnowanie. Albo wykorzystuje jeszcze ten czas sam na sam 😅

A powiedzcie dziewczyny jak z aktywnością waszych maluchów na końcówce? Większa, mniejsza, taka sama?
Tylko boleśniejsza ? 🥴

A powiedzcie dziewczyny jak z aktywnością waszych maluchów na końcówce? Większa, mniejsza, taka sama?
Tylko boleśniejsza ? 🥴
U mnie niby trochę spokojniej. Ale jak zatańczy w środku to nadrabia za resztę dnia 😂 kręci się, wierci- to tak. Generalnie jest już stwierdzone przez 3 lekarzy, że albo śpi albo pozostaje bez przerwy w ruchu 🤷🏼‍♀️ ciekawe jak będzie jak w końcu wyjdzie. Czy też będzie taka ruchliwa? 😉

Kurde ale tu same normalne fajne babki na forum. Jedną druga rozumie i wspiera. Jakie to piękne.

Moja koleżanka niedawno też urodziła i wieczorkiem chwilę przed porodem jak jeszcze nie miała oznak zbliżającej się godziny 0 to jej psina też biegała za nią albo siedziała obok i się patrzyła na nią :D u mnie kot przyszedł się położyć koło brzuszka.

Kurde ale tu same normalne fajne babki na forum. Jedną druga rozumie i wspiera. Jakie to piękne.

Moja koleżanka niedawno też urodziła i wieczorkiem chwilę przed porodem jak jeszcze nie miała oznak zbliżającej się godziny 0 to jej psina też biegała za nią albo siedziała obok i się patrzyła na nią :D u mnie kot przyszedł się położyć koło brzuszka.
No właśnie jak moja Sunia tak przychodzi i niewiadomo o co jej chodzi to ja już schiza 👀 oho pewnie już coś czuje, coś kuma więcej, coś się dzieje etc 😂

U mnie burza była w nocy 😍 taka prawdziwa! Chodniki i ulice zamieniły się w rwące potoki. I grzmoty waliły jeden za drugim. Kilka naprawdę blisko 😁 Osobiście uwielbiam burze. Tylko psa mi było szkoda... biedna zakopała się u nas pod kołdrą i trzęsła jak osika 🙈 Taka nosiła, że jej nawet mąż nie wyganiał 😂

Mystic jesteś wielka! Wasza wspólna przygoda zaczęła się od razu od schodów... Nie bądź dla siebie zbyt surowa. 😉 Nie sądzę żeby ktoś tu miał się śmiać! Jak dla mnie podziw wielki! Nawet nie wyobrażam sobie ile musiało Cię to wszystko kosztować kochana 😉
A co do bólu. Zdecydowanie najgorszy jaki przeżyłam to był ból po oksytocynie podczas porodu 😂 po tamtym to by mi chyba mogli poobcinać cycki a i tak by nie miało to szans 😂😂😂 ale pamiętajmy że każdy reaguje inaczej 😉 nie chciałabym straszyć 😉

Też chcę nauczyć butelki. Bo miałam z tym duży problem i przez to byłam uwiązana do dzieci 🤷🏼‍♀️ Nie, nie uważam żebym była wyrodną matką jeśli chcę zadbać o to żeby wyjść gdziekolwiek i zapewnić dziecku jednocześnie opiekę w domu. Także Wasze historie pokrzepiają mnie również. Więc jednak się da- tylko ja coś sknociłam skoro nie wyszło 😉
Mdła tez znam bol po oksy ale jednak hmmm cyce mi sie kojarza z wiekszym bolem bo to jednak delikatne strefy nasze a brzuch to tam zwykly brzuch😂
Juz przy laktatorze mam wrazenie ze sutki mam sparalizowane i dotyku nie czuc a co dopiero przy pijawce😂😂😂
Starszego 9 mcy tak karmilam to i tego chyba dam rade. Dzieki Wam za slowa otuchy ze wcale nie jestem jakas wyrodna , wygodnicka czy jakas egoistyczna matka bo czasem jak komus powiedzialam ze odciagam to sie dziwnie na mnie patrzyli🤭🤭

Tak sobie sziedzicie w dwupakach i sie stresujecie (3mam kciuki caky czas za Was i mysle o Was) to może dla rozrywki polecicie mi jakas fajna mate edukacyjna 😁????
Tyle tego ze nie moge sie zdecydowac.

reklama
Lipka przecież forum może być naprawdę pomocne w przetrwaniu trudnych chwil czy rozwianiu wątpliwości! I jak już się decydujemy ze sobą pisać, opowiadać trochę o sobie to nie po to żeby się obrzucać błotem! 😉 Takich nam tu nie potrzeba 😂✌️ Każda jest inna i ja uważam że to jest super 👍

Mystic ja osobiście patrzyłam na zdecydowane i kontrastujące kolory (stymulują rozwój wzroku u dziecka i zdolność rozmrożniania kolorów) i żeby nie było "za dużo dobrego" 😉 Za dużo bodźców może powodować rozdrażnienie. A poza tym to już subiektywne "widzimisię" czyli co będę mogła zdzierżyć wizualnie 😂✌️😂

Sunia za mną łazi, skurcze mam codziennie-raz więcej raz mniej 😉 po niczym już schizy żadnej nie łapię bo wychodzę z założenia że OSZUKUJĄ! 😂🤷🏼‍♀️😂

Do góry