reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Jeśli chodzi o ból przy karmieniu to myślę że z dnia na dzień on jest co raz mniejszy 😉 oczywiście jak już mija 15 minuta karmienia a młody zrobi mi kasownik i przyciśnie sutka to mam ochotę się posikać z bólu ale myślę że warto spróbować to wszystko zwalczyć. Mnie trochę wkurza to że muszę się wcześniej budzić, odciągać zamiast od razu cycka do buzi- ale kiedy czasami on jest w 'szale' to zaczyna tak szarpać brodawki że tylko butla pozostaje😒

reklama
Marcelek dawaj znać jak po wizycie. Myśle ze na tym etapie takie kłucie i bóle to norma 🥴 mnie dzisiaj tez kłuje ale po prawej.. i w ogóle w każdej pozycji jest zle.
Mystic ja tam myśle że dobrze robisz, w końcu nasze ciało i psychika podpowiada to co dla nas najlepsze. I o tak właśnie - jedna zagryzie zęby, będzie cierpieć i dawać cycka ale do innej jest to nie do przejścia. Sama jestem ciekawa jak to będzie u mnie.. ale co by nie było myśle ze trzeba być dla siebie wyrozumiałym ❤️
I tak jak ru dziewczyny piszecie - z ta butelka tez trzeba próbować, żeby potem właśnie się nie uwiązać non stop. Moja Siostra nie mogła przez 1,5roku praktycznie bez Małej z domu wyjść bo wisiała na cycku :)
Suzie, Mdła - moja Sunia tez krok w krok za mną! Przychodzi i czasem się tylko patrzy tymi wielkim ślepiami, innym razem zbiera się Jej na przytulanie, ale tak jak mówić zwykłe pilnowanie. Albo wykorzystuje jeszcze ten czas sam na sam 😅

A powiedzcie dziewczyny jak z aktywnością waszych maluchów na końcówce? Większa, mniejsza, taka sama?
Tylko boleśniejsza ? 🥴

A powiedzcie dziewczyny jak z aktywnością waszych maluchów na końcówce? Większa, mniejsza, taka sama?
Tylko boleśniejsza ? 🥴
U mnie niby trochę spokojniej. Ale jak zatańczy w środku to nadrabia za resztę dnia 😂 kręci się, wierci- to tak. Generalnie jest już stwierdzone przez 3 lekarzy, że albo śpi albo pozostaje bez przerwy w ruchu 🤷🏼‍♀️ ciekawe jak będzie jak w końcu wyjdzie. Czy też będzie taka ruchliwa? 😉

Kurde ale tu same normalne fajne babki na forum. Jedną druga rozumie i wspiera. Jakie to piękne.

Moja koleżanka niedawno też urodziła i wieczorkiem chwilę przed porodem jak jeszcze nie miała oznak zbliżającej się godziny 0 to jej psina też biegała za nią albo siedziała obok i się patrzyła na nią :D u mnie kot przyszedł się położyć koło brzuszka.

Kurde ale tu same normalne fajne babki na forum. Jedną druga rozumie i wspiera. Jakie to piękne.

Moja koleżanka niedawno też urodziła i wieczorkiem chwilę przed porodem jak jeszcze nie miała oznak zbliżającej się godziny 0 to jej psina też biegała za nią albo siedziała obok i się patrzyła na nią :D u mnie kot przyszedł się położyć koło brzuszka.
No właśnie jak moja Sunia tak przychodzi i niewiadomo o co jej chodzi to ja już schiza 👀 oho pewnie już coś czuje, coś kuma więcej, coś się dzieje etc 😂

U mnie burza była w nocy 😍 taka prawdziwa! Chodniki i ulice zamieniły się w rwące potoki. I grzmoty waliły jeden za drugim. Kilka naprawdę blisko 😁 Osobiście uwielbiam burze. Tylko psa mi było szkoda... biedna zakopała się u nas pod kołdrą i trzęsła jak osika 🙈 Taka nosiła, że jej nawet mąż nie wyganiał 😂

Mystic jesteś wielka! Wasza wspólna przygoda zaczęła się od razu od schodów... Nie bądź dla siebie zbyt surowa. 😉 Nie sądzę żeby ktoś tu miał się śmiać! Jak dla mnie podziw wielki! Nawet nie wyobrażam sobie ile musiało Cię to wszystko kosztować kochana 😉
A co do bólu. Zdecydowanie najgorszy jaki przeżyłam to był ból po oksytocynie podczas porodu 😂 po tamtym to by mi chyba mogli poobcinać cycki a i tak by nie miało to szans 😂😂😂 ale pamiętajmy że każdy reaguje inaczej 😉 nie chciałabym straszyć 😉

Też chcę nauczyć butelki. Bo miałam z tym duży problem i przez to byłam uwiązana do dzieci 🤷🏼‍♀️ Nie, nie uważam żebym była wyrodną matką jeśli chcę zadbać o to żeby wyjść gdziekolwiek i zapewnić dziecku jednocześnie opiekę w domu. Także Wasze historie pokrzepiają mnie również. Więc jednak się da- tylko ja coś sknociłam skoro nie wyszło 😉
Mdła tez znam bol po oksy ale jednak hmmm cyce mi sie kojarza z wiekszym bolem bo to jednak delikatne strefy nasze a brzuch to tam zwykly brzuch😂
Juz przy laktatorze mam wrazenie ze sutki mam sparalizowane i dotyku nie czuc a co dopiero przy pijawce😂😂😂
Starszego 9 mcy tak karmilam to i tego chyba dam rade. Dzieki Wam za slowa otuchy ze wcale nie jestem jakas wyrodna , wygodnicka czy jakas egoistyczna matka bo czasem jak komus powiedzialam ze odciagam to sie dziwnie na mnie patrzyli🤭🤭

Tak sobie sziedzicie w dwupakach i sie stresujecie (3mam kciuki caky czas za Was i mysle o Was) to może dla rozrywki polecicie mi jakas fajna mate edukacyjna 😁????
Tyle tego ze nie moge sie zdecydowac.

reklama
Lipka przecież forum może być naprawdę pomocne w przetrwaniu trudnych chwil czy rozwianiu wątpliwości! I jak już się decydujemy ze sobą pisać, opowiadać trochę o sobie to nie po to żeby się obrzucać błotem! 😉 Takich nam tu nie potrzeba 😂✌️ Każda jest inna i ja uważam że to jest super 👍

Mystic ja osobiście patrzyłam na zdecydowane i kontrastujące kolory (stymulują rozwój wzroku u dziecka i zdolność rozmrożniania kolorów) i żeby nie było "za dużo dobrego" 😉 Za dużo bodźców może powodować rozdrażnienie. A poza tym to już subiektywne "widzimisię" czyli co będę mogła zdzierżyć wizualnie 😂✌️😂

Sunia za mną łazi, skurcze mam codziennie-raz więcej raz mniej 😉 po niczym już schizy żadnej nie łapię bo wychodzę z założenia że OSZUKUJĄ! 😂🤷🏼‍♀️😂

Do góry