reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Witam wszystkich, przed chwilą zrobiłam test i po prostu nie wierzę [emoji44] ostatnia @ 11 listopada, spóźniała mi już się 3 dni ale i tak gdzieś z tyłu głowy miałam, że to nie ciąża, a tu dwie kreski. Jestem podenerwowana a zarazem cały czas się uśmiecham. To moja pierwsza ciąża [emoji3] z objawów to mam ból piersi i czasami podbrzusze zaboli [emoji6]Zobacz załącznik 1054908
Witamy:) Gratulacje ;)

reklama
W Niemczech też nie. Ale oni myślą że jeśli jestem obcokrajowcem to nie znam przepisów ale pismo mam już napisane i muszę im wysłać. Jeżeli będzie brak reakcji na nie to sąd, mają napisane że według paragrafu 17 o ochronie kobiet w ciąży nie mają prawa zwolnić pracownika podczas trwania ciąży nawet na umowie na czas próbny.

Kochana walcz o swoje i trzymaj sie! Ja jestem na okresie próbnym i bardzo sor stresuje.. Ale wiem, że nie mogą mnie zwolnić. Co by nie było dziecko jest najważniejsze.

Dzień dobry wam wszystkim,
U mnie cały weekend mdłości, wymioty, piersi giganty i bolą jak nie wiem co :frown:Mycie zębów = wymioty. Cokolwiek miętowego, od razu mnie mdli. Do tego mam tak jak Wy- płacze bez powodu. Syn odprawiał w sobotę urodziny dla kolegów, pobeczałam się jak dmuchał świeczki.. Powiedział mi że mam mu wstydu mie robić przy kolegach:cool2:
Nie wiem jak dotrwam do tej wizyty 17.. Mam możliwość udania się jutro z LuxMedu za free i zastanawiam sie czy nie iść upewnić sie że wszystko jest ok.. A potem normalnie do swojek lekarki prywatnie. Jak tak czytam o tych waszych wizytach to nie mogę sie doczekać swojej.

A powiedzcie, też was boli kregoslup? Mnie w krzyżu tak łamie, że nie moge spać. Każda pozycja bolesna..

Kochana walcz o swoje i trzymaj sie! Ja jestem na okresie próbnym i bardzo sor stresuje.. Ale wiem, że nie mogą mnie zwolnić. Co by nie było dziecko jest najważniejsze.

Dzień dobry wam wszystkim,
U mnie cały weekend mdłości, wymioty, piersi giganty i bolą jak nie wiem co :frown:Mycie zębów = wymioty. Cokolwiek miętowego, od razu mnie mdli. Do tego mam tak jak Wy- płacze bez powodu. Syn odprawiał w sobotę urodziny dla kolegów, pobeczałam się jak dmuchał świeczki.. Powiedział mi że mam mu wstydu mie robić przy kolegach:cool2:
Nie wiem jak dotrwam do tej wizyty 17.. Mam możliwość udania się jutro z LuxMedu za free i zastanawiam sie czy nie iść upewnić sie że wszystko jest ok.. A potem normalnie do swojek lekarki prywatnie. Jak tak czytam o tych waszych wizytach to nie mogę sie doczekać swojej.

A powiedzcie, też was boli kregoslup? Mnie w krzyżu tak łamie, że nie moge spać. Każda pozycja bolesna..
Nie wiem czy wiecie ale wchodzą zmiany w prawie i L4 i odnoścnie ciązy też ma sie to tyczyć, że przez pierwsze 3 miesiące pracy nie będzie można iść na L4..znaczy mozna ale będzie niepłate (ZUS szuka pieniędzy )nie wiem dokładnie o co chodzi nie zagłębiałam się aż tak, miałam na szkoleniu w pracy..

Nie wiem czy wiecie ale wchodzą zmiany w prawie i L4 i odnoścnie ciązy też ma sie to tyczyć, że przez pierwsze 3 miesiące pracy nie będzie można iść na L4..znaczy mozna ale będzie niepłate (ZUS szuka pieniędzy )nie wiem dokładnie o co chodzi nie zagłębiałam się aż tak, miałam na szkoleniu w pracy..
Serio??
Pierwsze słyszę. Wiedziałam tylko, że jak ktoś chce iść na zwolnienie w ciągu pierwszych 90 dni od zatrudnienia na etacie to nie dostanie zasiłku (a dla samozatrudnienia 180 dni).

Serio??
Pierwsze słyszę. Wiedziałam tylko, że jak ktoś chce iść na zwolnienie w ciągu pierwszych 90 dni od zatrudnienia na etacie to nie dostanie zasiłku (a dla samozatrudnienia 180 dni).
może u mnie coś pokręcili, ale tak miałam na ala szkoleniu tydzień temu i to ma wejść nie wiem kiedy.. czyli jak 90 dni to 3 miesiace zasiłku nie dostanie czyli tego 80% wynagrodzenia nie dostanie bo to płaci własnie Zus jak jesteśmy na zwolneniu, ale nie wiem nie chce wprowadzać w błąd;) na razie mnie to nie dotyczy więc się nie zagłębiałam w to..

Dziewczyny spokojnie, pracuje w tejże instytucji w zasiłkach.. Póki co to są jakieś projekty nad którymi pracuje rząd, bo szuka kasy na te swoje pomysły z kampanii.. Ja narazie o żadnych zmianach nie wiem, więc tak szybko nie wejdą 😉

Dziewczyny spokojnie, pracuje w tejże instytucji w zasiłkach.. Póki co to są jakieś projekty nad którymi pracuje rząd, bo szuka kasy na te swoje pomysły z kampanii.. Ja narazie o żadnych zmianach nie wiem, więc tak szybko nie wejdą 😉
Ufff, to będziemy mieć info z pierwszej ręki 😁

reklama
Do góry