reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dziewczyny, czy to normalne, że przy 11 tygodniu (jutro się zaczyna) ważę -5kg oraz nie widzę jeszcze brzuszka? Czy to przez moją oponke nieduża? [emoji20]

Miałam tak w pierwszej ciąży, ale potem zaczęła iść do góry. A lekarz odetchnął z ulgą jak zobaczył że już nie spada[emoji6]

Moja tez ostatnio do nas przychodzi spac. Ja tam nie narzekam bo jestem tak spiaca i mocno spie ze nie zwracam uwagi ale maz czesto narzeka ze nie ma miejsca z dwoma babami w wyrze i idzie na naroznik spac [emoji23] cos jej sie ostatnio mamusiowosc wlaczyla [emoji28] dziaiaj pierwszy dzien w przedszkolu po 3tyg siedzeniu w domu [emoji86] jaka piekna cisza ! Delektuje się [emoji1787][emoji3590]

U mnie też dwulatek strasznie mamowy się zrobił i też wygląda jakby coś czuł[emoji6]

reklama
Mój synek też jakiś taki bardziej mamowy się zrobił od kas jestem w ciąży ale jakoś nie pomyślałam że to może mieć z tym związek

Powiedzialyscie już starszym dzieciom o ciąży?
Moja niespełna 4-latka nie wie, ale wczoraj wypaliła w kąpieli zupełnie bez ostrzeżenia że chciałaby mieć braciszka albo siostrzyczko ale woli braciszka ;) a zaraz potem zapytała skąd się biorą dzieci w brzuszku :x

Ostatnia edycja:
Powiedzialyscie już młodszym dzieciom o ciąży?
Moja niespełna 4-latka nie wie, ale wczoraj wypaliła w kąpieli zupełnie bez ostrzeżenia że chciałaby mieć braciszka albo siostrzyczko ale woli braciszka ;) a zaraz potem zapytała skąd się biorą dzieci w brzuszku :x
Moja ma 3,5🙂 jeszcze nie wie ale po piatkowej wizycie (rowny 10tc) jak bedzie ok to jej powiemy. Na pewno sie ucieszy

Intuicja :)? Dzieci są nie do pokonania :)!

Też jeszcze nie, chcieliśmy zabrać 6-ciolatkę na USG, tylko o ile dobrze liczę to dopiero w 14 tc by było[emoji12]Więc pewnie po prenatalnych pokażemy jej zdjęcie[emoji6]

reklama
Oczywiscie chodzilo mi o starsze dzieci. W sensie te już wczesniej narodzone;) Kalafior ciążowy się uaktywnia:p na szczescie kalafior kalafiora rozumie

Do góry