reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Jak widzę to świąteczne szalenstwo to mi słabo, my na szczęście w tym roku wyjezdzamy na święta w góry i tak wlasnie sie zastanawiam... Myslicie ze mozna normalnie chodzic po gorach? Czy raczej sobie odpuscic? Ogolnie moj tryb zycia jest raczej aktywny, bardzo duzo chodzimy po gorach, chodzę na fitness, wiec ja tak mysle, ze nie powinno byc przeciwwskazań.
Mi w drugiej ciąży ginek zabronił, mimo, że uwielbiam góry. Mówił, że zmiana ciśnienia na różnych wysokościach może nie być dobra w ciąży 😉 najlepiej zapytaj swojego co o tym sądzi.

reklama
Wielka! Ale poprosiłam, żeby nic nikomu nie wypaplała bo jeszcze nie zdążyłam pójść do lekarza
Obiecała, ze nikomu ani słówka nie piśnie, ale jej nie wierze :D za grosz :D
W tej rodzinie wiadomości roznoszą się z prędkością światła
Czadzik! Jak w prawdziwej rodzinie 👩‍👩‍👧‍👧👨‍👨‍👧‍👦👩‍👩‍👦‍👦👩‍👩‍👧‍👦 Ciekawe czy w Wigilię będziecie zbierać gratulacje czy rodzinka będzie udawać, że absolutnie o niczym nie wiedzą 🤣

Mój lekarz uważa, że TSH w ciąży powinno oscylować około 1, wysłał mnie na pilną konsultację endokrynologiczną, przed ciążą na takiej samej dawce miałam 1,67, w 5 tygodniu ciąży już 3,36.
Z badań to co pamiętam:
Morfologia i mocz
Choroby zakaźne: kiła, HIV, toksoplazmoza, różyczka
Cukier we krwi na czczo
To chyba wszystkie

To mój gin i endo mówią, ze bezpieczne do zachodzenia w ciąże to TSH poniżej 2.0, a w ciąży nie więcej niż 2.50
[emoji848][emoji848][emoji848]

Moje TSH w pierwszej ciąży w 5tc osiągnęło 4,62. Po dwóch tygodniach zbiłam do 2,60

Do którego tygodnia ciąży ? Czy nie ma znaczenia?

No właśnie o wynik tsh najbardziej się boje [emoji24]
I właśnie mi się przypomniało ze dawkę mam 100/75 naprzemiennie [emoji51] mózg jak kalafior a to dopiero początek ciąży 🤪

Jaki sens jest powtarzać skoro są przeciwciała? Można się jeszcze zarazić ponownie? Nie ogarniam tego

🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Dlatego ja idę na wszystkie pobrania za jednym razem, żeby mnie nie kluli co chwila

reklama
Do góry