reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Nie byłam i z terminami u mnie w mieście jest jakiś dramat. Na nfz jestem zapisana na 23 stycznia ale zapisywałam się jeszcze zanim byłam w ciąży. A na prywatnie zapisałam się dzisiaj na uwaga - 16 stycznia 😱 porażka totalna, i co ja mam zrobić??
Skąd Ty jesteś :O?

dagbora teoretycznie w ciąży powinno się unikać bardzo ciepłych kąpieli. Ja tak troszkę to naciągam, bo lubię się wygrzać w wannie.. ale tak z umiarem, żeby nie przesadzić.
Podejrzewam (tak luźno myślę), że przy krwiaku ciepła kąpiel/prysznic może właśnie nasilić krwawienie?
Może spróbuj szybko się umyć w letniej wodzie i zobacz jak to będzie?

No u mnie to samo plus właśnie spanie miałam wolny weekend i cały przespałam bez problemu :) ale żadnych mdłości czy coś w tym stylu[emoji4]
To chociaż sobie odpoczęłaś. Ja w sobotę z moim partnerem kupowałam prezenty, a w niedzielę robiliśmy pierogi na święta [emoji16] Ja też na razie bez mdłości, zobaczymy co będzie później.. [emoji6]

reklama
Nie mam duphastonu, tylko jakiś inny niemiecki specyfik (jako, że mieszkam całe 1,2km za granicą niestety z lekami kłopot. Plus jest taki, że mogę leczyć się też w Polsce). Środa jest najszybszym terminem (właśnie prywatnie). Podobno w tym momencie można tylko czekać. Trochę się już uspokoiłam. Zaraz będę próbowała zapisać "się" (tj. moją Mamę) do mojego neurologa (leczyłam się przed wyjazdem do DE na Górnym Śląsku. Teraz nie miałam nowych objawów, więc po prostu jeździłam raz na pół roku do starego lekarza. Co mi powie tutaj jakiś lekarz, który nie jest w temacie? Nic. To już lepiej załatwić sprawę ze "starym" przez telefon). W dzień raczej nie plamię. Źle się zaczyn po prysznicu. Właśnie wpadłam na to, że może on jest za ciepły? Co prawda wodę ustawiam na chłodniejszą, niż przed ciążą, ale że ja zmarzluch, to może i tak temp. jest za wysoka?
Że tak zapytam skąd jesteś? Pl i DE

Do góry