reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
U nas powrócił temat "mam problem z kupką" :(
Już 3 dzień się masujemy, robimy rowerek i dalej nic. Podajemy też espumisan...
Mały aż bordowy na buźce
Nam przeszło po lactulosie
Niestety musimy podawać codziennie bo jak raz nie podałam to znowu problem wrócił. A tak to podaje 2.5nl rano i codziennie 1/2x jest kupka bez wysiłku , bólu brzyszks i płaczu

Jakie są formalności do załatwienia przed chrztem?
W sumie tylko trzeba zgłosić w kancelarii..podać wszystkie dane. Jeśli chrzestni są z innej parafii, to muszą dostarczyć zaświadczenia, że mogą nimi być (chyba, że są po ślubie, to nie ma takiej konieczności) - tak to u mnie wygląda [emoji16]

Nam dzisiaj przyszedł kombinezon kupiony na Olx , jak nowy za 40 zł Reserved rozmiar 62 . I jeszcze za duży .. dotykal jej do buzi to zaczęła lizać języczkiem i buzia otwarta na zdjęciu :D miał być na chrzest , no nic może jeszcze urośnie do końca pazdziernika żeby głową dobrze wystawała :DZobacz załącznik 904471 Zobacz załącznik 904470
Dobry jest ☺ haha mała wygląda na tym zdjęciu jakby stała ☺ to ile mała ma wzrostu że 62 jest za duże? Ja mojemu już 68 zakładam ubranka bo 62 to body już mu za bardzo wpina się w pieluchę.

To chyba nie ma zasady :) mój je w nocy 2 razy (jeśli 6 rano nazywamy nocą), a waży ponad 6kg :)
Zawsze się zastanawiam nad argumentem, że ktoś śpi z dzieckiem, bo łatwiej karmić, nie wstajecie i tak z łóżka żeby zmienić pampersa?
Ja córce zmieniałam na łóżku ☺ a teraz z małym nie opłaca mi się z nim kłaść bo on się najada w 15 min i odkładam go do łóżeczka i zasypia ☺

Skąd masz takie rewelacje ? :) My byliśmy z małym już raz w szpitalu , ciągle u jakiegoś lekarza i jeszcze nikt nie mówił że wybudzanie jest złe, wręcz na odwrót [emoji39]

Dziecko potrzebuje snu by rosnąć, a wydaje mi się, ze gdy nawet dorosłego by się wybudzilo z ten głębszej fazy snu i byłby rozdrażniony i zdenerwowany, a stres i płacz wpływa źle na organizm maluszka, bo hormon stresu się uwalnia itd. No ja jestem zdania, ze małej nie budzę, bo później by była niezadowolona i jeśli śpi ileś tam to znaczy, ze potrzebuje i tyle :) jak by była głodna czy narobiła to by się wybudziła sama :)

reklama
Nam przeszło po lactulosie
Niestety musimy podawać codziennie bo jak raz nie podałam to znowu problem wrócił. A tak to podaje 2.5nl rano i codziennie 1/2x jest kupka bez wysiłku , bólu brzyszks i płaczu

Ja muszę poszukać dobrego pediatry bo obecny po pierwsze nie toleruje mm, po drugie na problem z kupką kazał kupić czopki uspokajające a po trzecie wmawia mi że Kacper za dużo przybiera na wadze a u niego był ważony w ubraniu i pampersie i nic z tej wagi nie odjął za ubranie. Wczoraj mój mąż ważył posikanego pampersa i wyszło 154 gramy :p

Do góry