motylkowelove
Fanka BB :)
Dziękuję ;*
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Fajnie, jedna po drugiejSłodka [emoji294]️[emoji294]️[emoji294]️
My jutro 8 tygodni, a 4 października 2 miesiące.
A 3 października moja mama 42 lata, a 5 września babcia miała urodziny. Także się złożyło nieźle
Witaj.Cześć dziewczyny [emoji4]
Serdecznie gratuluję pociech i życzę dużo zdrowia
Pisze do Was z zapytaniem , bo
ciekawa jestem jak było u Was a ja się zmartwilam .
Moja mała 28tc +5 waży 1130gram +/- 150 .
Ogólnie doktor mówiła ze wszystko ok ze to po rodzicach będzie drobniejsza . Jutro mam badanie 3 trym i doktorka chyba troche ja na szybko pomierzyla i liczę na błąd pomiaru :/
Jednak nie daje mi spokoju , ze brzuszek wyszedł tydzien mniejszy na 27+3 . Niby dzidzia ma być długa szczupła , bo żadnych nieprawidłowości nie widać . A ja się boję tej hipotrofii bardzo i sobie sama nabieram do glowy .
Czy takie rozbieżności faktycznie sa ok ? U Was tez sie tak rozjezdzaly wymiary ? Czasami czytam to dzieci ważą dużo więcej itd.moze nie potrzebnie ale wiadomo martwię się . Ile wazyly Wasze maluszki ?
Dziękuję z góry za odpowiedzi ;*
Waga dziecka zależy od wielkości brzuszka w danym momencie , za pół godziny będzie ważyła 50g wiecej bo akurat złapie oddech lub się naje. Skoro lekarz nie widzi problemu to się nie martw. Moja córka w 28+4 ważyła 1313Cześć dziewczyny [emoji4]
Serdecznie gratuluję pociech i życzę dużo zdrowia
Pisze do Was z zapytaniem , bo
ciekawa jestem jak było u Was a ja się zmartwilam .
Moja mała 28tc +5 waży 1130gram +/- 150 .
Ogólnie doktor mówiła ze wszystko ok ze to po rodzicach będzie drobniejsza . Jutro mam badanie 3 trym i doktorka chyba troche ja na szybko pomierzyla i liczę na błąd pomiaru :/
Jednak nie daje mi spokoju , ze brzuszek wyszedł tydzien mniejszy na 27+3 . Niby dzidzia ma być długa szczupła , bo żadnych nieprawidłowości nie widać . A ja się boję tej hipotrofii bardzo i sobie sama nabieram do glowy .
Czy takie rozbieżności faktycznie sa ok ? U Was tez sie tak rozjezdzaly wymiary ? Czasami czytam to dzieci ważą dużo więcej itd.moze nie potrzebnie ale wiadomo martwię się . Ile wazyly Wasze maluszki ?
Dziękuję z góry za odpowiedzi ;*
Też tak miałam po 1 porodzie. Po 2 po 10mies dopiero dostałam. Mam nadzieję, że teraz też szybko nie dostanę bo nienawidzę mieć @.Dziewczyny dokarmiają mm to one mogą mieć wcześniej okres. Jak tylko piersią się karmi to okres może być po paru miesiącach. Jak karmiłam córkę to pierwszy okres po porodzie miałam po 7 miesiącach.
Były rozbieżności w wymiarach brzuszek, główka u dzieci dwóch dziewczyn chyba. Ale koniec końcem dzieci urodziły się zdrowe.Właściwie jej ufam tylko miałam trudna drogę do macierzyństwa i nie tyle waga co myślę o tym brzuszku czy to niczego złego nie wróży . Jutro mam badanie u gina z certyfikatem więc mam nadzieję że odetchne . Ciekawa bylam tylko czy u Was rozbieżności w wymiarach byly . Dziekuje ;*
Raz będzie słabiej. Przy np infekcjach lubi się nasilac. 15 miesięcy miał to jadł już wszystkoDziekuje:* czyli ta skora zawsze taka bedzie? a synowi kiedy alergia przeszla?