reklama
Bajunia
Fanka BB :)
Skoro dr mówiła że wszystko dobrze to nie martw się na zapas. I nie sugeruj się wagą innych dzieci. W różnym tempie rosną dzieci tak samo w brzuszku jak i już po urodzeniu. Jedno dziecko urodzone o czasie będzie miało 2,5 kg a drugie 4,5 kg i oba będą zdrowe. Tak samo różnie dzieci przybierają po urodzeniu. Ja mam porównanie na swoich dzieciach. Córka po pierwszym miesiącu przybrała 700g a syn teraz po 6 tyg 1,5 kg a po jednym ojcu i jednej matce ☺Cześć dziewczyny [emoji4]
Serdecznie gratuluję pociech i życzę dużo zdrowia
Pisze do Was z zapytaniem , bo
ciekawa jestem jak było u Was a ja się zmartwilam .
Moja mała 28tc +5 waży 1130gram +/- 150 .
Ogólnie doktor mówiła ze wszystko ok ze to po rodzicach będzie drobniejsza . Jutro mam badanie 3 trym i doktorka chyba troche ja na szybko pomierzyla i liczę na błąd pomiaru :/
Jednak nie daje mi spokoju , ze brzuszek wyszedł tydzien mniejszy na 27+3 . Niby dzidzia ma być długa szczupła , bo żadnych nieprawidłowości nie widać . A ja się boję tej hipotrofii bardzo i sobie sama nabieram do glowy .
Czy takie rozbieżności faktycznie sa ok ? U Was tez sie tak rozjezdzaly wymiary ? Czasami czytam to dzieci ważą dużo więcej itd.moze nie potrzebnie ale wiadomo martwię się . Ile wazyly Wasze maluszki ?
Dziękuję z góry za odpowiedzi ;*
Jak nie ufasz swojemu gin to idź do innego. Może Cię uspokoi. Powodzenia ☺
motylkowelove
Właściwie jej ufam tylko miałam trudna drogę do macierzyństwa i nie tyle waga co myślę o tym brzuszku czy to niczego złego nie wróży . Jutro mam badanie u gina z certyfikatem więc mam nadzieję że odetchne . Ciekawa bylam tylko czy u Was rozbieżności w wymiarach byly . Dziekuje ;*Skoro dr mówiła że wszystko dobrze to nie martw się na zapas. I nie sugeruj się wagą innych dzieci. W różnym tempie rosną dzieci tak samo w brzuszku jak i już po urodzeniu. Jedno dziecko urodzone o czasie będzie miało 2,5 kg a drugie 4,5 kg i oba będą zdrowe. Tak samo różnie dzieci przybierają po urodzeniu. Ja mam porównanie na swoich dzieciach. Córka po pierwszym miesiącu przybrała 700g a syn teraz po 6 tyg 1,5 kg a po jednym ojcu i jednej matce [emoji5]
Jak nie ufasz swojemu gin to idź do innego. Może Cię uspokoi. Powodzenia [emoji5]
miloscwczasachpopkultury
Dziewczyny dokarmiają mm to one mogą mieć wcześniej okres. Jak tylko piersią się karmi to okres może być po paru miesiącach. Jak karmiłam córkę to pierwszy okres po porodzie miałam po 7 miesiącach.
A co to ma do tego? W sensie ja dokarmiam mm, ale dokarmianie to chyba za dużo powiedziane, bo daje raz dziennie tylko butle a reszta piersią i tak się zastanawiam po prostu każdy organizm inny i inaczej się regeneruje [emoji5]
Mikasa7
Dziękuję, a jak nazywaly się te kropelki co pisałaś że tańsze i lepsze? Poczekam do przyszłego wtorku, jak nie będzie żadnej poprawy w kupach to dolacze ten enzym. Skóra nadal jak tarka...A jak jadłam nabiał to tyle śluzu aż w kupach nie było...Do dwóch tygodni może się nawet oczyszczać z akergenu.
Dwa może to być też wina laktozy. Krowia ograniczyłas, ale Twój organizm nadal laktoze wytwarza. Oprócz diety bezblecznej spróbuj laktaze małej podawać.
Paulana
Na recepxie pisze inaczej. Poprzednie tabletki które brałam przed ciążą też przy pominięciu należało wziąć dwie , siostra bierze inne i też tak musi robić.
Serio?? Hmmm to mnie zaskoczyłaś no ale jak tak napisali to pewnie tak jest
U nas też skóra jak tarka mimo że kontaktu z alergenem nie ma. Z Aleksem miałam to samo. U alergików występuje skóra atopowa (nie AZS) i to norma. Natłuszczaj i nawilżaj na zmianę.Dziękuję, a jak nazywaly się te kropelki co pisałaś że tańsze i lepsze? Poczekam do przyszłego wtorku, jak nie będzie żadnej poprawy w kupach to dolacze ten enzym. Skóra nadal jak tarka...A jak jadłam nabiał to tyle śluzu aż w kupach nie było...
Kolzym :*
Mikasa7
U mnie na koniec ciazy jeden z wymiarów główki był ciągle na 3 centylu, 3vtygodnie do tyłu, kości ludowe do przodu 2 tyg, rozbieżności były spore. Mam zdrowa corke na pewno wszystko dobrze bedzie A martwienie się o dzieci pozostanie już na zawszeWłaściwie jej ufam tylko miałam trudna drogę do macierzyństwa i nie tyle waga co myślę o tym brzuszku czy to niczego złego nie wróży . Jutro mam badanie u gina z certyfikatem więc mam nadzieję że odetchne . Ciekawa bylam tylko czy u Was rozbieżności w wymiarach byly . Dziekuje ;*
Mikasa7
Dziekuje:* czyli ta skora zawsze taka bedzie? a synowi kiedy alergia przeszla?U nas też skóra jak tarka mimo że kontaktu z alergenem nie ma. Z Aleksem miałam to samo. U alergików występuje skóra atopowa (nie AZS) i to norma. Natłuszczaj i nawilżaj na zmianę.
Kolzym :*
reklama
Anulaa88
@motylkowelove rozbieżności się zdarzają i wcale nie oznaczają niczego złego. Będziesz na badaniu, to lekarz cię twoimi uspokoi. Trzymaj się!