reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Chyba bede miec okres :/ dzis znow mialam sluz podbarwiony na rozowo i brzuch mnie pobolewal na okres.. no chyba ze w ciazy jestem :D hyhy :p

Ja tez czułam pare dni temu ból kręgosłupa (ale to bardziej z noszenia, opieki, chodzenia na spacery, stania często nad przewijakiem itd) no i brzuch mnie tak lekko ćmi od przedwczoraj właśnie jak na okres, a ja już 8 tyg po porodzie także możliwe ;) i wcześniej tez miałam tak koniec miesiaca okres jakoś/początek

My już na bioderkach raz byliśmy z dwa tygodnie temu. Za miesiąc powtórka kontrolna.
Myślicie że okres tak szybko przyjdzie? Myślałam że karmiąc piersią opóźnia się o kilka miesięcy nawet :)
Mnie również boli kręgosłup ostatnio od noszenia Zosi. Robi się już ciężka i w dodatku nadgarstki też mi nawalają. Ulubiona pozycja małej na uspokojenie to przerzucenie na ramieniu. Czyli zgniatanie i tak już zgniecionych cycków :D

Chyba bede miec okres :/ dzis znow mialam sluz podbarwiony na rozowo i brzuch mnie pobolewal na okres.. no chyba ze w ciazy jestem :D hyhy :p
Ja dzisiaj mam takie brudzenie na brązowo. Myślisz ,że u mnie też okres się zaczyna ?
Tyle , że ja biorę tabletki a do tygodnia placebo zostało mi jeszcze półtora tygodnia :/ a może to od tego że przedwczoraj pominęłam i wczoraj wzięłam Dwie ?

To nosidło na moje które zakłada się w poprzek bardziej na leżąco niż siedząco. Chyba lepsze dla noworodka bo nie musi kręgosłupa tak męczyć gdy.siedzi.

Tak jak piszesz, to na leżąco w poziomie. Ale i tak w pionie to najlepsza będzie chusta. Ja właśnie zakupiłam i czekam aż przyjdzie i będziemy się uczuć wiązania i dam wam znać jak efekty :)

Ja dzisiaj mam takie brudzenie na brązowo. Myślisz ,że u mnie też okres się zaczyna ?
Tyle , że ja biorę tabletki a do tygodnia placebo zostało mi jeszcze półtora tygodnia :/ a może to od tego że przedwczoraj pominęłam i wczoraj wzięłam Dwie ?

A po co brałaś dwie?:) Takich rzeczy się nie robi. Jak się ponownie to już zostawiasz ją i idziesz dalej ale musisz uważać z zabezpieczeniem już do następnego cyklu.

No racja :o to duży chłopczyk [emoji173]️
Moja i tak wazy dobrze , dużo. Powinna ok 5100 a waży ponad 5300 :p

A czemu powinna mniej? Tzn takie normy moim zdaniem to dziwna sprawa, bo po pierwsze skoro dziecko przybiera więcej niż rzekomo „powinno” to tylko się cieszyc, bo rośnie ładnie i zdrowo :) a po drugie no nie wiem każde dziecko jest inne, ma różne geny, my tez byliśmy różni jako dziecko wagowo/wzrostowo i skoro wazy tyle to jest to dobra waga dla niej :)

Dziwni Ci lekarze w tych czasach..

reklama
Odpoczywamy po szczepieniu.
Mała bardzo dobrze zniosła szczepienie. Płakała ale nie jakoś mocno. Po wszystkim się wtuliła , popłakała i usnęła. Gorzej przeszła pobranie krwi w poniedziałek. Dzielna moja kruszyna [emoji173]️ wazy 5500 i urosła o 3cm od porodu :) ma 60cm :)
Zobacz załącznik 902408

Super :) pięknie rośnie

Do góry