G
reklama
Anulaa88
Fanka BB :)
Myślę, że okres to indywidualna sprawa. Ja też mam takie dziwne plamienie , ale to nie okres bo byłam u gina.My już na bioderkach raz byliśmy z dwa tygodnie temu. Za miesiąc powtórka kontrolna.
Myślicie że okres tak szybko przyjdzie? Myślałam że karmiąc piersią opóźnia się o kilka miesięcy nawet
Mnie również boli kręgosłup ostatnio od noszenia Zosi. Robi się już ciężka i w dodatku nadgarstki też mi nawalają. Ulubiona pozycja małej na uspokojenie to przerzucenie na ramieniu. Czyli zgniatanie i tak już zgniecionych cycków
miloscwczasachpopkultury
Jutro o tej porze skończę 2 miesiące [emoji173]️
Zobacz załącznik 902419
Słodka [emoji294]️[emoji294]️[emoji294]️
My jutro 8 tygodni, a 4 października 2 miesiące.
A 3 października moja mama 42 lata, a 5 września babcia miała urodziny. Także się złożyło nieźle
G
gosc12
Gość
Na recepxie pisze inaczej. Poprzednie tabletki które brałam przed ciążą też przy pominięciu należało wziąć dwie , siostra bierze inne i też tak musi robić.A po co brałaś dwie? Takich rzeczy się nie robi. Jak się ponownie to już zostawiasz ją i idziesz dalej ale musisz uważać z zabezpieczeniem już do następnego cyklu.
G
gosc12
Gość
Źle moze to ujelam. Właśnie dobrze , że dużo wazy. Powinna (czyli minimum 5100 jeśli chodzi o wagę od urodzenia) a waży 5500 więc wporzadku, pediatra przeliczała czy przez alergię dobrze wazyA czemu powinna mniej? Tzn takie normy moim zdaniem to dziwna sprawa, bo po pierwsze skoro dziecko przybiera więcej niż rzekomo „powinno” to tylko się cieszyc, bo rośnie ładnie i zdrowo a po drugie no nie wiem każde dziecko jest inne, ma różne geny, my tez byliśmy różni jako dziecko wagowo/wzrostowo i skoro wazy tyle to jest to dobra waga dla niej
Dziwni Ci lekarze w tych czasach..
motylkowelove
Cześć dziewczyny [emoji4]
Serdecznie gratuluję pociech i życzę dużo zdrowia
Pisze do Was z zapytaniem , bo
ciekawa jestem jak było u Was a ja się zmartwilam .
Moja mała 28tc +5 waży 1130gram +/- 150 .
Ogólnie doktor mówiła ze wszystko ok ze to po rodzicach będzie drobniejsza . Jutro mam badanie 3 trym i doktorka chyba troche ja na szybko pomierzyla i liczę na błąd pomiaru :/
Jednak nie daje mi spokoju , ze brzuszek wyszedł tydzien mniejszy na 27+3 . Niby dzidzia ma być długa szczupła , bo żadnych nieprawidłowości nie widać . A ja się boję tej hipotrofii bardzo i sobie sama nabieram do glowy .
Czy takie rozbieżności faktycznie sa ok ? U Was tez sie tak rozjezdzaly wymiary ? Czasami czytam to dzieci ważą dużo więcej itd.moze nie potrzebnie ale wiadomo martwię się . Ile wazyly Wasze maluszki ?
Dziękuję z góry za odpowiedzi ;*
Serdecznie gratuluję pociech i życzę dużo zdrowia
Pisze do Was z zapytaniem , bo
ciekawa jestem jak było u Was a ja się zmartwilam .
Moja mała 28tc +5 waży 1130gram +/- 150 .
Ogólnie doktor mówiła ze wszystko ok ze to po rodzicach będzie drobniejsza . Jutro mam badanie 3 trym i doktorka chyba troche ja na szybko pomierzyla i liczę na błąd pomiaru :/
Jednak nie daje mi spokoju , ze brzuszek wyszedł tydzien mniejszy na 27+3 . Niby dzidzia ma być długa szczupła , bo żadnych nieprawidłowości nie widać . A ja się boję tej hipotrofii bardzo i sobie sama nabieram do glowy .
Czy takie rozbieżności faktycznie sa ok ? U Was tez sie tak rozjezdzaly wymiary ? Czasami czytam to dzieci ważą dużo więcej itd.moze nie potrzebnie ale wiadomo martwię się . Ile wazyly Wasze maluszki ?
Dziękuję z góry za odpowiedzi ;*
E
Ewka34
Gość
O kregoslupie i krzyzach nic nie mowie bo mam je zrabane od noszenia i stale mnie boli.. na starosc na wozku wyladuje.. :/Ja tez czułam pare dni temu ból kręgosłupa (ale to bardziej z noszenia, opieki, chodzenia na spacery, stania często nad przewijakiem itd) no i brzuch mnie tak lekko ćmi od przedwczoraj właśnie jak na okres, a ja już 8 tyg po porodzie także możliwe i wcześniej tez miałam tak koniec miesiaca okres jakoś/początek
E
Ewka34
Gość
Mozliwe ze od nich ja tabsow nie biore wiesz ja tabsy bralam bardzo dawno temu z 13 lat bedzie,zamienilam na plastry a pozniej na komputerek cyklu bo mi te hormony kolidowaly z wczesniejszymi na padaczke nie pamietam jak to jest..Ja dzisiaj mam takie brudzenie na brązowo. Myślisz ,że u mnie też okres się zaczyna ?
Tyle , że ja biorę tabletki a do tygodnia placebo zostało mi jeszcze półtora tygodnia :/ a może to od tego że przedwczoraj pominęłam i wczoraj wzięłam Dwie ?
reklama
Bajunia
Dziewczyny dokarmiają mm to one mogą mieć wcześniej okres. Jak tylko piersią się karmi to okres może być po paru miesiącach. Jak karmiłam córkę to pierwszy okres po porodzie miałam po 7 miesiącach.My już na bioderkach raz byliśmy z dwa tygodnie temu. Za miesiąc powtórka kontrolna.
Myślicie że okres tak szybko przyjdzie? Myślałam że karmiąc piersią opóźnia się o kilka miesięcy nawet
Mnie również boli kręgosłup ostatnio od noszenia Zosi. Robi się już ciężka i w dodatku nadgarstki też mi nawalają. Ulubiona pozycja małej na uspokojenie to przerzucenie na ramieniu. Czyli zgniatanie i tak już zgniecionych cycków