reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Moja mala 4 dzien bez kupki.. doszly smierdzace gazy.. podejrzewam ze przez winogrono ktore zjadlam :/
Dzis jest strasznie marudna.. malo co spala w poludnie..

Dziewczyny jak sądzicie. Jeśli bierze się jakiś lek to ile czasu musi minąć by zniknal z organizmu na tyle bym.mogla mleko dać dziecku?
Jak karmiłam Michałka brałam silne leki przez tydzień na oczyszczanie macicy i lekarz kazał robić mi tak: nakarmić dziecko, zdarzyć lek, po minimim godzinie ściągnąć mleko ( nie dawać bo dziecku) a potem karmić niż nornalnie piersią. Tylko to jedno karmienie po zażyciu leku wylać. Jakie leki bierzesz? Ja przez 2tyg po cc brałam Ibuprom na zmianę z paracetamolem bo nie dawałam rady bez i karmiłam normalnie bez odciąganie mleka i małej nic nie było. Położna powiedziała że tak można

Kurczę, niby dziecko może nie robić kupki 7-8 dni jak jest na piersi
Ja mam i piers i mm ;) po mm podaje troche wody nawet.. musze ograniczyc cukier u siebie bo ,a to pączek,a to ciastka... a to cos innego.. musze wiecej warzyw i owocow jesc :/ ale tak jak w ciazy mialam ochote ,tak teraz w ogole nie mam.. :/

Jakie dokładnie masz masło? Lubię kanapki z masłem właśnie, ale dzisiaj w auchan nie mogłam znaleźć żadnego bez mleka, bo wszędzie było mleko w proszku w składzie [emoji16]
To zwykłe masło roślinne ze słonecznikiem na wieczku. Żółte opakowanie okrągłe. Nie interesowałam się czy są jakieś lepsze. Bo to pewnie zwykła margaryna jest. Nie ma to jak prawdziwe masło..

Zabieracie swoje szkraby na zakupy do większych marketów? My z małym tylko spacery lub ewentualnie siedzimy z nim w ogrodzie jak pogoda jest.
A jak u was?

Mam dwie medele i smoczek calma. Używałam przy kp jak dawałam swoje mleko. Ale znowu z niej trzeba ciągnąć s małej się nie chce. [Emoji16]
A leniwa Twoja mała :p ja dziś próbowałam i ładnie wypiła z tej buletki. Chyba lepsza jest niż ta z aventu, bo tam przechylam i leci to nie chce myslec co jest jak pociągnie. Ale z tej buleteczki wypijają mega szybko, a z madeli trochę dłużej jej zajęło, wiec cel został osiągnięty :) ale ta buletka jest tak jak piszesz tylko do mleka z piersi.

reklama
Ja już z dwa tygodnie karmię tylko mm a jak mała jest blisko mnie to kapie z piersi. Ale już nie białe mleko tylko jak by woda .. ale wkładki ciągle muszę nosić , ciekawe kiedy w końcu położę się spać bez stanika. Czekam z niecierpliwością :D
To skoro masz jeszcze mleko to czemu go nie ściągasz żeby podać Alicji chociażby w butelce?

Do góry