Ja mam jedną płaską przy KP z synem sam dał radę. A teraz ja wciągnęłam trochę laktstorem. Mamy kilka podejść ale jak już mała ja złapie to superWłaśnie przy płaskich, wklęsłych brodawkach. Jeżeli dziecko nie ma jak chwycić piersi. Ja mam za krótkie sutki i całe karmienie było u nas z nakładkami.
reklama
Meml
Fanka BB :)
Ja próbowałam bez, ale wtedy miałam aż rany, bo Marta źle łapała. Położna mówiła, żeby karmić z nakładkami. Marta też się przyzwyczaiła i bez się denerwowała, więc już tak karmiłam.Ja mam jedną płaską przy KP z synem sam dał radę. A teraz ja wciągnęłam trochę laktstorem. Mamy kilka podejść ale jak już mała ja złapie to super
Gienio
No ja tez wstałam szybko jeszcze nawet znieczulenie do konca nie zeszło a ja wstałam i poszłam po 6 h . Tylko niestety przy podnoszeniu sie , schylaniu szczypie , zajrzałam pod brzuchol i taka dosc szeroka ta rana , nie dopytałam czemu- wyglada na szersza niz ostatnio - tamta mi wycinali . Aha i brzuch mam nadal taki jakbym nadal była w ciążyRana super
Ze mnie położne się śmiały że jeszcze dobrze nóg nie czułam a już chciałam wstawać. Na drugą dobę śmigałam wyprostowana że jak przyszła ciotka mojego męża z teściową to w szoku była i nie chciała wierzyć że ja po cc jestem. Dziś mija 2 tygodnie, a ja już po syna do przedszkola z wózkiem przez pół osiedla chodzę jeszcze skóra nad cięciem jest zdretwiala i czucie tam nie wróciło takie jak trzeba ale to akurat normalne bo w końcu nerwy poprzecinane. Wiec nie licząc wtedy gorączek wysokich niewiadomo skąd i antybiotyku to ogólnie wszystko super zapomniałam już praktycznie że jeszcze niedawno operacje miałam.
To ja mam tak samo cienką jak poprzednim razemNo ja tez wstałam szybko jeszcze nawet znieczulenie do konca nie zeszło a ja wstałam i poszłam po 6 h . Tylko niestety przy podnoszeniu sie , schylaniu szczypie , zajrzałam pod brzuchol i taka dosc szeroka ta rana , nie dopytałam czemu- wyglada na szersza niz ostatnio - tamta mi wycinali . Aha i brzuch mam nadal taki jakbym nadal była w ciąży
karkula309
A każą ci używać laktatora ?Moja nie moze chwycić mojej piersi , bo mam płaskie brodawki. Bardziej bawi sie ciumka jak smoczek . No i duzo spi, mowia zeby jej pozwolic nie wybudzać jej , bo ma taka potrzebę , licze ze w domu uda mi sie rozbujać laktacje wlasnie jak mina z 3-4 doby.
A jak ty sie czułaś po Cc drugim ? Szybko doszłas do siebie ? I jak rana sie goi ?
Ja mam płaskie brodawki tak że mały nie był w stanie chwycić . Kazali pobudzać laktację laktatorem żeby dostała sygnał że już czas [emoji39][emoji39]
Mi dużo dały nakładki. Jedynie przez nie mój syn coś tam przy cycu był . Wyciąganie laktatorem nawet nie pomaga bo wyłączę laktatora i sutek w moment robi się płaski co jest dziwne bo przed ciążą tak nie było ..Jeszcze nie - mam je w domu , wiec w poniedziałek popróbuje z nakładkami jak wyjdę . Dzieki za wskazówkę .
oliwiapatrycja
To ja 4 min urodziłam po odejściu wód a przy pierwszym porodzie 11 minJa po wodach 15 min później urodziłam
Fiorna
@aniaczarnula Gratulacje!! Witamy kolejne sierpniowe dziecko
aniaczarnula
Mam nadzieję ze u mnie tak samo będzieRana super
Ze mnie położne się śmiały że jeszcze dobrze nóg nie czułam a już chciałam wstawać. Na drugą dobę śmigałam wyprostowana że jak przyszła ciotka mojego męża z teściową to w szoku była i nie chciała wierzyć że ja po cc jestem. Dziś mija 2 tygodnie, a ja już po syna do przedszkola z wózkiem przez pół osiedla chodzę jeszcze skóra nad cięciem jest zdretwiala i czucie tam nie wróciło takie jak trzeba ale to akurat normalne bo w końcu nerwy poprzecinane. Wiec nie licząc wtedy gorączek wysokich niewiadomo skąd i antybiotyku to ogólnie wszystko super zapomniałam już praktycznie że jeszcze niedawno operacje miałam.
reklama
Bajunia
Ja pojechałam do szpitala jak skurcze szły tak co 3-5 min. Ale jeszcze nie były aż tak bolesne. Jak mnie badali przy takich skurczach to było rozwarcie na 3 palce. Wody odeszły mi jak położna badała rozwarcie i było wtedy na 4 palce. To już byłam na łóżku porodowym. I potem nawet nie chce już tego wspominać.. ta końcówka była koszmarna.. i na pewno nie trwało to 15 min. Tylko ponad godzinę. .I dlatego napisalam, ze albo regularne skurcze co kilka minut albo wody zeby jak najmniej w szpitalu siedziec