Czesc , jak na razie wszystkie moje wrażenia sa na plus , nic złego nie mogłabym napisać . Jesli ktos ma możliwośc rodzic w szpitalu prywatnym , to nawet nie ma co sie zastanawiać . Jesli masz jakies pytania , to pytaj śmiało . Ja wybrałam ten szpital , bo po pierwsze jest najbliżej mnie - mieszkam w Konstancinie mam 5 min drogi a po drugie chciałam zrobic cos dla siebie , to był moj prawdopodobnie ostatni poród w życiu i na pewno bede bardzo mile wspominać
wybrałam pakiet porodowy przez cesarskie cięcie - miałam do wyboru próbować naturalnie lub miec znowu Cc . Wybrał to drugie , bo pierwsze Cc jest wskazaniem i masz wolny wybór . Z tego co słyszałam nie mozna tu miec cesarki na zadanie - podobny byc wskazania . Ustaliliśmy termin jakos tydzień przed terminem mojego porodu i miałam sie stawić na konkretna godzinę , a jakby sie zaczęło wcześniej to po prostu przyjechać . Mamy pokój rodzinny - sa jedynki, rodzinne i apartamenty . W rodzinnym mieszka ze mną moj maź , ma swoją kanapę z pościelą i tez dostaje codziennie wyżywienie jak ja . Jedzenie jest smaczne . Mamy tu tez łazienkę oczywiscie , wannę do kąpieli dziecka , lampe do podgrzewania, szpital zapewnia wszystko: pampersy, podkłady , kremy do pupy , husteczki mokre, dla mnie podpaski , podkłady , No wszystko , musisz miec tylko swoj żel pod prysznic , bo dostajesz nawet klapki, ręcznik, szlafrok . Sa nastawieni na poszanowanie prywatności - nikt tu nie wpada nie wybudza , nic nie narzucają . Zawsze pukają zanim wejda do pokoju .Łagodnie pytają : czy np zgadzasz sie na szczepienia - jesli nie to nie . Bardzo dbają o łagodzenie maksymalne bólu , tak dawkują leki po Cc ze ten ból jest niewielki i cały czas cos donoszą jak poprosisz . Chciałam rodzic z dr Kurowska, ale ona mi mówiła , ze chyba bedzie miała urlop w tym czasie , wiec nie zaznaczyłam tego w umówie . Trafiłam na losowych lekarzy : dwóch panów - byli świetni . Mysle ze tu każdy na kogo nie trafisz jest super . Mozesz sobie wybrać poród z położna Zanet Kaletta . Ja nikogo nie zaznaczyłam . Na noc pytają czy chcesz odpocząć i czy maja wziąć dziecko na oddział, ale to chyba wszedzie tak jest . Przychodzą lekarze omawiają badania , dzis była u mnie rehabilitantka zaraz bedzie mówiła jak mam sie ruszać itd , jest tez wizyta pani od laktacji - czekam na nia , bo niestety mleczka nie mam
gdybym kiedykolwiek miała jeszcze rodzic to na pewno znowu tutaj nawet gdyby to kosztowało dwa razy tyle co teraz