A powiem Ci ze jestem zaskoczona tym Ciśnieniem bo czuje jakbym miała 80 a nie 145... odczuwasz te wysokie ciśnienie?Super wieści. Nasze dziewczyny idą identycznie z wagą też mam od kilku dni podwyższone ciśnienie wczoraj u gina 146x93
reklama
Mi powiedział ze jak bd się utrzymywało przez pare dni to przepisze mi tabletki, nic o szpitalu nie mówił...hmmm boje się tej rzucawki...a z porodem to pewnie będę na samym końcu końców, główka wysoko, szyjka ładne, wszystko zamknięte...Ja mam cc we wtorek, środę ale może być tak, że będziesz pierwsza
Ja stosowałam po ciaży jak karmiłam proctohemolan w ciaży chyba też można. Dopytaj w aptece. Zbawienne są też nasiadówki z kory dębu ale nie wiem czy w ciąży można.
Dziewczyny, mam ciśnienie 135na 95, puls 92. Mam się zacząć martwić? Do ile to w miarę bezpieczne ciśnienie? Gin kazał mi kontrolować 3 razy dziennie i jak wysokie to do szpitala ale nie spytałam ile to jest już za wysokie.
Też nie odczuwam tak wysokiego ciśnienia. Czuję sie normalnie. Przed ciażą mialam ciśnienie 115-120 na 70-80. Teraz w ciaży od początku wyższe ale tak do 130 na 80parę. Dopiero w tym tyg. mam podwyższone.A powiem Ci ze jestem zaskoczona tym Ciśnieniem bo czuje jakbym miała 80 a nie 145... odczuwasz te wysokie ciśnienie?
Ja przy pierwszym synu też tak mialam, w czwartek na wizycie 13dni przed terminem miałam wizytę u gina i nic się nie zapowiadało na poród szyjka dluga, zamknięta, skurczy brak a w niedzielę w nocy jak mnie złapaly bóle to od razu co 5-7min i w poniedzialek o 13ej już Piotruś był z nami.Mi powiedział ze jak bd się utrzymywało przez pare dni to przepisze mi tabletki, nic o szpitalu nie mówił...hmmm boje się tej rzucawki...a z porodem to pewnie będę na samym końcu końców, główka wysoko, szyjka ładne, wszystko zamknięte...
miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
Z nieco innej beczułki zobaczcie co mój planowy szpital wrzucił wczoraj na swój funpage ponoć nowy nabytek do dyspozycji rodzących... porodowek jest chyba 5 więc takie jedno "łóżko" to i tak niewielka szansa na poród w tym... Niemniej wygląda ciekawie. Nigdy takiego nie widziałam
Niby wygodnie wyglada, ale ja nie wyobrażam sobie w takiej pozycji rodzic. Lepiej mi było jak miałam plecy trochę niżej i prawie lezalam a nogi miałam pod tymi podpórkami na nogi, bo wygodniej
miloscwczasachpopkultury
Boli [emoji14]
Mnie już nic nie boli zależy od częstotliwości pielegnacji wszystkiego i ruszania się, a nie leżenia itd
miloscwczasachpopkultury
Też nie odczuwam tak wysokiego ciśnienia. Czuję sie normalnie. Przed ciażą mialam ciśnienie 115-120 na 70-80. Teraz w ciaży od początku wyższe ale tak do 130 na 80parę. Dopiero w tym tyg. mam podwyższone.
Zmiana pogody na pewno.
Maljan
Tętno można mierzyć również na usg. Ja tak miałam mierzone na każdej wizycie u ginekologaDziwne.. trzeba przecież raz na jakiś czas skontrolować tętno i ciśnienie maleństwa.. [emoji846]
Maljan
A ja dbałam również bardzo, a mimo to dostałam stanu zapalnego. Więc nie zawsze jest tak pięknieMusisz przemywać x 4 dziennie tantum rosa irygacje robić, po każdej kąpieli psikac octaniseptem i dojdziesz do siebie. Zmieniać często podkładkę i majtki i tyle i wycierać się po każdym siku mokrym papierem i później osuszyć lekko i psik psik octanisept i tak w kółko. Ja dziś 7 doba po porodzie i nic już mnie na dole nie boli, ani szycie ani pupa pipka itd. Bo dużo się ruszam odkąd urodizlam, dbam o dolne rejony bardzo przesadnie i jestem już na chodzie dzięki temu, mega jestem zdziwiona jak szybko doszłam po porodzie. Macica nie boli jak się obkurcza i karmie itd. Mam apetyt i nawet już i nr 2 było pare razy od przedwczoraj hah
reklama
Fiorna
A ja dbałam również bardzo, a mimo to dostałam stanu zapalnego. Więc nie zawsze jest tak pięknie
Dokładnie, każdy organizm inaczej reaguje