reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
:):):) Ja mam cc we wtorek, środę ale może być tak, że będziesz pierwsza:)

Ja stosowałam po ciaży jak karmiłam proctohemolan w ciaży chyba też można. Dopytaj w aptece. Zbawienne są też nasiadówki z kory dębu ale nie wiem czy w ciąży można.

Dziewczyny, mam ciśnienie 135na 95, puls 92. Mam się zacząć martwić? Do ile to w miarę bezpieczne ciśnienie? Gin kazał mi kontrolować 3 razy dziennie i jak wysokie to do szpitala ale nie spytałam ile to jest już za wysokie.
Mi powiedział ze jak bd się utrzymywało przez pare dni to przepisze mi tabletki, nic o szpitalu nie mówił...hmmm boje się tej rzucawki...a z porodem to pewnie będę na samym końcu końców, główka wysoko, szyjka ładne, wszystko zamknięte...

A powiem Ci ze jestem zaskoczona tym Ciśnieniem bo czuje jakbym miała 80 a nie 145... odczuwasz te wysokie ciśnienie?
Też nie odczuwam tak wysokiego ciśnienia. Czuję sie normalnie. Przed ciażą mialam ciśnienie 115-120 na 70-80. Teraz w ciaży od początku wyższe ale tak do 130 na 80parę. Dopiero w tym tyg. mam podwyższone.

Mi powiedział ze jak bd się utrzymywało przez pare dni to przepisze mi tabletki, nic o szpitalu nie mówił...hmmm boje się tej rzucawki...a z porodem to pewnie będę na samym końcu końców, główka wysoko, szyjka ładne, wszystko zamknięte...
Ja przy pierwszym synu też tak mialam, w czwartek na wizycie 13dni przed terminem miałam wizytę u gina i nic się nie zapowiadało na poród szyjka dluga, zamknięta, skurczy brak a w niedzielę w nocy jak mnie złapaly bóle to od razu co 5-7min i w poniedzialek o 13ej już Piotruś był z nami.

Z nieco innej beczułki :) zobaczcie co mój planowy szpital wrzucił wczoraj na swój funpage:) ponoć nowy nabytek do dyspozycji rodzących... porodowek jest chyba 5 więc takie jedno "łóżko" to i tak niewielka szansa na poród w tym... Niemniej wygląda ciekawie. Nigdy takiego nie widziałam

Niby wygodnie wyglada, ale ja nie wyobrażam sobie w takiej pozycji rodzic. Lepiej mi było jak miałam plecy trochę niżej i prawie lezalam a nogi miałam pod tymi podpórkami na nogi, bo wygodniej :)

Musisz przemywać x 4 dziennie tantum rosa irygacje robić, po każdej kąpieli psikac octaniseptem i dojdziesz do siebie. Zmieniać często podkładkę i majtki i tyle ;) i wycierać się po każdym siku mokrym papierem i później osuszyć lekko i psik psik octanisept i tak w kółko. Ja dziś 7 doba po porodzie i nic już mnie na dole nie boli, ani szycie ani pupa pipka itd. Bo dużo się ruszam odkąd urodizlam, dbam o dolne rejony bardzo przesadnie i jestem już na chodzie dzięki temu, mega jestem zdziwiona jak szybko doszłam po porodzie. Macica nie boli jak się obkurcza i karmie itd. Mam apetyt i nawet już i nr 2 było pare razy od przedwczoraj hah :)
A ja dbałam również bardzo, a mimo to dostałam stanu zapalnego. Więc nie zawsze jest tak pięknie :(

reklama
Do góry