Jak ja byłam na dniach otwartych i babeczki pytały o wannę, to raz ze nie możesz mieć żadnej infekcji pochwy a dwa jedna położna ma certyfikat do przeprowadzenia takiego porodu, bo w Polsce na chwile obecna nie zrobisz takiego certyfikatu wiec ładnie ta wanna tam tylko wyglada hehe z rym może być podobnieZ nieco innej beczułki zobaczcie co mój planowy szpital wrzucił wczoraj na swój funpage ponoć nowy nabytek do dyspozycji rodzących... porodowek jest chyba 5 więc takie jedno "łóżko" to i tak niewielka szansa na poród w tym... Niemniej wygląda ciekawie. Nigdy takiego nie widziałam
reklama
E
Ewka34
Gość
InteresujaceZ nieco innej beczułki zobaczcie co mój planowy szpital wrzucił wczoraj na swój funpage ponoć nowy nabytek do dyspozycji rodzących... porodowek jest chyba 5 więc takie jedno "łóżko" to i tak niewielka szansa na poród w tym... Niemniej wygląda ciekawie. Nigdy takiego nie widziałam
Ładnie z wagą idzie Majeczka Będziesz szczepić tymi skojarzonymi?My po pediatrze.
Maja przekroczyła wagę urodzeniowa (2450) i waży 2600 [emoji4]
W 8 dni przybrała 230 g [emoji4]
I okazuje się że Maja jako wczesniak ma darmowe szczepionki skojarzone.
Hehe termin ten sam, waga ta sama i ciśnienie takie samo, No to ciekawe która z nas urodzi wczesniejSuper wieści. Nasze dziewczyny idą identycznie z wagą też mam od kilku dni podwyższone ciśnienie wczoraj u gina 146x93
E
Ewka34
Gość
AesculanDziewczyny, jestem załamana.... wsadzilam czopek żeby się wyproznic... coś tam poszło,ale wyszedł ten obcy;( hemoroid;( okropny!!!!! Za jakie grzechy????? Jaka maść można stosować w ciąży? Poradzcie....
Biedroneczka10
Fanka BB :)
Zadzwoń sobie do nich do poradni 12 6229417 i powiedz że chcesz się umówić na ktg Pani Cię umówi w 40 tygodniu jakos. No teraz wejście jest od tyłu budynku przez te remonty. I wogole jak przyjedziesz do porodu to wpuszczają na teren szpitala bez opłat tylko mówisz że do porodu.Nie mam bladego pojęcia jak mam to zrobić hehe jestem tak ciemna w szpitalach... muszę tam podjechać zobaczyć chociaż który to budynek żebym ze skurczami nie szukała i błądziła
A jak będziesz na ktg u nich to przynajmniej będziesz miała już kartę założona i mniej formalności przy porodzie
Chyba tak. Syna szczepiłam normalnymi. Ale z tego co pediatra mówiła to wczesniaki tylko skojarzonymi. Nie jestem do końca przekonana.Dziewczyny, jestem załamana.... wsadzilam czopek żeby się wyproznic... coś tam poszło,ale wyszedł ten obcy;( hemoroid;( okropny!!!!! Za jakie grzechy????? Jaka maść można stosować w ciąży? Poradzcie....
Ja mam cc we wtorek, środę ale może być tak, że będziesz pierwszaHehe termin ten sam, waga ta sama i ciśnienie takie samo, No to ciekawe która z nas urodzi wczesniej
Ja stosowałam po ciaży jak karmiłam proctohemolan w ciaży chyba też można. Dopytaj w aptece. Zbawienne są też nasiadówki z kory dębu ale nie wiem czy w ciąży można.Dziewczyny, jestem załamana.... wsadzilam czopek żeby się wyproznic... coś tam poszło,ale wyszedł ten obcy;( hemoroid;( okropny!!!!! Za jakie grzechy????? Jaka maść można stosować w ciąży? Poradzcie....
Dziewczyny, mam ciśnienie 135na 95, puls 92. Mam się zacząć martwić? Do ile to w miarę bezpieczne ciśnienie? Gin kazał mi kontrolować 3 razy dziennie i jak wysokie to do szpitala ale nie spytałam ile to jest już za wysokie.
reklama
Szkoda. Jak miałam przepowiadajace zdecydowanie dobfze czułam się w basenie więc podejrzewam że poród w wodzie jest naprawdę "przyjemniejszy". Nie wiedziałam też że tak ciężko o uprawnienia na to...Jak ja byłam na dniach otwartych i babeczki pytały o wannę, to raz ze nie możesz mieć żadnej infekcji pochwy a dwa jedna położna ma certyfikat do przeprowadzenia takiego porodu, bo w Polsce na chwile obecna nie zrobisz takiego certyfikatu wiec ładnie ta wanna tam tylko wyglada hehe z rym może być podobnie
Ja tam nie szykuje się na taki poród w kulce. Zobaczymy co los zesle mam tylko nadzieję że skoro porodowek jest 5 to nie okaże się że jedna nieczynna ze względu na brak personelu dopasowanego do sprzętu