reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A ja dziewczyny pytanie z innej beczki...
jaki rozmiar czapeczki dla noworodka? Wiem, ze to roznie może być, ale przynajmiej jakies ramy wielkościowe, żeby pogląd mieć, bo zielona jestem w tym temacie. Mam pare czapeczek ale jakies duże chyba i muszę coś dokupic :p

reklama
Ja urodziłam równo w terminie. Może i u Ciebie tak będzie ja czekałam 8 tygodni na "wcześniejszy poród" , więc wyczekiwałam po 37 tygodniu jak szalona na poród. Tydzień przed ustały wszystkie objawy, może dlatego , że psychicznie odpoczęłam jak odpuściłam i wyczekiwałam na wywołanie. :) Nie martw się :) kilka dni i zobaczysz synka :*
Hehe kobitke mam od 12 tyg :D

Brzuszek masz malutki to się szybko schowa. A woda wychodzi też z organizmu na potęgę. Ja do tej pory budzę się cała mokra, koszulka cała mokra bo tak mi woda po ciąży wychodzi z organizmu mimo że jakoś strasznie nie spuchlsm i nie przytyłam. A jutro w nocy będzie 2 tygodnie od porodu.
U mnie to samo.. poce sie jak glupia.. :p

A ja dziewczyny pytanie z innej beczki...
jaki rozmiar czapeczki dla noworodka? Wiem, ze to roznie może być, ale przynajmiej jakies ramy wielkościowe, żeby pogląd mieć, bo zielona jestem w tym temacie. Mam pare czapeczek ale jakies duże chyba i muszę coś dokupic :p
Ja kupiłam w smyku ta najmniejsza i chyba za mała będzie, nie widzę żeby tak malusia główka była... hmm

Zazdroszcze ulewy [emoji173][emoji173]
Mialam pisac to samo [emoji23] ile ja bym dala za taki porządny deszczyk [emoji5] choć wiem, że dla rolników teraz nie czas na deszcze, bo u nas jeszcze żniwa...
Chyba jeszcze wysoko, ale nie martw sie moze Ci niedlugo sie obnizy w tempie ekspresowym :)

Ja po dzisiejszym USG i badaniu mam teraz taki ból brzucha i takie spiecia w krzyżu, ze szok i co chwile latam do wc[emoji22] wzielam prysznic, ale nie pomoglo. Wiec wzielam nospe i sie położyłam i czekam aż mi trochę przejdzie. A mieliśmy iść dziś na spacer z Mężem :(

reklama
Mialam pisac to samo [emoji23] ile ja bym dala za taki porządny deszczyk [emoji5] choć wiem, że dla rolników teraz nie czas na deszcze, bo u nas jeszcze żniwa...Chyba jeszcze wysoko, ale nie martw sie moze Ci niedlugo sie obnizy w tempie ekspresowym :)

Ja po dzisiejszym USG i badaniu mam teraz taki ból brzucha i takie spiecia w krzyżu, ze szok i co chwile latam do wc[emoji22] wzielam prysznic, ale nie pomoglo. Wiec wzielam nospe i sie położyłam i czekam aż mi trochę przejdzie. A mieliśmy iść dziś na spacer z Mężem :(
U nas tez zniwa ale deszczu chceee :D

Do góry