reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Odbiegnę od tematu porodów mam nadzieje ze wybaczycie :) chciałam zapytać o chrzciny - te z was ktore beda chrzcily dziecko to kiedy ? Od razu po porodzie ? Na jesień /zimę czy czekacie do wiosny ? Ja chyba poczekam na wiosne.

@Mikasa7 az tez sie wzruszyłam jak przeczytałam :) cos wspaniałego bardzo mocno trzymam za was kciuki !

reklama
Tak w ogóle to dzień dobry.

U nas dalej upal. Już jest 30st w cieniu.

Miksa, super że mąż się w końcu przełamał teraz już będzie tylko lepiej:)

Rudzielec, ja nastawiłam botwinkę. Z wczoraj został jeszcze gulasz to ugotuję kaszę i już.

Co do wychodzenia z noworodkiem ja będę wychodziła od razu praktycznie wszędzie no może do galerii nie bo po co. Z resztą dzieciaki z podwórka, przedszkola, szkoły przyniosą tyle zarazków, że szok:) nie da się tego uniknąć. Z pierwszym synem nie wychodziłam z miesiąc w miejsca typu galeria, kościół itp ale to moja mama mi tak nagadała tak samo jak to, żeby jeść tylko gotowane przy kp itp. Teraz jestem mądrzejsza haha

Odbiegnę od tematu porodów mam nadzieje ze wybaczycie :) chciałam zapytać o chrzciny - te z was ktore beda chrzcily dziecko to kiedy ? Od razu po porodzie ? Na jesień /zimę czy czekacie do wiosny ? Ja chyba poczekam na wiosne.

@Mikasa7 az tez sie wzruszyłam jak przeczytałam :) cos wspaniałego bardzo mocno trzymam za was kciuki !
My pewnie koniec września Maje będziemy chrzcic. W tym że nie na mszy. Nie chcę pokazu przed ludźmi na osiedlu że dziecko chrzcze. Tylko sam sakrament chrztu po sobotniej mszy. Tak jak syna chrzcilam

My będziemy chrzcić, myślę ba jesień ok listopada albo może na święta w grudniu sama nie wiem jeszcze.

Powiedz, masz stresa przed jutrzejszą cc?

A więc szyjki nie mam, wszystko miękkie ale to jeszcze nie poród. Miałam ktg ponad godzinę bo Młody spał. USG super wszystko i kolejna wizyta 16 jeśli nie urodzę.
Jadę do domu odsypiać noc.
Dobrze że nie pojechałam na IP bo by mnie zatrzymali aż do porodu a tak to będę czekać dalej w domu.

Psychicznie jestem rozwalona bo te skurcze nocne były takie jak przy pierwszym porodzie i byłam pewna a że już będzie rozwarcie i poród a tu d... Zupełnie inna ta ciaza i jak widać poród tez się zapowiada inny.

Urodziłam ❣️
Laura przyszła na świat o 6:50, 3280g i 56cm [emoji7] jestem zakochana [emoji7]
Co do porodu, o 3 pojechaliśmy do szpitala, godzinę ponad trwały papierki, pózniej badanie, lekarz stwierdził 4cm, powiedział ze pol porodu za mną. Pózniej poszłam na porodówkę, lewatywka itp. O 5:50 odeszły wody a o 6:50 urodziłam [emoji3]
Ogólnie poród szybki ale masakra, bolało strasznie, nie miałam siły w ogole, ale jak wyszła to jak ręka odjął [emoji7]
Gratuluje :) zdrowka dla Ciebie i Laury :)

Maja myślicielka [emoji173]️
IMG_20180809_104648.jpg

Załączniki

• IMG_20180809_104648.jpg
    IMG_20180809_104648.jpg
    59,5 KB · Wyświetleń: 394
Normalnie aż mi łezka ze szczęścia poleciała jak napisałaś o tym Waszym seksie :D Mam nadzieję, że serio wszystko się między Wami ułoży <3 z całego serca Wam życzę, żebyście odnaleźli na nowo tą miłość, która Was kiedyś połączyła i wierzę, że Malutka Wam w tym pomoże :D Super, super, super :) Bardzo się cieszę :D

Kochana, głowa do góry :* Już bliżej jak dalej. Kto wie może za chwilę znów coś się rozkręci. Daj znać po ktg :*

My ze znajomymi widzimy się dziś, jutro, w sobotę i w przyszłym tygodniu jeszcze w czwartek i w piątek :p Mam nadzieję, że się nie rozsypię do przyszłego tygodnia :p

Super :D Gratulacje <3 Szybko poszło :)

@Vanilia120 jak u Ciebie Kochana?

Ja dziś byłam rano w kościele, odebrałam wyniki i na 16:15 jadę na wizytę :) Wypytam o wszytsko doktorka, później "zwiedzimy" z mężem klinikę i później już laba :)

A powiedzcie mi co robicie dziś na obiad, bo jestem bez pomysłów :(
Dzięki Kochana za miłe slowa:* musi być dobrze. Może wrócą czułości, buziaki na do widzenia;) poczekamy zobaczymy. Póki co frustracja narasta,że młoda zamiaru nie ma żeby się pokazać... no nic.
Co do obiadu ja mam z wczoraj, pierś w sosie że szpinakiem, mascarpone i pomodorkami:)

reklama

Dzięki Kochana:* mi jeszcze brakuje takiej bliskości typowej,ale dziś rano to przelamaalam, więc wieczorem też się przytule. I mam nadzieję,że wszystko zacznie wracać do normy:D
Młoda dziś baaaaaaaardzo aktywna od samego rana,czy to jakiś znak?

My chcemy chrzcic w drugi Dzień Świąt Bożego Narodzenia. I połączyć imprezę z moja 30stka, w restauracji. Bo w domu nie mamy tyle miejsca.

Do góry