reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dlatego pisze ,ze zalezy od humoru personelu ;) bo ludzie sa rozni ;) jak narazie nie milo wspominam szpitalnych lekarzy ;)
Źle trafiłaś , ale może to też wynikać z tego jak się pracuje w tym szpitalu. U nas w klinicznym nikt się nie liczy z pacjentem, i wystarczy wejść na fora i można się przerazić co dziewczyny piszą. Ale są u mnie przynajmniej szpitale gdzie złych opinii ze świecą szukać. Widocznie ordynator dobrał tak personel i promuje takie wartości ze szpital jest przyjazny pacjentowi.

reklama
Hej :)

Przegielam wczoraj z tym sparzataniem,w zasadzie z oknami.. mam zakwasy na brzuchu :eek: i wieczorem chodzic nie moglam,tak mnie rwal krzyz.. :sorry:
U mnie spokoj i cisza.. mala od czasu do czasu sie powierci.. jutro wizyta u ginka to zobaczymy.. nie wiem tylko czy mam dzis zadzwonic i powiedziec ze bede, czy jutro rano.. :sorry2: jutro bede miec 39+1 ;)
U mnie tez goraco i parno..
Ja pomylam okna ale myłam jedno dziennie. Dwa tyg mi zeszło. Ty jesteś już dalej z tc to mogłaś trochę podkręcić tempo.ja się bałam. Ale faktycznie wczoraj poszalałaś i jak widać za bardzo.

Dostalam skierowanie na Cc na 13.08
Mój termin porodu z usg ;) a gdzie rodzisz? Bo ja planuje na polnej ale to zalezy jak mi sie zacznie porod, czy tylko wody odejda czy dostane skurczy czy jak. Bo na mocnych skurczach to do poznania raczej nie bede sie pchac bo mam kolo 50 km a jesli bedzie środek dnia to mogę przypadkiem potrzebować z dwóch godzin na pokonanie tej trasy.

Źle trafiłaś , ale może to też wynikać z tego jak się pracuje w tym szpitalu. U nas w klinicznym nikt się nie liczy z pacjentem, i wystarczy wejść na fora i można się przerazić co dziewczyny piszą. Ale są u mnie przynajmniej szpitale gdzie złych opinii ze świecą szukać. Widocznie ordynator dobrał tak personel i promuje takie wartości ze szpital jest przyjazny pacjentowi.
W tym szpitalu jest tak : pacjentka tego czy tej.. a jutro bedzie lekarz to pani pomoze.. tyle ze moj lekarz np nie pracuje w tym szpitalu,ani zadnym innym.. :/ te 14 lat temu wspominam ten szpital naprawde bardzo dobrze.. :/

Ja się czuję ok, tylko rana jeszcze rwie i o komforcie fizycznym jeszcze mogę zapomnieć :)
Ale psychicznie to nawet lepiej dzisiaj, dziewczynki dały mi pospać troszkę w nocy. Jednak co dom, to dom, a nie szpital gdzie przez całą noc właściwie słychać płacz maluszków, które budzą siebie nawzajem.

A że mnie tak długo nie było i jestem nie na czasie, to co tam u Was, czy jakaś sierpnióweczka już urodziła? Po tych prawie trzech tygodniach poza domem jestem poza obiegiem, nie wiem co się nawet w pogodzie dzieje hehe :p
Kilka sierpnióweczek urodziło :) Ankan, Karorek, Marta_bdg, sorenlorenson, więcej nie kojarzę w tym momencie :)

Aniu :) To super ze maly tak reaguje na rodzenstwo ❤ moja tez nie moze sie doczekac i co wieczor caluje brzuch na dobranoc :p
Dobrze ze masz super opieke.. bo tu w Polsce to roznie,zalezy od humorow chyba ;) no i fajnie ze mama pomoze ;)
Ja np czuje ruchy ale bardziej z boku i u gory ;) lozysko mam z przodu po prawej stronie ,ruchy czuje po lewej chyba ze w prawy bok mi przypierdzieli ;) ale tez czuje inaczej niz z pierwsza bo wtedy mialam z tylu lozysko ;)
Oj szczęśliwa jestem ze mama jest

Mój termin porodu z usg ;) a gdzie rodzisz? Bo ja planuje na polnej ale to zalezy jak mi sie zacznie porod, czy tylko wody odejda czy dostane skurczy czy jak. Bo na mocnych skurczach to do poznania raczej nie bede sie pchac bo mam kolo 50 km a jesli bedzie środek dnia to mogę przypadkiem potrzebować z dwóch godzin na pokonanie tej trasy.
Właśnie z Polnej dostałam skierowanie. Mój lekarz dał mi na 18.08 ale ciąć mnie będzie 20.08... termin z Polnej jest bliższy [emoji38][emoji38]

reklama
Termin miałabym na 23 sierpnia. Jesli zrobią cesarke około 10 sierpnia to myślę ze nie będzie tak źle. Co do płci to Polski lekarz określił ze to chłopiec ale on ma gorsze usg w klinice gdzie przyjmuje natomiast w szpitalu maja bardzo dobry sprzęt i pokazywali nam ze "o tu tu proszę jest dziurka" trochę żeśmy zdebieli w sumie to nieważne co będzie my już jesteśmy po ciężkich doswiadczeniach ( miałam 3 poronienia) w ciazy każdej muszę brać clexane więc nie ma toznaczeniapragnę tylko żebymałe było zdrowe. Imiona już mamyJulia lub Patryk. Śmiejemy się ze sa bliźniaki hihi tylko pokazują się jak chcą hihi.
Synek ma na imię Filip i skończył w maju 3 latka. Jest kochany ale charakterek to ma po mnie hihi c zpiot taki sam jak ja byłam mała. Cieszy się ze będzie dzidziuś "mama ja będę z nim spać a ja będzie płakać to dam mu buziaczka alekwasnego" przezabawne to jest a jak pytamy czy będzie braciszek czy siostrzyczka to mówi " nie będzie, tylko dzidziuś "
Moja mama przyleciała do nas żeby z nim być bo mezus musi do pracy chodzić. Całe szczęście ze tak mogliśmy zrobić bo inaczej byłby na urlopie cały czas. Tęskni mały za mną bardzo ja za nimi też ale jeszcze troszkę. Opiekę w szpitalu mam naprawdę super. Wszyscy naprawdę co chwilę zaglądają poloznelekarze. Nie mam porównania co do Polski ale tutaj jest super szpital ja jestem w polozniczym sporym szpitalu w Limerick zobaczcie w wolnej chwili. Stary ale sprzęt Nowy no i najważniejsze obsługa extra.
Nie napisalam imienia swojego sorki Ania.
A co do ruchów dzidzi powodu łożyska z przodu to słyszałam że inaczej się je czuję. Mam porównanie i siebie też bo z Filipkiemlozysko było na ścianie gdzieś z boku iczułam fo bardziej w środku a teraz lozysko jest nisko i dzidzie czuję tuż pod skórą z przodu widać rączkę czasem itd. Super uczucie.
Hej, to termin masz bliski mojemu, bo ja mam na 24 sierpnia :) ale jeśli cc to już nie wiele Ci zostało. Najwazniejsze, ze jesteś pod dobra opieka :) U nas będzie dziewczynka, potwierdzilo 4 lekarzy, wiec chyba nic nas nie zaskoczy. Mam taka nadzieje, bo mu jesteśmy totalnie nastawieni na Lenke :D to nasze pierwsze dziecko, pierwsza moja ciaza bez większych problemow. Jedynie co to tez muszę brać zastrzyki przeciwzakrzepowe od początku ciazy, bo miałam kiedyś problemy z żylakami.

Do góry