reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Termin miałabym na 23 sierpnia. Jesli zrobią cesarke około 10 sierpnia to myślę ze nie będzie tak źle. Co do płci to Polski lekarz określił ze to chłopiec ale on ma gorsze usg w klinice gdzie przyjmuje natomiast w szpitalu maja bardzo dobry sprzęt i pokazywali nam ze "o tu tu proszę jest dziurka" trochę żeśmy zdebieli w sumie to nieważne co będzie my już jesteśmy po ciężkich doswiadczeniach ( miałam 3 poronienia) w ciazy każdej muszę brać clexane więc nie ma toznaczeniapragnę tylko żebymałe było zdrowe. Imiona już mamyJulia lub Patryk. Śmiejemy się ze sa bliźniaki hihi tylko pokazują się jak chcą hihi.
Synek ma na imię Filip i skończył w maju 3 latka. Jest kochany ale charakterek to ma po mnie hihi c zpiot taki sam jak ja byłam mała. Cieszy się ze będzie dzidziuś "mama ja będę z nim spać a ja będzie płakać to dam mu buziaczka alekwasnego" przezabawne to jest a jak pytamy czy będzie braciszek czy siostrzyczka to mówi " nie będzie, tylko dzidziuś "
Moja mama przyleciała do nas żeby z nim być bo mezus musi do pracy chodzić. Całe szczęście ze tak mogliśmy zrobić bo inaczej byłby na urlopie cały czas. Tęskni mały za mną bardzo ja za nimi też ale jeszcze troszkę. Opiekę w szpitalu mam naprawdę super. Wszyscy naprawdę co chwilę zaglądają poloznelekarze. Nie mam porównania co do Polski ale tutaj jest super szpital ja jestem w polozniczym sporym szpitalu w Limerick zobaczcie w wolnej chwili. Stary ale sprzęt Nowy no i najważniejsze obsługa extra.
Nie napisalam imienia swojego sorki Ania.
A co do ruchów dzidzi powodu łożyska z przodu to słyszałam że inaczej się je czuję. Mam porównanie i siebie też bo z Filipkiemlozysko było na ścianie gdzieś z boku iczułam fo bardziej w środku a teraz lozysko jest nisko i dzidzie czuję tuż pod skórą z przodu widać rączkę czasem itd. Super uczucie.
Aniu :) To super ze maly tak reaguje na rodzenstwo ❤ moja tez nie moze sie doczekac i co wieczor caluje brzuch na dobranoc :p
Dobrze ze masz super opieke.. bo tu w Polsce to roznie,zalezy od humorow chyba ;) no i fajnie ze mama pomoze ;)
Ja np czuje ruchy ale bardziej z boku i u gory ;) lozysko mam z przodu po prawej stronie ,ruchy czuje po lewej chyba ze w prawy bok mi przypierdzieli ;) ale tez czuje inaczej niz z pierwsza bo wtedy mialam z tylu lozysko ;)

Super ja karmilam pierwsze do 14 miesiąca i drugie też chciałabym tak długo jak się da. Mały zadko choruje jeszcze nie brał antybiotyki kiedy był chory i ogolnie super zdrowo sie chowa. Polecam wszystkim mamusiom karmienie piersią to najbardziej wartościowe co mozna dac dziecku w życiu.o miłości oczywiście nievwspomne
Ja karmilam,ale krotko :( stracilam pokarm przez stres i mozliwe ze zapalenia piersi ;) teraz jestem bardziej wyluzowana wiec nic mnie nie powstrzyma :p

Proszę jakie apteki mają narzuty. Jednej się opłaca za 30 zł sprzedać a druga to samo za 80. Nieźle
Ja nie mam apteki Ziko u siebie to będę musiała popatrzeć na necie jakie mają ceny
Byłam wczoraj w aptece doz po krem dla córki pani mi powiedziała 45 zł więc stwierdziłam że dużo i że poszukam. W tej samej aptece z przesyłką do paczkomatu kupiłam ten krem za 31 zl także niezła roznica.

Oj dziewczyny tak piszecie że w Polsce to w szpitalach źle ale za granicą też różnie bywa. Ja akurat w Polsce rodzilam, leżałam na patologii i ginekologii i złego słowa nie mogę powiedzieć. Cudowne położne, świetni lekarze, sprzęt bardzo dobry. Lokalowo stary szpital no i jedzenie średnie, takie szpitalne ale opieką cudowna i nastawiona na pacjenta.
To nie zależy od tego czy jesteśmy w Polsce czy w Niemczech czy gdziekolwiek ale zależy od ludzi :)

@Mamcia z Irlandii cześć :) w sprawie łożyska przodującego to nie pomogę bo mnie ten problem na szczęście nie dotyczy :) dobrze, że jesteś w szpitalu pod opieką skoro jest takie duże ryzyko wykrwawienia się. Ja mam w planach rodzić sn i karmić piersią ale jak bedzie to się okaże :)

reklama
Oj dziewczyny tak piszecie że w Polsce to w szpitalach źle ale za granicą też różnie bywa. Ja akurat w Polsce rodzilam, leżałam na patologii i ginekologii i złego słowa nie mogę powiedzieć. Cudowne położne, świetni lekarze, sprzęt bardzo dobry. Lokalowo stary szpital no i jedzenie średnie, takie szpitalne ale opieką cudowna i nastawiona na pacjenta.
To nie zależy od tego czy jesteśmy w Polsce czy w Niemczech czy gdziekolwiek ale zależy od ludzi :)
Dlatego pisze ,ze zalezy od humoru personelu ;) bo ludzie sa rozni ;) jak narazie nie milo wspominam szpitalnych lekarzy ;)

Do góry