reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Za chwilkę Was nadrobię ale pierw napiszę co tam na wizycie :)

Szyjka skrócona praktycznie do zera, ale jeszcze jest. Rozwarcie na 1cm. Malutka główką w kanale bardzo bardzo nisko. Stąd te moje kłucia w pochwie , twardnienia brzucha, bóle na okres i kręgosłupa. Wszytko to skurcze które robią rozwarcie.
Zrobił malutkiej USG, buzia nadal schowana. Żadna nowość :D przepływy bardzo dobre. Zważył ja i mówi , że wazy 3kg. Wystraszona spytałam , czy schudła :o to mi wytłumaczył. Ze Waga dziecka zależy od wielkości brzuszka. Za chwilę Alicja wzięła wdech i w tym momencie waga wzrosła na 3100. Za 5minut żołądek powiększył się sporo bo akurat sobie zjadła i ważyła już 3300. Więc waga między 3 a 3300 taka realna według niego. Cieszę się baaaardzo bo myślałam , że będzie ważyła już ok.3700 , podzieliłam się z nim obawami czy możliwe , że będzie ważyła przy porodzie ok. 4kg to powiedział , że absolutnie nie. Że około 3.500 :):)
Wizyta przebiegła super, mój sobie z lekarzem rozmawiał w trakcie USG, pożartowali, poopowiadali sobie dowcipy [emoji23]
Po badaniu za bardzo chodzić nie mogę, uprzedził , że będzie bolało , że mogą pojawić się małe skurcze. Bo tak wepchał te paluchy [emoji30]
Leki te na bakterie mam brać z odstępem jednego dnia przerwy dalej na przemiennie bo jest znaczna poprawa i nie ma się co faszerować :)
Mam liczyć ruchy, jak nie będzie w ciągu dnia 10 to od razu do szpitala. Dał skierowanie na trzy dni po terminie gdybym nie urodzila, siedem dni po terminie będą wywoływać. Ale jest bardzo duże prawdopodobieństwo , że urodzę do tego czasu. Z resztą jak u każdej kobiety w ciąży :D mogę urodzić dzisiaj w nocy a mogę urodzić dopiero po Oxy :) kolejna wizyta 6tygodni po porodzie. I poprosił żeby mu wysłać smsa z uśmiechem jak urodzę :):)

Ty to pewnie z nas wszystkich najszybciej urodzisz :)

reklama
Ja po wizycie[emoji4] 36+6 , maluch nadal ułożony główką w dół, waży teraz ok. 2580g. Przybrał przez dwa tygodnie tylko 200g. Łożysko drugi stopień. Dzisiaj pobrany gbs i wyniki będę mieć już w szpitalu. A za dwa tygodnie kolejna wizyta[emoji4]
Super wiesci ❤❤❤

Szyjka skrócona praktycznie do zera, ale jeszcze jest. Rozwarcie na 1cm. Malutka główką w kanale bardzo bardzo nisko. Stąd te moje kłucia w pochwie , twardnienia brzucha, bóle na okres i kręgosłupa. Wszytko to skurcze które robią rozwarcie.
Zrobił malutkiej USG, buzia nadal schowana. Żadna nowość :D przepływy bardzo dobre. Zważył ja i mówi , że wazy 3kg. Wystraszona spytałam , czy schudła :o to mi wytłumaczył. Ze Waga dziecka zależy od wielkości brzuszka. Za chwilę Alicja wzięła wdech i w tym momencie waga wzrosła na 3100. Za 5minut żołądek powiększył się sporo bo akurat sobie zjadła i ważyła już 3300. Więc waga między 3 a 3300 taka realna według niego. Cieszę się baaaardzo bo myślałam , że będzie ważyła już ok.3700 , podzieliłam się z nim obawami czy możliwe , że będzie ważyła przy porodzie ok. 4kg to powiedział , że absolutnie nie. Że około 3.500 :):)
Wizyta przebiegła super, mój sobie z lekarzem rozmawiał w trakcie USG, pożartowali, poopowiadali sobie dowcipy [emoji23]
Po badaniu za bardzo chodzić nie mogę, uprzedził , że będzie bolało , że mogą pojawić się małe skurcze. Bo tak wepchał te paluchy [emoji30]
Leki te na bakterie mam brać z odstępem jednego dnia przerwy dalej na przemiennie bo jest znaczna poprawa i nie ma się co faszerować :)
Mam liczyć ruchy, jak nie będzie w ciągu dnia 10 to od razu do szpitala. Dał skierowanie na trzy dni po terminie gdybym nie urodzila, siedem dni po terminie będą wywoływać. Ale jest bardzo duże prawdopodobieństwo , że urodzę do tego czasu. Z resztą jak u każdej kobiety w ciąży :D mogę urodzić dzisiaj w nocy a mogę urodzić dopiero po Oxy :) kolejna wizyta 6tygodni po porodzie. I poprosił żeby mu wysłać smsa z uśmiechem jak urodzę :):)
To tylko czekac :D super ❤❤❤

Ja po wizycie[emoji4] 36+6 , maluch nadal ułożony główką w dół, waży teraz ok. 2580g. Przybrał przez dwa tygodnie tylko 200g. Łożysko drugi stopień. Dzisiaj pobrany gbs i wyniki będę mieć już w szpitalu. A za dwa tygodnie kolejna wizyta[emoji4]
Juz jestes w takim tygodniu? Wydawalo mi sie, ze mamy bliżej siebie termin :D ale bedzie maluszek :) czyli Twoj organizm jeszcze nie szykuje sie do porodu?

Ja to swojego muszę wyganiać bo tyle ma klakow :p ostatnio go obcinalam, ale już odrosły :p

Pisz na bieżąco :-* nasze królewny mają taką samą wagę ❤️

To tylko USG. Nie martw się :-* mała aparatka, znudziło jej się leżenie główka w dół :D ważne , że ma się dobrze :)

Dużo zdrówka dla Was !:(

Wygląda jak prowiant na wycieczkę szkolną :D z głodu nie umrzesz !:) Ja nie mam nic jeszcze :p

Ja brałam ten cyclo 3 na siniaki na nogach. Ale sama przerwałam w trakcie opakowania bo nie chciałam się faszerowac :) dwa tygodnie nie biorę witamin bo zapomniałam jak odstawiłam magnez i luteinę. I muszę jutro zaczac. A na co je kupiłaś , bo chyba nie doczytałam wcześniej ?:)

Miła wizyta :) tacy lekarze są super :)

Dziekii za przepis na odbarwienie ubrań :) dzisiaj zrobiłam podobne pranie i zepsulam mamie bluzki do pracy [emoji16]

Tylko jak ja zobaczyłam że mi zaczęło barwic po 15 minut prania to odrazu wsypalam ten proszek do pieczenia. I nie można dawać na wysoka temperature bo się ciuchy wtedy skurczą.

To juz bliżej niz dalej :D
Ale fajnie niedługo bedziemy wstawiać zdjęcia dzieciaczkow ♥️♥️♥️

Ja to swojego muszę wyganiać bo tyle ma klakow :p ostatnio go obcinalam, ale już odrosły :p

Pisz na bieżąco :-* nasze królewny mają taką samą wagę ❤️

To tylko USG. Nie martw się :-* mała aparatka, znudziło jej się leżenie główka w dół :D ważne , że ma się dobrze :)

Dużo zdrówka dla Was !:(

Wygląda jak prowiant na wycieczkę szkolną :D z głodu nie umrzesz !:) Ja nie mam nic jeszcze :p

Ja brałam ten cyclo 3 na siniaki na nogach. Ale sama przerwałam w trakcie opakowania bo nie chciałam się faszerowac :) dwa tygodnie nie biorę witamin bo zapomniałam jak odstawiłam magnez i luteinę. I muszę jutro zaczac. A na co je kupiłaś , bo chyba nie doczytałam wcześniej ?:)

Miła wizyta :) tacy lekarze są super :)

Dziekii za przepis na odbarwienie ubrań :) dzisiaj zrobiłam podobne pranie i zepsulam mamie bluzki do pracy [emoji16]
Mi też dzisiaj gin w szpitalu powiedzial że pewnie będzie ważyć max 3.5 kg.
To jesteś bliżej porodu niż ja . Bo u mnie wszystko zamknięte żadnych skurczy .
Były teraz 2 kobiety na sali . Jedna obok była w 37.2 tyg dostała mocnych skurczy strasznie ja bolało i zadecydowali że biorą na CC odrazu teraz , bo wcześniejszy poród miał przez CC i cieniutka blizna. Druga kobieta ma na jutro termin ale o 7 rano biora ja na oksy żeby urodzila bo ma wielowodzie a dzidziuś jest mały jak na 40 tydz jakoś ze 2.5 kg i tak się kręci że co parę dni zmienia pozycje raz głowa w dół raz pupą . Także jutro będę sama leżeć na wielkiej sali .
Wykąpałam się i pokremowalam i leżę :D dostałam jakałs globulkę do pochwy coś na g nawet nie wiem po co ..

reklama

Super wiadomości :) teraz musisz czekać na rozwój sytuacji :D :p

Do góry