reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Mi odeszły wody rano na łóżku. Córka moja już nie chodzi do przedszkola, ma wakacje[emoji5] to wolę ograniczyć wyjścia jak nie muszę. Jak trzeba będzie to trudno[emoji5] ale na zakupy to w końcówce męża z listą będę wysyłać [emoji5]
A ja normalnie wychodzę z domu wszędzie, do sklepu, do centrum handlowego, do knajpy, do kawiarni, do parku. Będzie co będzie [emoji16]

A ja normalnie wychodzę z domu wszędzie, do sklepu, do centrum handlowego, do knajpy, do kawiarni, do parku. Będzie co będzie [emoji16]
To tak jak i ja [emoji23] jeszcze z 4 latkiem uwieszonym przy nodze [emoji23] nie zamknę się w domu a dziecko też zajęcia potrzebuje a nie tylko w domu z matka [emoji23]

A tak mnie dzis mąż rozpieszcza [emoji23]
IMG_20180716_210906.jpg

Załączniki

• IMG_20180716_210906.jpg
    IMG_20180716_210906.jpg
    98,8 KB · Wyświetleń: 438
Ja po wizycie[emoji4] 36+6 , maluch nadal ułożony główką w dół, waży teraz ok. 2580g. Przybrał przez dwa tygodnie tylko 200g. Łożysko drugi stopień. Dzisiaj pobrany gbs i wyniki będę mieć już w szpitalu. A za dwa tygodnie kolejna wizyta[emoji4]

Za chwilkę Was nadrobię ale pierw napiszę co tam na wizycie :)

Szyjka skrócona praktycznie do zera, ale jeszcze jest. Rozwarcie na 1cm. Malutka główką w kanale bardzo bardzo nisko. Stąd te moje kłucia w pochwie , twardnienia brzucha, bóle na okres i kręgosłupa. Wszytko to skurcze które robią rozwarcie.
Zrobił malutkiej USG, buzia nadal schowana. Żadna nowość :D przepływy bardzo dobre. Zważył ja i mówi , że wazy 3kg. Wystraszona spytałam , czy schudła :o to mi wytłumaczył. Ze Waga dziecka zależy od wielkości brzuszka. Za chwilę Alicja wzięła wdech i w tym momencie waga wzrosła na 3100. Za 5minut żołądek powiększył się sporo bo akurat sobie zjadła i ważyła już 3300. Więc waga między 3 a 3300 taka realna według niego. Cieszę się baaaardzo bo myślałam , że będzie ważyła już ok.3700 , podzieliłam się z nim obawami czy możliwe , że będzie ważyła przy porodzie ok. 4kg to powiedział , że absolutnie nie. Że około 3.500 :):)
Wizyta przebiegła super, mój sobie z lekarzem rozmawiał w trakcie USG, pożartowali, poopowiadali sobie dowcipy [emoji23]
Po badaniu za bardzo chodzić nie mogę, uprzedził , że będzie bolało , że mogą pojawić się małe skurcze. Bo tak wepchał te paluchy [emoji30]
Leki te na bakterie mam brać z odstępem jednego dnia przerwy dalej na przemiennie bo jest znaczna poprawa i nie ma się co faszerować :)
Mam liczyć ruchy, jak nie będzie w ciągu dnia 10 to od razu do szpitala. Dał skierowanie na trzy dni po terminie gdybym nie urodzila, siedem dni po terminie będą wywoływać. Ale jest bardzo duże prawdopodobieństwo , że urodzę do tego czasu. Z resztą jak u każdej kobiety w ciąży :D mogę urodzić dzisiaj w nocy a mogę urodzić dopiero po Oxy :) kolejna wizyta 6tygodni po porodzie. I poprosił żeby mu wysłać smsa z uśmiechem jak urodzę :):)

No i bardzo dobrze. Ja też trochę inaczej na to patrzę bo pamiętam moja pierwsza ciążę cała przelezana w domu albo w szpitalu i teraz bardzo doceniam to że jest dobrze:) w środę zaczynam 37 TC i tym razem naprawdę fajna ciąża:)
Co prawda się śmieje że się trzymałam do końca wakacji a od dzisiaj już pachwiny ciągną o czuje że dzidek coraz niżej ale już ma prawo zacząć coś dokuczać.
Myślę że już możesz powoli wracać do życia:)
Dzisiaj leże cały dzień bo skurcze mnie męczą ale jak mam lepszy dzień to już staram się trochę po domu pokręcić chociaż ;)

reklama
Hahah żebyś wiedziała, chyba tylko jej by nie rozwalił i to tez „chyba” [emoji5] ale jest kochany, już widze jak będzie za Kornelia latał i pilnował pod łóżeczkiem jak będzie sobie spał. Jej pokoik jest ciagle otwarty, wszystko jest na zewnątrz, a on nic nie niszczy, nie rusza tylko chodzi i sprawdza czasami i wącha [emoji5][emoji7]
Ja to swojego muszę wyganiać bo tyle ma klakow :p ostatnio go obcinalam, ale już odrosły :p
Pozdrowienia z umieralni :( ja to mam pecha . 3 raz w tej ciąży . Byłam rano na wizycie u gin i dala mi skierowanie do szpitala bo miałam wysoki puls 116 , coś tam tachkardia .. :( mam nadzieję że jeszcze nie umrę...
Miałam teraz USG dzisiaj 38.1 tydz mała waży 3250g , u gin badała mi szyjkę zamknięta długa czyli pewnie w terminie urodzę lub może i nawet po . Jutro urodziny a ja spedze w szpitalu .. :( Zobacz załącznik 878062
Pisz na bieżąco :-* nasze królewny mają taką samą wagę ❤️
Wyszłam właśnie od lekarza.
Mala okazuje się że będzie mała. Teraz ledwo ponad 2kg. Za miesiąc cc więc może być tak że urodzi się z taką waga jak ja (2650).
Dodatkowo wywinęła orła. Całą ciąże ułożenie glowkowe. Nagle teraz pośladkowe...
Więc mam dwa wskazania do cc. Stan po cc i ułożenie pośladkowe.
Szyjka długa i zamknięta :) także lekarz nie widzi przeciwwskazań do mojego aktywnego trybu życia. Wprost przeciwnie Hehe. Śmieje się że cc popołudniu w poniedziałek 13. To rano mogę jeszcze klientke przyjąć żeby nie myśleć i się nie stresować.
To tylko USG. Nie martw się :-* mała aparatka, znudziło jej się leżenie główka w dół :D ważne , że ma się dobrze :)
A ja czuję się koszmarnie. U mnie w domu szpital polowy. Zaczęła Lenka gorączka 40 stopni. Potem ja gardło katar i kaszel. Potem mąż z synem angina.
Dzisiaj głowa mi pęka więc peklam i ja . Sięgam z bólem serca po paracetamol. Ale już nie dałam rady ...
Teraz się inhaluje
Dużo zdrówka dla Was !:(
Zobacz załącznik 878091

A to mój prowiant do szpitala ;) wiadomo wodę mi Bartek będzie donosił na bieżąco, jakieś jogurty owocowe tez i jeśli obiady byłyby tragiczne to tez obiady na te 3 dni, a tak to to wszystko. Ja już gotowa jeśli chodzi o spakowanie do szpitala :)
Wygląda jak prowiant na wycieczkę szkolną :D z głodu nie umrzesz !:) Ja nie mam nic jeszcze :p

Ja kupiłam te tabletki cyclo 3 fort na początku ciazy, ale jakos bałam się ich brac, w sumie nie wiem nawet czemu, ale uprzedzona tym, ze na wszystkich lekach jest napisane ze nie zalecają kobietom w ciazy, chyba ze lekarz bla bla bla... Ale nie miałam jakiś większych problemow to olałam temat. A Ty bierzesz je cała ciąże? Zauważyłaś jakaś poprawę? Ja raczej sceptycznie jestem nastawiona do wszelkich leków. Biore jedynie Femibion i zelazo ostatnio, bo mam niedobory...
Ja brałam ten cyclo 3 na siniaki na nogach. Ale sama przerwałam w trakcie opakowania bo nie chciałam się faszerowac :) dwa tygodnie nie biorę witamin bo zapomniałam jak odstawiłam magnez i luteinę. I muszę jutro zaczac. A na co je kupiłaś , bo chyba nie doczytałam wcześniej ?:)
@KatiNails super wieści a to ,że drobniutka to nic nie szkodzi.Moja też taka będzie. Dzieci bardzo szybko nadrabiają na mleczku -pewnie pamiętasz z synkiem. Moi to się nawet "spaśli" na Rysia Kalisza.

@Luiza. halo halo co tam u Was? Czekam na jakieś informacje.

U mnie na wizytach było tak jak myślałam: pogadanki, najpierw anestezjolog opowiedział mi o znieczuleniu, zrobił ze mną ankietę, powiedział jak to będzie się odbywało, jakie jest ryzyko, był bardzo zabawny , kazał mi nazwać dziecko Tomasz-jak mówiłam,że to dziewczynka,to żebym na drugie dała Tomasz,bo on ma tak na imię. Zaczął pokazywać jak mam zrobić koci grzbiet do wkłucia i ,że tak jak robi kot Prezesa-cały czas mnie rozśmieszał a ja się śmiałam. Przy cesarce może być mój mąż na sali. Potem neonatolog też bardzo sympatyczna pani dr: zapytała mnie czy wyrażam zgodę na szczepienia, opowiedziała o procedurach ,co po kolei będzie się działo, no i co mnie zaskoczyło zapytała,czy będę chciała karmić piersią czy nie. Nie było akcji typu 1000 ulotek o tym ,jakie to jest ważne tylko wolny wybór-szanują decyzję matki.

to tyle ,więc u mnie nudy dziś :)
Miła wizyta :) tacy lekarze są super :)
Wsypalam proszku do pieczenia i ubrania już nie są zafarbowane :D ufff
Dziekii za przepis na odbarwienie ubrań :) dzisiaj zrobiłam podobne pranie i zepsulam mamie bluzki do pracy [emoji16]

Do góry