oliwiapatrycja
Fanka BB :)
Chyba to samo co do becikowego że się było ,pod opieką od 10 tyg ciąży jak dobrze pamietam ? /Co za papier od ginekologa trzeba? Do 500 +??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Chyba to samo co do becikowego że się było ,pod opieką od 10 tyg ciąży jak dobrze pamietam ? /Co za papier od ginekologa trzeba? Do 500 +??
Tak tylko tego nie trzeba do 500+. Tylko becikowe i dodatek do rodzinnego. Ja pisałam ogólnie jakie wszystkie papiery mam mężowi przygotowaćChyba to samo co do becikowego że się było ,pod opieką od 10 tyg ciąży jak dobrze pamitam ? /
Na pewno będzie juz dobrze. Nie martw się na zapas. Zdrowie dziecka to dla rodzica chyba najwieksza radość i szczęście Ja tez ciagle mam w głowie, żeby tylko nasze maleństwo zdrowe było i to jest najwazniejsze.O, jak miło w końcu będą dziecinki na naszym forum a nie jedynie nasze mniej lub bardziej wydumane i wyczekiwane dolegliwości.
Ja dziś się popłakałam ze wszystkiego. Nieczęsto mi się zdarza płakać, jakoś z wiekiem mi przeszło, ale dziś nie mogłam się opanować. Czuje się strasznie samotna w tej ciązy
Na szczęście u lekarza z córą ok. Doktorka zadowolona z efektow, nast kontrola za 3 miesiące Boziu dziewczynki, nawet nie wiecie jak bym chciała by z okiem mojego dziecka było już wszystko ok. Ona już tyle przeszła tych zabiegów i rozczarowań. Mam nadzieje że los tym razem nas oszczędzi.
Dzien dobry tak wg
Ja dziś w nocy przed 2 w końcu złożyłam zamówienie na materac i jeszcze pare innych rzeczy, ostatecznie nazbierało się aż 18 pozycji Muszę jeszcze złożyć zamówienie w polskiej aptece na maści o ktorych pisaliście, sol fizjologiczna i nie wiem co tam jeszcze, wiem ze temat wałkowany był stro razy
Bierzecie może Femibion? 2 jest niby na okres ciazy i karmienia piersią, ale czy jest sens w zaopatrywanie się dużo na zapas? Jeśli tak naprawdę nie wiadomo jak długo będę karmić. Planujecie wg brać jeszcze po ciazy czy już nie?
Aha a to nas nie dotyczy. Muszę ogarnąć z tym 500+ ale widziałam że mogę przez bank wypełnić wniosek.Tak tylko tego nie trzeba do 500+. Tylko becikowe i dodatek do rodzinnego. Ja pisałam ogólnie jakie wszystkie papiery mam mężowi przygotować
Tak jeśli na drugie bądź kolejne dziecko to nic oprócz wniosku i aktu urodzenia Ci nie trzeba. Jak pierwsze to ja do mops zanosilam krerokopie umów z pracy, pit (teraz będzie za 2017 rok), akt urodzenia i wniosek. Z tym że wszystkie ksero dla nich, a oryginały do wglądu.Aha a to nas nie dotyczy. Muszę ogarnąć z tym 500+ ale widziałam że mogę przez bank wypełnić wniosek.
U nas ogólnie 15, ale to niedziela. Widzę to rejon to inne daty myślałam że wszyscy tak samo,[emoji23]
Ja musze mężowi przygotować dokumenty do tych wszystkich spraw. Tzn tak na prawdę tylko mój pit, papier od ginekologa, akt urodzenia małej i wnioski. Bo cała resztę maja. Ale musi mieć wszystko gotowe [emoji23]
Ja mam wkładkę niemowlęcą[emoji4] więc i tak nic mi by tam nie weszło[emoji4]A nie macie w fotelikach takich wkładek niemowlęcych? Jak jest ta wkładka to chyba nawet taki motylek by się nie zmieścił?
Ja nie kupuje , przy córce te nie miałam, póki główka latała to miała ta wkładkę a później nic.
No to się wyspałaś na pewno[emoji4] u mnie dziś na zmianę, słonecznie i fajna temperatura [emoji4]Wow, ale napisalyscie dziś dużo
Będę nadrabiać, bo mam 100 postów.
A ja wstałam dziś po 11 [emoji16][emoji16][emoji16] dziś u mnie deszczowo od rana i to pewnie dlatego.