reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A w Dąbrowie bratanek dostał się od razu, papiery złożyli jakoś w marcu, w kwietniu była rekrutacja i idzie od września [emoji14] do państwowego :)
No to.u was jest lepiej[emoji16]A niby tak niedaleko [emoji4] Koleżanka za miesiąc oddaje dziecko do żłobka prywatnego i z listy rezerwowej zeszła w lutym[emoji4]
To jest prywatny z refundacja czyli płace 550zl. Kurde 2 lata to już do przedszkola pójdzie :D
A drugie pytanie: miały się zmienić przepisy odnośnie niewykorzystanego urlopu, kto nie wykorzysta temu przepadają, jak to jest w naszym wypadku? Będziemy miały urlop zaległy po wykorzystanym macierzyńskim czy według nowych przepisów nam przepada?
Nie może ci nic przepaść. Jedyne co, to mogą ci zaproponować ekwiwalent za urlop. Ale nie ma opcji, żeby Ci urlop przepadł [emoji4]

U mnie się staraja od 14 tygodni i nie mam zdjęć [emoji23]
A czemu tak na odwal się zrobił. Przecież za coś ma płacone jednak :/
No ma... ale już na Ta chwile przestałam się tym przejmować bo zostało mi 2 miesiące... ehm jeszcze 2 miesiace wstecz miałam wielkiego bulwersa do niego, ale tak to jest chyba jak się chodzi do lekarza który mimo ze jest prywatny ma sznurek pacjentek i nie może sobie pozwolić na szukanie dobrego ujścia bo czas go nagli...

Ok :) ja gdzies po prostu wyczytałam , ze wg nowych wytycznych przy każdym usg jest obowiązek sprawdzania szyjki od niedawna , ale moze cos mi sie pomyliło . W sumie na tych prenatalnych jedynie podczas 20 tyg po usg lekarz poprosił o zsuniecie spodni i jeszcze raz tam zajrzał , ale do środka aparatem do usg i zmierzył szyjkę , wtedy mi podał 4,5 cm a moja ginekolog na standardowej wizycie palcami jak mierzy to od początku ciąży wpisuje w kartę 3 cm :)

Podobno im późniejszy tyg ciąży tak jak my już mamy to każde ingerowanie w szyjkę może być powodem do tego żeby zaczęły się skurcze i poród lub żeby się skróciła tak mi wczoraj na szpitalu powiedział lekarz

A mam pytanie odnośnie żłobków, miałam nie oddawać do żłobka, ale jednak stwierdziliśmy ze pójdzie, No niestety coś za coś , jak chcemy jakoś dobrze żyć i w przyszłości powiększyć sobie mieszkanie bez zaciągania kredytów to inaczej się nie da... ja osobiście lubię być niezależna od faceta i mieć swoje pieniądze, wiec tez będę lepiej się czuła jako pracująca ,, na siebie” dobra wracając do tematu: mam żłobek w domku obok mojego bloku dosłownie 15 metrów, taki mały kameralny na 10 dzieci, myślicie ze już teraz powinnam dzwonić i zapisywać dzieciaczka?

Zależy kiedy planujesz wrócić do pracy?

Ja chce wrócić wrzesień/październik 2020 u dopiero wtedy w kwietniu 2020 roku będę szukała żłobka dla małej i pracy.

No właśnie czytałam ostatnio że na jednym głosowaniu zostal odrzucony projekt dalszej refundacji ale jeszcze ma być drugie głosowanie. Także niestety nie wiadomo jak to będzie jak nasze dzieci będą szły do żłobka:(
O masakra jakaś, na każdy żłobek się czeka a tu jeszcze niech zniosą refundację... to w tedy siła wyższa i będę siedziała w domu już mi się nie będzie opłacało tysiaka płacić...

reklama
Do góry