reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To jest prywatny z refundacja czyli płace 550zl. Kurde 2 lata to już do przedszkola pójdzie :D
A drugie pytanie: miały się zmienić przepisy odnośnie niewykorzystanego urlopu, kto nie wykorzysta temu przepadają, jak to jest w naszym wypadku? Będziemy miały urlop zaległy po wykorzystanym macierzyńskim czy według nowych przepisów nam przepada?

Prawo nie działa wstecz, to już jest urlop do którego prawo nabyliśmy a poza tym to dalej nie weszło w życie.

Z tą refundacja niestety nie wiadomo co będzie od przyszłego roku:(

A w ogole to fajnie, że lekarz nie widzi przeciwwskazań do wyjazdu. Życzę ładnej pogody i miłego odpoczynku :)
Piesek jak widzi walizki to pilnuje ? Bo nasz jak tylko zaczynam pakować to siedzi w walizce a później obok żeby jej nie zapomnieć

Tez się mega cieszę :) dziękuje [emoji5][emoji7]

Nie, nie jest nawet zainteresowany. Może dlatego, że wszędzie jeździ z nami i się bis boi, że go zostawiamy czy coś

Nie dał, pytał czy chce takie zamazane w 3D ale już odpuściłam bo faktycznie nic na nich nie widać a tez nie starał się jakoś wybitnie żeby jednak złapać ja w dobrym ujęciu :) poczekam do następnej wizyty albo do porodu Haha już mi przeszła złość nacje brak zdjęć bo jak się nie postara to i tak nie wiadomo co na tym zdjęciu jest
U mnie się staraja od 14 tygodni i nie mam zdjęć [emoji23]
A czemu tak na odwal się zrobił. Przecież za coś ma płacone jednak :/

To jest prywatny z refundacja czyli płace 550zl. Kurde 2 lata to już do przedszkola pójdzie :D
A drugie pytanie: miały się zmienić przepisy odnośnie niewykorzystanego urlopu, kto nie wykorzysta temu przepadają, jak to jest w naszym wypadku? Będziemy miały urlop zaległy po wykorzystanym macierzyńskim czy według nowych przepisów nam przepada?
Nie może przepaść. Jak ktoś nie wykorzysta, to pracodawca musi za ten urlop zapłacić i tak. Ale w naszym przypadku, nie wiem czy w ciąży nie jest tak, że przechodzi normalnie na następny rok.

reklama
Do góry