reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A jakbyś zleciła to swojemu swiezutkiemu mężowi ? On jeszcze pewnie nie wie że to dlatego by móc na niego zwalić wyrzuty sumienia.. mój już dwa lata po ślubie i nadal się nabiera :D

Mój właśnie zaczął etap niejedzenia słodyczy ani smażonego...jak na złość :p zaczął od pewnego czasu ćwiczyć bo sobie coś wkręcił a masę ma dobrą i źle nie wygląda. Ale odkąd jesteśmy razem to conajmniej 2 razy w roku ma taką fazę :D także nie wiem jak przemycę tą nutellę :p:-D

Dziewczyny, jutro zamawiam z Allegro przedostatnie rzeczy do wyprawki. Znalazłam super zestaw poduszka płaska i kołderka do łóżeczka. Z przesyłka 45 zł :)

Co myślicie o tym wzorze? Łóżeczko mamy białe, ochranaicz lekko różowy, organizer jasny niebieski, prześcieradełko jedno takie brzoskwiniowe, drugie zamówię turkusowe.

Zobacz załącznik 864927

Ten w piórka śliczny :) co to za sprzedawca? Chyba tez sie skuszę :)

Też o tym myślałam.. może z dwa dopakuje. Dużo miejsca nie zajmują a mogą się przydać. Chociaż takie malutkie dziecko lubi mieć ciepło to nie wiem..
Mam teraz tego w torbie a myślałam że mniej włożyłam, 4 pary body długi rękaw, 4 pary polspiochy, pajacyk, 3 czapeczki, 2 pary niedrapek , 2 pary skarpetek, 2 body krótki rękaw ,
A na wypis już oddzielnie mam naszykowane ciuszki ale to już maz do wypisu przywiezie dopiero :)

Robicie jakieś zapasy obiadowe do zamrażarki na jakieś kilka pierwszych dni? Ja dziś tak pomyślałam,że chyba warto zrobić bo ja na pewno będę zaaferowana i zmęczona po powrocie ze szpitala a D. pewnie też będzie chciał pomóc mi i posiedzieć z nami niż stać przy garach. Pomijam, że będzie miał dwa psy do ogarnięcia jeszcze.
Twój 2 psy a mój 2kę dzieci:)
Ja naszykuję na kilka dni do lodówki i do zamrażarki. Nakupię im też jakieś szybkie dania. Mój mąż nie umie gotować więc więcej niż na jajecznicę nie mogę liczyć. Żadna z babć się nie zaoferowała, że przyjedzie pomoże. Teściowa ma wolny lipiec (niby chciała mieć wolny sierpień ale nie dogadała się z koleżanką i tamta ma wolny sierpień. Z niej taka dupa w pracy daje sobą pomiatać a obiecała, że weźmie wolny sierpień i pomoże). Moja mama też nic nie pytała czy przyjechać pomóc więc nie wiem.

reklama
Jestem zdeczko podkur....zdenerwowana. Zmarnowałam dzisiaj kompletnie czas na USG. Lekarka niekompetentna, opryskliwa i niemiluch. Ładnie się położyłam, do badania, a ona pyta ile dzieci jest ... kuwa, na skierowaniu widniej USG ciąży bliźniaczej, nie czyta czy jak? Mówię dwójka, na to ona do mnie z pretensjami, że ona nie ma uprawnień do badania takiej ciąży po 30 tc, że nie ma przeszkolenia. Ufajdała mi spodnie tym żelem, bo mimo braku jakichkolwiek kompetencji zrobiła badanie, tak typowo po polsku: "na odpierdl i na klej". Badanie trwało uwaga...8 minut! Pojeździła tym po brzuchu, kółka porobiła, g...no zobaczyła. Poszłam na nerwie na dół, do gabinetu swojego gienia, była już tam moja położna, poskarżyłam się, ale na badanie do facia poszłam, zasugerował mi co? Że mam iść do szpitala i powiedzieć, że mnie brzuch boli, to mi zrobią badanie.
Kompletnie stracony dzień, jedyne co wiem, że moja szyjka jest twarda i trzyma bardzo mocno (sam byłz dziwiony). A dziewczynki są ułożone główkowo. A ja na cito muszę iść prywatnie na USG, bo gienio nawet skierowania nie dał, ani sugestii gdzie mogłabym ewentualnie iść na NFZtowe "uesgie"

Do góry