reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja nigdy skurczu nie miałam a się skróciła . Dziś mnie bardzo kłuje w pochwie , nigdy tak nie miałam . Wieczorem zaczynam brać te leki na infekcje ;(

reklama
Ja nie miałam i nie mam żadnych objawów. Nawet tych skurczy przepowiadających nie czuje
Ja też nie czułam kiedy mi się skrocila bo nie mialam żadnych boli ani skurczy. Dopiero od 3 tygodni zaczął mi twardniec brzuch gdzieś do 5 razy w ciągu dnia więc to nie ma związku z szyjka bo moja zaczęła się skracac bardzo dawno temu. Ogólnie jeżeli skraca się szyjka to jest to bezobjawowe, dlatego ja wizyty u ginekologa mam co 2 tygodnie, żeby w razie czego mógł zareagować. Chociaż znam takie przypadki że jednego dnia szyjka miala 45 mm a na drugi dzień już tylko 0.8mm a dziewczyna nie skarżyła się na żadne klucia czy bole.

Hej ja walczę z bólem gardła i porannym cukrem znowu ponad normę 94 na czczo i po śniadaniu 138 -a zjadłam to samo co wczoraj ale już z bólem głowy się obudziłam i się zaczęło i cały dzień już do kitu.......jeszcze 8-10 tygodni i mam nadzieję że będzie ok a najlepsze jest to że robiłem wyniki badań i Alt (watrobowe)przed dieta było ok a teraz gdzie jem zdrowiej to jest ponad normę 43 zamiast 31 zajeb......jedzenie dla cukrzykow hihih
Na ból gardła to mogę tylko polecić wode że solą do płukania lub z wodą utlenianią. Mnie to zima ratowalo. Współczuję Ci z tymi pomiarami cukru.

Czy są tu kobitki które robią sobie zastrzyki z heparyny? Ja już zaprzestalam je robić w brzuch bo zwyczajnie się boję. A Wy ? Skora jest bardzo napięta i nie mam jak jej chwycić. Przeniosłam się na boczki, ale tutaj kończy mi się miejsce i po każdym kolejnym zastrzyku strasznie leje mi się krew z miejsca ukłucia. Zastanawiam sie nad udem lub reka ake slyszalam kiedys ze w te miejsca strasznie boli?

Ciezko was podgonic :)
Ja dzisiaj sie wysiadzialam w parku na słoneczku z koleżanką i jej malunim synusiem, później obiad , prasowanie i znowu umierałam z powodu zaparcia..
Muszę w końcu kupić ten syrop bo umrę.. od razu mam w głowie , że ja nie chce rodzić skoro ma być jeszcze większy ból :(
Teraz leżę i później znowu biorę się za prasowanie. Już nie długo i wszytko będę miała skończone, choć rozm. 68 i tak jest w szafie bo w komodzie za nic w świecie się nie zmieszczę :/
Wizyty jednak nie uda się przemiesc na 1 czerwca i idę sama 4ego. Powiem , żeby sprawdzil szyjkę bo ciągle mam skurcze, bóle i te twardnienia :/

Kupiliśmy oilan do kąpieli , oilan na ciemieniuszke i jeszcze balsam delikatny do ciałka , emulsje też mam do kąpieli z tej firmy ale pani w aptece mi sprzedała od 1 miesiąca a ja w sumie prosiłam o płyn do kąpieli więc mam na zaś coś co nie wiem czy będę używać w ogóle. więc jeszcze poczeka :) do pupy na odparzenia sudocrem i na codzien bepanthen :)

Ja nic nie czuje, nie wyczuwam tych skurczy przepowiadających.. albo po prostu nie wiem że to jest to, dlatego tez mnie to martwi ze nie wiem kiedy reagować. No ale jestem dobrej myśli, mam nadzieje ze jeszcze mała trochę posiedzi :) tata dzisiaj powiedział ze przeprowadzi z mała poważna rozmowę żeby sie nigdzie z brzuszka nie wybierała za wcześnie [emoji3] wróciłam z rossmana i kupiłam cała serie dla małej z babydream:)

Ja nic nie czuje, nie wyczuwam tych skurczy przepowiadających.. albo po prostu nie wiem że to jest to, dlatego tez mnie to martwi ze nie wiem kiedy reagować. No ale jestem dobrej myśli, mam nadzieje ze jeszcze mała trochę posiedzi :) tata dzisiaj powiedział ze przeprowadzi z mała poważna rozmowę żeby sie nigdzie z brzuszka nie wybierała za wcześnie [emoji3] wróciłam z rossmana i kupiłam cała serie dla małej z babydream:)
O to moja córka codzień do brzuszka mówi żeby malutka poczekała jeszcze i była grzeczna

Chcialam kupić ten żel nivea na opakowaniu jest napisane od 1 dnia a w opisie pod produktem że od 1 miesiaca polecane :D to ja sama już nie wiem czy może być ..
Screenshot_20180524-185210.png
Screenshot_20180524-185223.png

Załączniki

• Screenshot_20180524-185210.png
    Screenshot_20180524-185210.png
    134,3 KB · Wyświetleń: 382
  • Screenshot_20180524-185223.png
    Screenshot_20180524-185223.png
    76 KB · Wyświetleń: 383
Ja też nie czułam kiedy mi się skrocila bo nie mialam żadnych boli ani skurczy. Dopiero od 3 tygodni zaczął mi twardniec brzuch gdzieś do 5 razy w ciągu dnia więc to nie ma związku z szyjka bo moja zaczęła się skracac bardzo dawno temu. Ogólnie jeżeli skraca się szyjka to jest to bezobjawowe, dlatego ja wizyty u ginekologa mam co 2 tygodnie, żeby w razie czego mógł zareagować. Chociaż znam takie przypadki że jednego dnia szyjka miala 45 mm a na drugi dzień już tylko 0.8mm a dziewczyna nie skarżyła się na żadne klucia czy bole.

Na ból gardła to mogę tylko polecić wode że solą do płukania lub z wodą utlenianią. Mnie to zima ratowalo. Współczuję Ci z tymi pomiarami cukru.

Czy są tu kobitki które robią sobie zastrzyki z heparyny? Ja już zaprzestalam je robić w brzuch bo zwyczajnie się boję. A Wy ? Skora jest bardzo napięta i nie mam jak jej chwycić. Przeniosłam się na boczki, ale tutaj kończy mi się miejsce i po każdym kolejnym zastrzyku strasznie leje mi się krew z miejsca ukłucia. Zastanawiam sie nad udem lub reka ake slyszalam kiedys ze w te miejsca strasznie boli?
Moja przyjaciółka biła potem w rękę, a jak miała śliniaki to w udo[emoji4] i zawsze powtarzała że taki sam ból[emoji4]tylko że ona ma mega wysoki poziom bólu

Jeśli chodzi o położną, ona sama opowiada. Ma plan jaki temat na które spotkanie. Ostatnio było między innymi o pielęgnacji noworodka, to też p tookazywała wszystko na miśku :p a później po każdym temacie jest czas na moje pytania
To Twoja przygotowana. :) U mojej muszę mieć pytania od razu..
Szczerze nie wiem bo nowego nie kupowalismy tylko używany. Ale szczerze mówiąc wygląda jak nowy tym bardziej jasny
Bardzo fajny :)
Ja po wizycie u gina, z dzidzią wszystko ok. Natomiast u mnie, pani ginekolog powiedziała, że trochę za szybko skróciła mi się szyjka. 4 tygodnie temu było 43 mm a teraz 38 mm. Powiedziała, że 5mm na 4 tyg to trochę za dużo. Mam brać magnes i nospę 3x1, trochę więcej odpoczywać (nie to że leżeć ale nie chodzić po sklepach 5h, nie sprzątać za dużo itp) i zwracać uwagę na skurcze. Ja myślałam że takie lekkie twardnienia to nie skurcze, a jednak. Mówi że jak jest do 10 dziennie to jest ok, a jak więcej to warto podjechać na ktg. Aha i mam trochę bardziej pilnować tego co jem bo przybyło mi 2,6 kg w ciągu 4 tygodni.
Kontrola za 2 tygodnie.

Ja już po wizycie.. szyjka mięknie, lekarz kazał przy jakimś większym bolu brac torbę i na oddział.. ja skurczy nie czuje, albo nie wiem ze to one, mam wrażenie ze brzuch mi sie napina ale myślałam ze to mała sie wypina, teraz muszę bardziej na to zwrócić uwagę. Trochę sie przestraszyłam, boje sie ze na pewno nie dotrzymam do sierpnia, dzisiaj 29 tydzień. Dostałam luteinę pod język 4x1. Kolejna wizyta za 2 tyg
emoji22.png
biorę sie za wyprawkę
emoji32.png
Trzymajcie się dziewczyny z tymi szyjkami :* już nie długo i będzie po wszystkim :)
Pierwszy raz ktoś mnie przepuścił w kolejce w ciąży :) i wiecie kto... w osiedlowym odido taki osiedlowy, młody "pijaczek" :) a wydawałoby się, że więcej kultury mają ludzie tacy "porządni", zadbani, a tu pozory mylą :p
To super :) a ja dzisiaj stałam w kolejce , wszystko w rękach bo nie było koszykow, brzuch mnie bolał i miałam już to rzucić i wyjść ale i tak bym nie miała jak więc stałam , wepchnął się przede mnie pijaczek i jakaś babka.. szkoda słów.

reklama
Do góry