reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A to piersi to całe w żyłach od początku ciąży [emoji23]
U mnie na piersiach to żyły aż ciemne bardzo się uwidocznily od początku ale mam nadzieję że po karmieniu już wrócą do normy. Czytam o tej anemi ciążowej i tak się zastanawiam czy moje kiepskie wyniki to nie skutek odstawienia na miesiąc witamin zalecenie lekarza.

reklama
To ja żyłek nigdzie nie mam jeszcze [emoji33] nawet na piersiach. Tylko otoczki ciemniejsze i piersi pełniejsze trochę. Ale u mnie może tłuszczyk maskuje ożyłowanie [emoji23]

U mnie na piersiach to żyły aż ciemne bardzo się uwidocznily od początku ale mam nadzieję że po karmieniu już wrócą do normy. Czytam o tej anemi ciążowej i tak się zastanawiam czy moje kiepskie wyniki to nie skutek odstawienia na miesiąc witamin zalecenie lekarza.
Ja tez na piersiach mam takie żyłki..i powiem Ci ze ja mam jutro wizyte i tez morfologia mi gorzej wyszła a wcześniej mialam w porządku i tez gin kazał mi na miesiąc odstawić witaminy..

@Sindi_@ - morfologia chyba z czasem się po prostu pogarsza, ja biorąc witaminy wpadłam w lekką anemię, ale już jestem w widełkach normy ;) brałam żelazo, a nie brałam też w tym czasie witamin dla ciężarówek, też na zalecenie lekarza. U Ciebie czemu tak zalecił??

Zbędna nie zbędna. U nas się przydał. Inhalacje pierwsze miał jak miał 4 miesiące.
A są dzieci które nie daj Boże i w wieku kilku tygodni łapią oskrzela czy płuca i inhalator jest niezastąpiony.

Oczywiście, ale każde dziecko jest inne. U mnie w otoczeniu tylko my korzystaliśmy z inhalatora, większość ludzi nie wie w ogóle co to ;) Dlatego takie rzeczy które są dość drogie a nie wiem czy się przydadzą zawsze można kupić jak taka potrzeba się pojawi. No ale nikomu nie bronie tylko napisałam :p

Ja polecam zrobić.
Mi z synem na 3 prenatalnym wyszło że syn ma zastoje w nerkach. Całe szczęście jeszcze mieszczące się w normach.
Po urodzeniu wiadomo było że przy wypisie sprawdzili mu dodatkowo jeszcze raz, dalej były zastoje mieszczące się w normie i kazali po kilku tygodniach znów skontrolować. Wtedy całe szczęście już nie miał. Także skończyło się na strachu o wodonercze.

Także polecam. Organy są na tyle duże już wtedy, że można je bardzo dobrze sprawdzić na USG 3D. I w razie czego wiadomo na co zwracać uwagę po porodzie i co kontrolować w razie czego.
No widzisz to tym bardziej warto iść :) ja od razu wiedziałam że idę.
Oprócz zdrowotnych spraw, cieszę się, że zobaczę małego w 3d i dostanę filmik :)

Cześć dziewczyny ja juz po wizycie 24+5 malutka ma 32 cm i waży 789gram. Wyniki krzywej w normie naczczo 87. po godz 120 a po dwóch 95. Tylko morfologia niebardzo wyszła lekarz powiedział że mam początki anemi także mam brać żelazo 2 razy dziennie po 1 tabl. Czy któraś z was też ma początki anemi? Szyjka długa i zamknięta a malutka leży główka w dół.
Ja mam anemię :/ dostałam żelazo w dawce 3x1...

@luiza nie ma huggiesow ?? Kurcze szkoda nawet nie wiedziałam ja przy młodym używałam i były świetne
Tak szukałam i są... ale tylko w necie i trzeba się naszukać żeby znaleźć 1 i 2, 3 widzę na alledrogo sprzedają. Ale w sklepach, to od dawna widzę tylko te do pływania i na noc dla dużych dzieci.

Dziewczyny jak to jest z tą anemia ? Bo ja miałam hemoglobinę 14 a teraz 13.5 i trochę boje się że zaczyna spadać. To tak może spadać ?

Śpicie na plecach?
Ja jak się kładę na boku to mały zaczyna szaleć i boję się że go gdzieś gniotę :D a zaś nie wiem co z tym spaniem na plecach jedni twierdzą że nie powinno się drudzy zaś że to nie ma znaczenia..hmm

reklama
Do góry