reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Śliczna :) już tak dawno nikt nie wrzucał fotek z usg.. ale niedługo zaczniemy 3 prenatalne to się zacznie :p:D
Moja mała jest bardzo wstydliwą i nie pozwoliła zrobic sobie ładnej fotki na ostatnim badaniu. Cały czas zakrywała twarz rączka, ale już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę ja na żywo ;)

reklama
Mimo że uwielbiam przedłużone rzęsy, długie szpony, pedicure zrobiony to uważam że porodówka to nie wybieg i wszystko w granicach rozsądku :)

Podobno nie powinno się mieć nawet zwykłym lakierem pomalowanych paznokci. Ewentualnie bezbarwnym. Chyba chodzi o to że w razie problemów z krążeniem widać od razu to po paznokciach.

Podobno nie powinno się mieć nawet zwykłym lakierem pomalowanych paznokci. Ewentualnie bezbarwnym. Chyba chodzi o to że w razie problemów z krążeniem widać od razu to po paznokciach.
Coś w tym jest, raczej tyczy się to cc z tego co słyszałam, bo tak samo jest gdy przygotowujesz się do operacji. Ale podobno wystarczy tylko u stop mieć naturalne paznokcie ;) Druga sprawa to nigdy nie wiadomo czy nawet planując poród naturalny nie trzeba będzie jednak robic cesarki, wiec trzeba być gotowym na wszystko.

Tak to właśnie o to chodzi. Plus np jak na hybrydzie pulsometr będzie działał, tak żel jest tak grubą i twardą warstwą, że może zaburzać jego działanie.

Co do niedrapek to położne podobno je odradzaja, mówią, że dziecko powinno mieć od początku kontakt ze swoim ciałem i nie szkodzi jak sam się zadrapie.

Oj nie zgodzę się. Niedrapki są konieczne w szpitalu. Taki maluch ma paznokcie długie i ostre , jak się zadrapie, zrobi rankę to nie dość, że może zrobić sobie krzywdę bo np wsadzi palec w oko, to w szpitalu jest pełno bakterii i ja bym nie ryzykowała, że przy kąpaniu np załapie jakiegoś gronkowca albo inne dziadostwo. Wyjdzie do domu to obcinamy na spokojnie. Dawniej nie było niedrapków, ale za to dzieci były krępowane ciasno w kokon i rączkami nie machały.

Oj nie zgodzę się. Niedrapki są konieczne w szpitalu. Taki maluch ma paznokcie długie i ostre , jak się zadrapie, zrobi rankę to nie dość, że może zrobić sobie krzywdę bo np wsadzi palec w oko, to w szpitalu jest pełno bakterii i ja bym nie ryzykowała, że przy kąpaniu np załapie jakiegoś gronkowca albo inne dziadostwo. Wyjdzie do domu to obcinamy na spokojnie. Dawniej nie było niedrapków, ale za to dzieci były krępowane ciasno w kokon i rączkami nie machały.
Ja nie mialam niedrapkow, ale zakladalam skarpetusie na lapki w szpitalu i w domu jakis czas..

Boże jak mi żyły na brzuchu wyszły [emoji33]
IMG_20180508_201032_1.jpg

Załączniki

• IMG_20180508_201032_1.jpg
    IMG_20180508_201032_1.jpg
    39,5 KB · Wyświetleń: 455
Podali Ci dlugosc dziecka? Ja ostatnio spytałam o to gina to powiedzial, ze dlugosci na tym etapie sie juz nie mierzy
Tak podał nawet nie musiałam pytać :) dzisiaj pierwszy raz mój mąż był że mną na wizycie i jego mina jak zobaczył córcie bezcenna był taki szczęśliwy że gdyby nie uszy uśmiech niemialby końca :)

reklama
Ja nie pamiętam żebym miała trzecie prenatalne w pierwszej ciąży. Jedno jest w okolicy 13 tyg drugie połówkowe a trzecie? Co wtedy się sprawdza? Jutro mam wizytę to spytam się gina ale nie kojarzę.
Trzecie między 28 a 32 tc. Generalnie trzecie chyba nie jest obowiązkowe, robi je ktoś jak chce :) a sprawdza się chyba kolejny raz te rzeczy co na połówkowym i nie wiem co jeszcze dodatkowego.

Do góry