@miloscwczasachpopkultury a nie masz innego laba w okolicy? Bardzo dziwne, u nas się wchodzi z marszu jak na każde inne badanie.
Co do to pomocy państwa, ja w tym temacie się nie wypowiadam bo mi zaraz ciśnienie skacze, my oboje pracujemy od zawsze, nawet nie byłam pełnoletnia jak zaczęłam pierwsza pracę., Nigdy nic mi sie od państwa nie należało, i nigdy też o nic nie prosiłam bo wolałam się nie denerwować. Za to na każdym kroku dostajemy po dupie, i przy rozliczeniach i zwrotach. W tym kraju jak ktoś zarabia średnio to jest dziany bogaczem którego trzeba skubać ile wlezie bo trza przecież z czegoś utrzymac tych co siedzą o wyciągają rączki. No ale nic to, jakoś żyjemy i sobie świetnie radzimy. Co nie zmienia faktu że mogliby trochę zluzować. No ale tu 500 plus tam coś znowu plus, to skąd wezmą kasę?
Ja mieszkam we Wrocławiu, syn chodził do prywatnego żlobka, płaciliśmy ok 1000zł miesięcznie. Teraz dostał się do państwowego przedszkola to wychodzi miesięcznie ok 300zł więc spoko. Teraz nie mam pomysłu, na pewno dłuzej jak rok nie mogę sobie pozwolić na siedzenie w domu, więc pewnie od września córeczka pójdzie do prywatnego żłóbka, zobaczę jak z pracą mi się poukłada jeszcze.
@Bajunia my z synek poczliśmy pierwszy raz na kontrolę jak miał 4 latka, miał wtedy jeden ząbek do leczenia, mimo że wszystkie były białe jak perełki. Mi jak zęby się psują to też są białe, psują się jakoś od środka więc warto iść do dentysty na kontrolę, im szybciej tym mniej bólu i problemów. Syn ma 5,5 roku i już 3 razy miał leczone zabki, mimo drobnych ubytków. A dzięki temu że były drobne to nic nie bolało i synek bardzo lubi chodzić do dentysty
@Maljan
1. Do czego stosuje się sól fizjologiczną? do przemywania oczek
kupiłam póki co kilka ampułek, zawsze można w aptece dokupić
2. Pępęk będziecie przemywać octaniseptem? TAK, takie były zalecenie jak rodziłam syna i teraz tak będę robić, pępuszek bardzo szybko odpadł
3. Jaki płyn do higieny dla siebie po porodzie kupujecie? na zaraz po porodzie zamówiłam Biały Jeleń
4. Ile paczek pampersów i jakie kupujecie? kupiłam tylko dwie narazie, w rossmanie była promocja 43szt 1 pampers za 19,99zł
Ja ogólnie mam takie podejście że nie zbroje się jak na wojnę, kupuję po trochę tego co potrzebuję ale nie będę pzrechowywać ton pampersów i innych rzeczy, idę po minimalnej linii oporu
Dziewczyny sama w to nie wierzę ale wybór wózka juz za mną!! Moja obsesja w końcu dobiegła końca
Odkąd zobaczyłam 2 kreski na teście to planowałam jaki wózek kupię. Nie mogłam się zdecydować, w końcu wybór padł na bebetto, tylko nie wiedziałam czy Bresso czy Tito, dzięki za wasze rady. Jednak do końca nie byłam przekonana. W sobotę weszłam do sklepu z wózkami ot tak już chyba dla zasady bo juz wszystkie wymacałam jakie mogłam. No ale w oko wpadł mi model którego na żywo nigdy nie widziałam. Bebetto Vulcano, jak usłyszałam cenę to trzy raz pytałam pana żeby powtórzył bo myślałam ze sie przesłyszałam. Podrążyłam troche temat i okazało sie ze stelaż tego wózka jak i spacerówka to nic innego jak stary sprawdzony Bebetto nico. Dużo moich kolezanek go miało i wszystkie chwaliły, jedna ma troje dzieci i miała chyba z 10 wózków, powiedzała że Nico nr1, obecnie ma Bugaboo i mówi że z Nico była bardziej zadowolona
Poczytałam trochę w necie i znalazłam najtańszy sklep i zapłaciłam za wózek 1160zł
(Tito i Bresso były po ok 2000). Także trochę kasy zostało w kieszeni a ja zadowolona. chociaż chciałam ciemny stelaż ale tu nie było takij opcji. Jendak teraz uważam że ten biały stelaż ma coś jednak w sobie
W końcu mam ten wielki problem i dylemat z bani
za 2 tygodnie ma być to się oczywiście pochwalę
Zobacz załącznik 854387 Zobacz załącznik 854388 Zobacz załącznik 854388 Zobacz załącznik 854389Zobacz załącznik 854393