reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Mojemu T. właśnie model Vulcano się podoba najbardziej i właśnie ten kolorek szary co wcześniej wrzuciłaś. Na allegro widziałam ten wózek w opcji 3w1 z maxi cosi pebble. Niestety już dyskutowałam z moim o nosidełkach/fotelikach do samochodu i nie mogę go przekonać do tej bazy bo zobaczył filmik na you tubie że po zamocowaniu nosidełko się telepie. Ja myślę że to jakiś "janusz biznesu" montował bo nie chce mi się wierzyć że taka marka jak maxi cosi zrobiła by taką wtopę - a niestety nie mam nikogo znajomego kto posiada bazę żeby przekonać się na własne oczy :D
W bazie się nic nie telepie[emoji16] i tak @chomiczka007 napisała, testy ADAC wskazują, że bezpieczeństwo jest takie samo. Tylko wygoda większa [emoji16] A oglądałaś używane bazy? Trochę tańsze są
Robiłyście badanie na wirusa cytomegalii ?
Tak, już jakiś czas temu[emoji16]

Ja robiłam tego wirusa na początku ciazy i wyszło mi że już to przechodziłam. Czy są tu mamusie z ujemną grupa krwi? Będziecie przyjmować zastrzyk z immunoglobinumy między 28 tygodniem a chyba 30- czy jakoś Tak? Ja właśnie odebrałam wyniki krzywej:
- na czczo 89
- po 1h 154
- po 2h 119 więc wynik chyba jak najbardziej okej?
Martwi mnie natomiast mój mocz bo wyszły mi szczawiany i erytrocyty świeże i wyługowane.

Któraś z Was pytała się o zastrzyki z heparyny. Ja biorę clexane w dawce 0.08 mg z związku z poronieniem w 9 tygodniu jak i mutacja mthrf i pai1. Przez pierwsze dwa tygodnie robił mi je mąż i to jeszcze w trakcie starań o dziecko, później wyjechał w delegację na 4 dni i musiałam je zacząć robić sama. Szczerze to nawet lepiej, bo samemu mniej boli i jest to wygodniejsze.

Kupiliśmy wózek;) używany, nie widzę sensu kupować nowego bo dla mnie to strata kasy. Wózek jest 3w1 ale wrzucam zdjęcie tylko gondoli.
Czy któraś również będzie miała wózek 3w1? Kupujecie dodatkowo poduszkę do fotelika do usztywnienia niemowlaka?

Załączniki

• wozek-riko-nano-3w1-szary.jpg
    wozek-riko-nano-3w1-szary.jpg
    147,3 KB · Wyświetleń: 88
W bazie się nic nie telepie[emoji16] i tak @chomiczka007 napisała, testy ADAC wskazują, że bezpieczeństwo jest takie samo. Tylko wygoda większa [emoji16] A oglądałaś używane bazy? Trochę tańsze są Tak, już jakiś czas temu[emoji16]

Nie rozglądałam się za używanymi bo dalej jestem na etapie rozeznania co w ogóle na rynku jest :D
Jak krzywa? Masz już wyniki? :)

reklama
U nas to będzie pewnie jeden z ostatnich wydatków więc pewnie jeszcze przeszukamy internet sto razy :D Mi zależy żeby było stabilnie i bezpiecznie bo dość często jeździmy 400 km do rodziców T. aczkolwiek mam nadzieję że częstotliwość tych naszych wyjazdów po porodzie znacznie się zmniejszy - już teraz walczę że do porodu tam nie jadę bo mi najzwyczajniej w świecie ciężko usiedzieć na dupie tyle czasu a nie ma to jak u siebie.. :p
Ja uwielbialam jezdzic.. ale teraz zauwazylam ze glupie 45 km mnie meczy :sorry2:

Do góry