reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny tak w kwestii badań to ja co miesiąc płacę 66 zł za morfologię, mocz i tsh i ft4 - muszę regularnie kontrolować. Mogłabym iść wydębić od rodzinnego, ale jak mam iść 3 razy do niego (1 raz, żeby dał skierowanie, 2 raz, żeby pobrali krew, 3 raz, żeby odebrać wyniki), to mi się odechciewa. No i zawsze krzywo patrzy, że do specjalisty prywatnie, a do niego po skierowania... :/

Ale tak to wygląda u nas niestety. Z czystej ciekawości spisuje wszystkie wydatki na ciążę jako taką, zobaczymy ile wyjdzie na koniec, może jakiś Zanzibar byłby za to [emoji23][emoji23]

reklama
Dziewczyny tak w kwestii badań to ja co miesiąc płacę 66 zł za morfologię, mocz i tsh i ft4 - muszę regularnie kontrolować. Mogłabym iść wydębić od rodzinnego, ale jak mam iść 3 razy do niego (1 raz, żeby dał skierowanie, 2 raz, żeby pobrali krew, 3 raz, żeby odebrać wyniki), to mi się odechciewa. No i zawsze krzywo patrzy, że do specjalisty prywatnie, a do niego po skierowania... :/

Ale tak to wygląda u nas niestety. Z czystej ciekawości spisuje wszystkie wydatki na ciążę jako taką, zobaczymy ile wyjdzie na koniec, może jakiś Zanzibar byłby za to [emoji23][emoji23]
Haha no pewnie tak [emoji16] ja wlasnie nie zapisuję ale dobrych kilka tysięcy wyjdzie za całą ciążę prywatnie :)

Haha no pewnie tak [emoji16] ja wlasnie nie zapisuję ale dobrych kilka tysięcy wyjdzie za całą ciążę prywatnie :)
Ja też nie zapisuje ale fakt faktem płacimy składki a jak trzeba do lekarza lub badania to tylko prywatnie. Kiedyś miał taki przypadek jak miałam nogę w gipsie mianowicie idę do swojej przychodni aby zdjąć to okropienstwo a Pani w rejestracji mówi mi że dopiero za 3 tyg mogą mi go zdjąć i powinnam poszukać w innych przychodniach :wściekła/y: ja z nogą w gipsie mam latać po mieście i szukać kogoś kto mi to zdejmij. Delikatnie mówiąc zwątpilam w nasz system...

Ja też nie zapisuje ale fakt faktem płacimy składki a jak trzeba do lekarza lub badania to tylko prywatnie. Kiedyś miał taki przypadek jak miałam nogę w gipsie mianowicie idę do swojej przychodni aby zdjąć to okropienstwo a Pani w rejestracji mówi mi że dopiero za 3 tyg mogą mi go zdjąć i powinnam poszukać w innych przychodniach :wściekła/y: ja z nogą w gipsie mam latać po mieście i szukać kogoś kto mi to zdejmij. Delikatnie mówiąc zwątpilam w nasz system...
Eh no taka jest prawda..jak mój mąż złamał nogę to nas nie przyjęli w przychodni tylko musieliśmy jechać prywatnie..i po co te składki płacimy..bo tak jest ze jesli człowiek potrzebuje iść do lekarza to musi iść prywatnie bo normalnie dostanie termin za miesiąc..:/

Eh no taka jest prawda..jak mój mąż złamał nogę to nas nie przyjęli w przychodni tylko musieliśmy jechać prywatnie..i po co te składki płacimy..bo tak jest ze jesli człowiek potrzebuje iść do lekarza to musi iść prywatnie bo normalnie dostanie termin za miesiąc..:/
No dokładnie żeby chorować trzeba mieć końskie zdrowie i nerwy ze stali.

Zobacz załącznik 854441Zobacz załącznik 854442Zobacz załącznik 854443Zobacz załącznik 854444Zobacz załącznik 854445Zobacz załącznik 854446Zobacz załącznik 854447

Wstawiam jeszcze raz dziś zdjęcia po tym małym naszym malowaniu mieszkania i pokoiku dla małej, bo wczoraj pisalyscie, ze nic nie widać i zdjęcia się Wam nie wyświetlają. Wstawiłam w mniejszym formacie, może to coś da :)

A pieskowi tez się podobają nowe kolory ścian [emoji5]
Sliczne ❤ szczegolnie ten beż.. ❤

Wiem...wiem. W klatce ma specjalne gałązki i z lasu też mu m przyniósł drewienko ale tego nie chce gryźć;) woli nasze rzeczy.

Nie wiedziałam że powinien mieć wapno. Pani w sklepie nie mówiła a ja nigdzie o tym nie doczytałam. Dzięki za informację, Jutro mu kupię niech gryzie.
chomiczka007, wózek śliczny. Kurczę ja też chcę bebetto ale jak oglądam to widzę na olx używane za 800-900zł a ty za nowy dałaś 1160zł.
Dlatego ja nie rozwazalam kupna używanego. Chcialam tito, w sklepie internetowym najtaniej znalazlam za 1760zl, a na olx uzywane 1600 roczne wozki. No wiec sory ale wole dolozyc tez 160zl i miec całkiem nowy wozek. Ludzie strasznie sie z nimi cenia na olx. Moj byl tanszy bo nie ma kilku bajerow, m.in. podwójnej amortyzacji i kosza wyjmowanego. Pan w sklepie mowil ze takie bajery właśnie kosztuja. No ale ten vulcano sprawdzony, opinie ma lepsze niż te drozsze modele takze nie żałuję

Dlatego ja nie rozwazalam kupna używanego. Chcialam tito, w sklepie internetowym najtaniej znalazlam za 1760zl, a na olx uzywane 1600 roczne wozki. No wiec sory ale wole dolozyc tez 160zl i miec całkiem nowy wozek. Ludzie strasznie sie z nimi cenia na olx. Moj byl tanszy bo nie ma kilku bajerow, m.in. podwójnej amortyzacji i kosza wyjmowanego. Pan w sklepie mowil ze takie bajery właśnie kosztuja. No ale ten vulcano sprawdzony, opinie ma lepsze niż te drozsze modele takze nie żałuję
Właśnie też myślałam o tym Volcano ale już sama nie wiem opinie ma dobre odnośnie gondoli ale jeśli chodź i spacerówkę to opinie podzielone zresztą tak jak większość wózków 2 w 1 gondola ok a spacerówka to już nie bardzo. A ty juz kupiłaś?

reklama
No i to jest dla mnie porażka że nie dostaniecie żłobka bo obydwoje pracujecie my mamy to samo a właśnie żłobki powinny być dla ludzi gdzie obydwoje rodziców pracują. Dlatego wkurza mnie że zamiast na tym polu wdrażać politykę prorodzinna to wola iść na łatwiznę k dać 500 +. I może bym myślała o 3 dziecku kiedyś ale jak ,skoro rodzicom którzy pracują się rzuca tylko kłody pod nogi...szkoda nerwów.
No właśnie ja też tego nie rozumiem. Jal pracują obydwoje rodzice to oni powinni mieć pierwszeństwo przed tymi gdzie pracuje tylko jeden rodzic.

Do góry