reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mam głupie pytania do wyprawki bo te kwestia kosmetyków mnie rozwala, nie do końca to ogarniam :/
1. Do czego stosuje się sól fizjologiczną? I czy kupujecie i jak tak to ile?
2. Pępęk będziecie przemywać octaniseptem?
3. Jaki płyn do higieny dla siebie po porodzie kupujecie?
4. Ile paczek pampersów i jakie kupujecie?
1.Zamiast soli kupię nasefrida wygodniejszy w użyciu. Sol trzeba zużyć tego samego dnia w którym się otworzy a tak po kąpieli oczyszczę nosek tym sprayem.
2.Pępek octaniseptem.
3. Pozostanę przy swoim - lactacyd.
4. Na początek 2duże op (83szt) rozmiar1, 2-3 op też duże rozmiar 2. Pamiętam, że moje dzieci w pierwszych kilku dobach brudziły 8-10pieluch na dobę co chwilę była kupka. Przy tym zapasie przez półtora miesiąca będę miała spokój i nie będę myślała o pieluchach.

reklama
Wiecie królik jest takim zwierzakiem ceniącym sobie zieleń i kicanie w niej. Jeśli gryzą kable, meble itp to znaczy że nie ma zapewnionego nic co gryźć może. Im zęby rosną cały czas i gdzieś musi je tępić. Zapewnić mu trzeba gałązki do tego itp. bo natury nie zmienicie. Karanie go zamykając w klatce.....ajj sorry ale on sobie nie wymyślił żeby
robić z niego zwierzaka domowego ;) będzie nieszczesliwy.
Wiem...wiem. W klatce ma specjalne gałązki i z lasu też mu m przyniósł drewienko ale tego nie chce gryźć;) woli nasze rzeczy.
Ja też miałam królika i zrywaliśmy mu liście mlecza a do tego miał zawsze wapienko ze sklepu zoologicznego. Jak dostał pierwszy raz to wapienko to od razu całe zgryzł :D
Nie wiedziałam że powinien mieć wapno. Pani w sklepie nie mówiła a ja nigdzie o tym nie doczytałam. Dzięki za informację, Jutro mu kupię niech gryzie.
chomiczka007, wózek śliczny. Kurczę ja też chcę bebetto ale jak oglądam to widzę na olx używane za 800-900zł a ty za nowy dałaś 1160zł.

Zadzwonilam do prywatnego laboratorium 5 min drogi pieszo ode mnie, zapytałam o wszystko i cenowo za krew, mocz i glukozę zapłacę łącznie 102 zł. Mogę przyjść w środę i wyniki na następny dzień. I o to mi chodziło :) a cena już nie gra roli, bo domyslalam się, ze tak to cenowo wyjdzie o 30 zł więcej niż tam koło szpitala, ale czekać 2 tyg nie mogę skoro 14 maja mam wizytę u ginekologa i by mnie zjadł chyba gdybym nie zrobiła tych wyników. Sama tez jestem ciekawa jak tam wszystko w organizmie się układa :)
Trochę dużo kosztują te badania u mnie za krew mocz i krzywa płaciłam 36 zł ale to widocznie różne są ceny

No i to jest dla mnie porażka że nie dostaniecie żłobka bo obydwoje pracujecie my mamy to samo a właśnie żłobki powinny być dla ludzi gdzie obydwoje rodziców pracują. Dlatego wkurza mnie że zamiast na tym polu wdrażać politykę prorodzinna to wola iść na łatwiznę k dać 500 +. I może bym myślała o 3 dziecku kiedyś ale jak ,skoro rodzicom którzy pracują się rzuca tylko kłody pod nogi...szkoda nerwów.
U nas z kolei oboje muszą pracować. Ale i tak ciężko się dostać. Bo kolejka ponad 100 dzieci

Wiem...wiem. W klatce ma specjalne gałązki i z lasu też mu m przyniósł drewienko ale tego nie chce gryźć;) woli nasze rzeczy.

Nie wiedziałam że powinien mieć wapno. Pani w sklepie nie mówiła a ja nigdzie o tym nie doczytałam. Dzięki za informację, Jutro mu kupię niech gryzie.
chomiczka007, wózek śliczny. Kurczę ja też chcę bebetto ale jak oglądam to widzę na olx używane za 800-900zł a ty za nowy dałaś 1160zł.
Bo to wszystko zależy od modelu Bebetto

Trochę dużo kosztują te badania u mnie za krew mocz i krzywa płaciłam 36 zł ale to widocznie różne są ceny

To taniutko, ale ja i tak liczyłam się, ze za krew, mocz i glukozę to tak z 60 zł zapałce, wiec już trudno, niestety tak to jest w naszym panstwie, masz ubezpieczenie, płacisz podatki, a i tak z każdej strony musisz płacić..

IMG_1028.jpg
IMG_1029.jpg
IMG_1030.jpg
IMG_1031.jpg
IMG_1034.jpg
IMG_1032.jpg
IMG_1032.jpg

Wstawiam jeszcze raz dziś zdjęcia po tym małym naszym malowaniu mieszkania i pokoiku dla małej, bo wczoraj pisalyscie, ze nic nie widać i zdjęcia się Wam nie wyświetlają. Wstawiłam w mniejszym formacie, może to coś da :)

A pieskowi tez się podobają nowe kolory ścian [emoji5]

Załączniki

• IMG_1028.jpg
    IMG_1028.jpg
    193,1 KB · Wyświetleń: 415
  • IMG_1029.jpg
    IMG_1029.jpg
    235,8 KB · Wyświetleń: 399
  • IMG_1030.jpg
    IMG_1030.jpg
    248,9 KB · Wyświetleń: 414
  • IMG_1031.jpg
    IMG_1031.jpg
    216,2 KB · Wyświetleń: 390
  • IMG_1034.jpg
    IMG_1034.jpg
    316,7 KB · Wyświetleń: 390
  • IMG_1032.jpg
    IMG_1032.jpg
    804,9 KB · Wyświetleń: 400
  • IMG_1032.jpg
    IMG_1032.jpg
    154,3 KB · Wyświetleń: 396
  • IMG_1033.jpg
    IMG_1033.jpg
    162,7 KB · Wyświetleń: 60
To taniutko, ale ja i tak liczyłam się, ze za krew, mocz i glukozę to tak z 60 zł zapałce, wiec już trudno, niestety tak to jest w naszym panstwie, masz ubezpieczenie, płacisz podatki, a i tak z każdej strony musisz płacić..
No niestety tak to jest tylko płać i płacz no ale cóż. Piękne kolorki i bardzo przytulne mieszkanko :)

Zobacz załącznik 854441Zobacz załącznik 854442Zobacz załącznik 854443Zobacz załącznik 854444Zobacz załącznik 854445Zobacz załącznik 854446Zobacz załącznik 854447

Wstawiam jeszcze raz dziś zdjęcia po tym małym naszym malowaniu mieszkania i pokoiku dla małej, bo wczoraj pisalyscie, ze nic nie widać i zdjęcia się Wam nie wyświetlają. Wstawiłam w mniejszym formacie, może to coś da :)

A pieskowi tez się podobają nowe kolory ścian [emoji5]
Super pomalowane ściany;) ja za morfologię, mocz i krzywą zapłaciłam 49 zł.

reklama
Do góry