reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mam głupie pytania do wyprawki bo te kwestia kosmetyków mnie rozwala, nie do końca to ogarniam :/
1. Do czego stosuje się sól fizjologiczną? I czy kupujecie i jak tak to ile?
2. Pępęk będziecie przemywać octaniseptem?
3. Jaki płyn do higieny dla siebie po porodzie kupujecie?
4. Ile paczek pampersów i jakie kupujecie?
1.Zamiast soli kupię nasefrida wygodniejszy w użyciu. Sol trzeba zużyć tego samego dnia w którym się otworzy a tak po kąpieli oczyszczę nosek tym sprayem.
2.Pępek octaniseptem.
3. Pozostanę przy swoim - lactacyd.
4. Na początek 2duże op (83szt) rozmiar1, 2-3 op też duże rozmiar 2. Pamiętam, że moje dzieci w pierwszych kilku dobach brudziły 8-10pieluch na dobę co chwilę była kupka. Przy tym zapasie przez półtora miesiąca będę miała spokój i nie będę myślała o pieluchach.

reklama
Wiecie królik jest takim zwierzakiem ceniącym sobie zieleń i kicanie w niej. Jeśli gryzą kable, meble itp to znaczy że nie ma zapewnionego nic co gryźć może. Im zęby rosną cały czas i gdzieś musi je tępić. Zapewnić mu trzeba gałązki do tego itp. bo natury nie zmienicie. Karanie go zamykając w klatce.....ajj sorry ale on sobie nie wymyślił żeby
robić z niego zwierzaka domowego ;) będzie nieszczesliwy.
Wiem...wiem. W klatce ma specjalne gałązki i z lasu też mu m przyniósł drewienko ale tego nie chce gryźć;) woli nasze rzeczy.
Ja też miałam królika i zrywaliśmy mu liście mlecza a do tego miał zawsze wapienko ze sklepu zoologicznego. Jak dostał pierwszy raz to wapienko to od razu całe zgryzł :D
Nie wiedziałam że powinien mieć wapno. Pani w sklepie nie mówiła a ja nigdzie o tym nie doczytałam. Dzięki za informację, Jutro mu kupię niech gryzie.
chomiczka007, wózek śliczny. Kurczę ja też chcę bebetto ale jak oglądam to widzę na olx używane za 800-900zł a ty za nowy dałaś 1160zł.

Zadzwonilam do prywatnego laboratorium 5 min drogi pieszo ode mnie, zapytałam o wszystko i cenowo za krew, mocz i glukozę zapłacę łącznie 102 zł. Mogę przyjść w środę i wyniki na następny dzień. I o to mi chodziło :) a cena już nie gra roli, bo domyslalam się, ze tak to cenowo wyjdzie o 30 zł więcej niż tam koło szpitala, ale czekać 2 tyg nie mogę skoro 14 maja mam wizytę u ginekologa i by mnie zjadł chyba gdybym nie zrobiła tych wyników. Sama tez jestem ciekawa jak tam wszystko w organizmie się układa :)
Trochę dużo kosztują te badania u mnie za krew mocz i krzywa płaciłam 36 zł ale to widocznie różne są ceny

No i to jest dla mnie porażka że nie dostaniecie żłobka bo obydwoje pracujecie my mamy to samo a właśnie żłobki powinny być dla ludzi gdzie obydwoje rodziców pracują. Dlatego wkurza mnie że zamiast na tym polu wdrażać politykę prorodzinna to wola iść na łatwiznę k dać 500 +. I może bym myślała o 3 dziecku kiedyś ale jak ,skoro rodzicom którzy pracują się rzuca tylko kłody pod nogi...szkoda nerwów.
U nas z kolei oboje muszą pracować. Ale i tak ciężko się dostać. Bo kolejka ponad 100 dzieci

Wiem...wiem. W klatce ma specjalne gałązki i z lasu też mu m przyniósł drewienko ale tego nie chce gryźć;) woli nasze rzeczy.

Nie wiedziałam że powinien mieć wapno. Pani w sklepie nie mówiła a ja nigdzie o tym nie doczytałam. Dzięki za informację, Jutro mu kupię niech gryzie.
chomiczka007, wózek śliczny. Kurczę ja też chcę bebetto ale jak oglądam to widzę na olx używane za 800-900zł a ty za nowy dałaś 1160zł.
Bo to wszystko zależy od modelu Bebetto

Trochę dużo kosztują te badania u mnie za krew mocz i krzywa płaciłam 36 zł ale to widocznie różne są ceny

To taniutko, ale ja i tak liczyłam się, ze za krew, mocz i glukozę to tak z 60 zł zapałce, wiec już trudno, niestety tak to jest w naszym panstwie, masz ubezpieczenie, płacisz podatki, a i tak z każdej strony musisz płacić..

IMG_1028.jpg
IMG_1029.jpg
IMG_1030.jpg
IMG_1031.jpg
IMG_1034.jpg
IMG_1032.jpg
IMG_1032.jpg

Wstawiam jeszcze raz dziś zdjęcia po tym małym naszym malowaniu mieszkania i pokoiku dla małej, bo wczoraj pisalyscie, ze nic nie widać i zdjęcia się Wam nie wyświetlają. Wstawiłam w mniejszym formacie, może to coś da :)

A pieskowi tez się podobają nowe kolory ścian [emoji5]

Załączniki

• IMG_1028.jpg
    IMG_1028.jpg
    193,1 KB · Wyświetleń: 414
  • IMG_1029.jpg
    IMG_1029.jpg
    235,8 KB · Wyświetleń: 398
  • IMG_1030.jpg
    IMG_1030.jpg
    248,9 KB · Wyświetleń: 411
  • IMG_1031.jpg
    IMG_1031.jpg
    216,2 KB · Wyświetleń: 390
  • IMG_1034.jpg
    IMG_1034.jpg
    316,7 KB · Wyświetleń: 388
  • IMG_1032.jpg
    IMG_1032.jpg
    804,9 KB · Wyświetleń: 397
  • IMG_1032.jpg
    IMG_1032.jpg
    154,3 KB · Wyświetleń: 396
  • IMG_1033.jpg
    IMG_1033.jpg
    162,7 KB · Wyświetleń: 59
To taniutko, ale ja i tak liczyłam się, ze za krew, mocz i glukozę to tak z 60 zł zapałce, wiec już trudno, niestety tak to jest w naszym panstwie, masz ubezpieczenie, płacisz podatki, a i tak z każdej strony musisz płacić..
No niestety tak to jest tylko płać i płacz no ale cóż. Piękne kolorki i bardzo przytulne mieszkanko :)

Zobacz załącznik 854441Zobacz załącznik 854442Zobacz załącznik 854443Zobacz załącznik 854444Zobacz załącznik 854445Zobacz załącznik 854446Zobacz załącznik 854447

Wstawiam jeszcze raz dziś zdjęcia po tym małym naszym malowaniu mieszkania i pokoiku dla małej, bo wczoraj pisalyscie, ze nic nie widać i zdjęcia się Wam nie wyświetlają. Wstawiłam w mniejszym formacie, może to coś da :)

A pieskowi tez się podobają nowe kolory ścian [emoji5]
Super pomalowane ściany;) ja za morfologię, mocz i krzywą zapłaciłam 49 zł.

reklama
Do góry