reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mala mi sie chyba okrecila.. dzis w nocy stale dostawalam na dole,bolalo czasami ,jak dostalam w przewod moczowy i poszlo w cipcie.. czuje jak buszuje na dole bo mam dyskomfort na odbycie i cipci ,no masakra poprostu.. teraz dostawalam w zebra i odbyt np. :oops:

reklama
Kobitki ale się zdenerwowalam .. byłam u rodzinnej odebrać wyniki badań i miałam numer 18 . Jak przyszłam pytam się kto ma 17, odezwała się taki pani więc okej. Po niej weszlam do gabinetu . Wychodzę a tam inna babka do mnie z ryjem że przecież obowiązuje jakaś kolejka i ona ma 17 więc ja powinnam wejść po niej [emoji33] więc ja nie wiem o co chodziło , jeśli faktycznie weszłam jej w kolejkę to dobrze rozumiem że chciała mi zwrócić uwagę ale żeby aż tak krzyczeć ? [emoji33]
Tym bardziej że coś się zaplątało skoro dwie panie uważały że miały 17 numer..
A no i taka sprawa że ani 5 minut w gabinecie nie byłam [emoji849]
Kurde czemu ludzie są tak opryskliwi .. i dalej potwierdza się Przekonanie że kobieta kobiecie wilkiem ..

Różni są ludzie. Jak byłam u rodzinnej po skierowanie na krzywą to też na hasło czy mogłabym bez kolejki wejść na chwilkę bo w sumie mam pierwszeństwo to jedna pani puściła tekst, że każdy by chciał bez kolejki wejść a druga wręcz przeciwnie , że oczywiście mam wejść bo przecież jestem w ciąży i w takich miejscach jak przychodnia to powinnam jak najkrócej przebywać. O. ☺

Różni są ludzie. Jak byłam u rodzinnej po skierowanie na krzywą to też na hasło czy mogłabym bez kolejki wejść na chwilkę bo w sumie mam pierwszeństwo to jedna pani puściła tekst, że każdy by chciał bez kolejki wejść a druga wręcz przeciwnie , że oczywiście mam wejść bo przecież jestem w ciąży i w takich miejscach jak przychodnia to powinnam jak najkrócej przebywać. O. ☺
Ludzie sa okropni.. kazdy zapatrzony w siebie.. to jest przerazajace.. i smutne.. :(

Dokładnie tak [emoji5][emoji5] było jeszcze białe. Było smaczne, prawie jak wino tylko wiadomo nie było czuć tego smaczki fermentacji i %, ale to już za 4 miesiące hah

Ja przy okazji pierwszego dziecka alkoholu nie piłam prawie 3 lata☺ najpierw ciąża potem 2 lata karmienia. Jakoś przeżyłam. Wina bezalkoholowego nie znałam wtedy a najbardziej brakowało mi piwa smakowego typu redds. Ale ratowałam się głównie latem radlerem 0%. ☺ teraz też już piłam radlera tylko jak siedzimy na dworze to wolę nalać w szklankę w domu i nie pić z puszki bo zaraz któryś sąsiad podejrzy i będzie później gadka że w ciąży i pije.

Syna biorę do dentysty :) do koleżanki taty. Mimo że nie ma wypasionych sprzętów, telewizorów z bajkami to jedyny dentysta któremu otworzy buzię. Więc co tydzień bujam się 70 km.
Rano z mężem byliśmy u lekarza. 'No ma Pan taką anginę, że studeni mogliby się na Panu uczyć!'. Także ojciec antybiotyk [emoji23]
Ale przynajmniej jutro już powinno mu być lepiej :)
Dlaczego tak często chodzicie do dentysty? Ja z dzieciakami idę w następny wtorek.
Ja pierwszy raz wzięłam dzieci do dentysty jak miały ok roku i teraz też z małą tak będę robić. Co 5-6 miesięcy chodzimy do kontroli, lakują zęby i mamy spokój. Młodszy jeszcze nie miał żadnego ubytku, starszy miał jeden raz. Chodzimy do akademii medycznej gdzie przyjmują studenci z fajnym podejściem do dzieci. Od małego otwierają buzię, dadzą sobie zrobić co trzeba także luzz.
Moje chłopaki tez lubią jeździć autobusem. Nieraz specjalnie się gdzieś przejedziemy bo mnie proszą a jak nieraz jadą na wycieczkę z przedszkola autokarem to potem się 2 dni zachwycają jak było fajnie hehe.

Kobitki ale się zdenerwowalam .. byłam u rodzinnej odebrać wyniki badań i miałam numer 18 . Jak przyszłam pytam się kto ma 17, odezwała się taki pani więc okej. Po niej weszlam do gabinetu . Wychodzę a tam inna babka do mnie z ryjem że przecież obowiązuje jakaś kolejka i ona ma 17 więc ja powinnam wejść po niej [emoji33] więc ja nie wiem o co chodziło , jeśli faktycznie weszłam jej w kolejkę to dobrze rozumiem że chciała mi zwrócić uwagę ale żeby aż tak krzyczeć ? [emoji33]
Tym bardziej że coś się zaplątało skoro dwie panie uważały że miały 17 numer..
A no i taka sprawa że ani 5 minut w gabinecie nie byłam [emoji849]
Kurde czemu ludzie są tak opryskliwi .. i dalej potwierdza się Przekonanie że kobieta kobiecie wilkiem ..
Też zauważyłam, że kobiety są gorsze.
Jestem w szoku jak mówicie o tych żłobkach państwowych :o ja się jeszcze tym nie interesowałam, ale u nas w mieście chyba nie ma tego problemu, bo nasz bratanek idzie teraz od września, a zapisywali go właśnie teraz z miesiąc temu.
U nas w mieście są 4 żłobki państwowe, ale jest też bardzo dużo żłobków prywatnych i ceny nie są aż takie tragiczne bo coś koło 600-700 zł wychodzi.
Ja na pewno wracam do pracy po roku macierzyńskiego, bo po 1 ciężko by nam było bez mojej wypłaty a po 2 nie chcę "gnić" w domu dłużej :)

No u nas jest jakaś masakra ale co się dziwić jak w ostatnich latach Gdańsk południe powiększył się kilkakrotnie jeśli chodzi o liczbę mieszkańców a przedszkole państwowe wybudowało się jedno (9dzieci/miejsce).
Ja mam królika tylko obecnie mieszka u rodziców. Mój też gryzł WSZYSTKO. Miałam obgryzione 2 ładowarki do laptopa, 1 do telefonu, listwy podłogowe, kanape, fotel, jakieś ubrania. Wystarczyły 3 sekundy nieuwagi żeby coś złapał. Teraz ma już jakoś 7 lat i jest już grzeczniejszy. Ale teraz u rodziców żyje sobie w łazience i ma cały czas klatkę otwartą. Wydaje mi się że teraz już nie gryzie po 1 dlatego że jest już starszy, a po 2 dlatego że jest wybiegany :)
Ja się cieszyłam, że taki fajny nic nie gryzie, ie drapie, jest grzeczny do dzieci a mu coś zaczęło odwalać. Jak będzie taki niegrzeczny to po prostu ie będzie chodził wolno po mieszkaniu tylko będzie siedział w klatce.

Mala mi sie chyba okrecila.. dzis w nocy stale dostawalam na dole,bolalo czasami ,jak dostalam w przewod moczowy i poszlo w cipcie.. czuje jak buszuje na dole bo mam dyskomfort na odbycie i cipci ,no masakra poprostu.. teraz dostawalam w zebra i odbyt np. :oops:
Też tak miałam chyba ze 3tyg jak mała leżała poprzecznie. Jak mnie nieraz po pęcherzu kopnęła to miałam wrażenie, że nie dolecę do toalety no i to jakoś tak dziwnie mnie bolało może dlatego, że mam zrosty na pęcherzu od strony macicy po poprzednich cc. Z tydzień temu się przekręciła i kopie mnie w okolicy pępka także zdecydowanie lepiej. Także wiem co czujesz;)

Wzięłam dziś robotę do domu ale nijak mi to nie idzie. Cały czas coś mnie rozprasza, rzez to gorąco nie mogę się skupić. Dobrze, że mąż dziś odbiera dzieci to mam jeszcze ze 2 godziny spokoju.

@miloscwczasachpopkultury ja chodzę prywatnie na badania i zawsze wszystko załatwiam wtedy kiedy sama zdecyduje przyjść. A Ty miałaś skierowanie na krzywą? Jeżeli tak to faktycznie lepiej zapłacić koło 20 zł i bez żadnych cyrków wykonać badanie.

Nie, bez skierowania. Wiec tez na własną rękę idę, ale zadzwonię do innego laboratorium i w środę tam pójdę :)

Dziewczyny właśnie wracam z laboratorium w Zgorzelcu, bo chciałam się dowiedzieć czy jeśli planuje przyjść jutro na krew/mocz i glukozę to czy muszę się dziś zarejestrować i ile zapłacę itd a ona do mnie, że po pierwsze to na krzywą cukrowa muszę się zarejestrować minimum tydzień wcześniej nawet do dwóch tyg.. ja pierdziule, no nie wierze. A ja do niej, a co jeśli mam 14 maja wizytę u lekarza w Lubaniu i muszę mieć na wtedy te wyniki, bo będę w 28 tyg żeby to zdobić i to ostatnia chwila, a ona ze najwcześniej i tak na 18 maja bym mogła przyjść i żebym dzwoniła osobiście. No szok, ten kraj to jakaś tragedia. Wy tez musielyscie się wcześniej rejestrować? Czy tylko tutaj szpital i laboratorium to jakieś kompletne żarty..
Ja wogole nigdy się nie rejestruje na badania na glukoze poszłam rano i odrazu mi zrobili u mojego giną jest położna która pobiera próbki do badań u niej place i ona wiezie wszystko do laboratorium tylko na wyniki muszę czekać dłużej ale o zapisach na krzywa to pierwszy słyszę może spróbuj w innym laboratorium

reklama
Ja mam wrażenia jakby cały czas kopala albo siadała na pęcherz. Wracam z WC a za 15 min tak chce mi się siku a robie jak wróbelek [emoji23]

Do góry