reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tak też mam.. jestem najgorsza na świecie i zginę w brudzie i nędzy. Nawet już usłyszałam że ona będzie więcej koło tego dziecka robić niż ja bo przecież ja się nie nadaje. A pomyśleć że moja jeszcze nie miała menopauzy...ciekawe co będzie po.
No ja wlasnie przez nia mam watpliwosci czy bede dobra matka. Sama nie mialam przykladu i caly zycie mowilam sobie, ze nie bede taka jak ona dla moich dzieci

reklama
No są drogie niestety. I też się obawiam , że kupię użyje raz a okaże się , że nie mam mleka lub jest go tak mało , że nie będę potrzebowała laktatora a wydam 300zl..
I jeszcze się pogubiłam jak to jest.
Elektryczny szybciej ściąga ale też pobudza laktację , no a jak będę miała za dużo mleka to by się przydał tylko ręczny bo po co taki który będzie jeszcze bardziej pobudzał ..
Chyba , że coś mieszam. :oops:
Dobrze piszesz, no i ja mam tak samo och ciężko zadecydować się jaki wybrać dobrze że jeszcze trochę czasu mamy.

No są drogie niestety. I też się obawiam , że kupię użyje raz a okaże się , że nie mam mleka lub jest go tak mało , że nie będę potrzebowała laktatora a wydam 300zl..
I jeszcze się pogubiłam jak to jest.
Elektryczny szybciej ściąga ale też pobudza laktację , no a jak będę miała za dużo mleka to by się przydał tylko ręczny bo po co taki który będzie jeszcze bardziej pobudzał ..
Chyba , że coś mieszam. :oops:

Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że laktator był mi potrzebny w pierwszych miesiącach. Może trzech. Potem wszystko się ustabilizowało i mleka było tyle ile dziecko potrzebowało. Wg mnie w elektryczny można zainwestować jeśli planujemy np po 3 mcach wrócić do pracy a nadal chcemy karmić piersią to ściąganie mleka jest konieczne żeby ktoś podawał dziecku jak nas nie ma. Jeśli jednak nasze wypady będą sporadyczne to jak dla mnie nie warto tyle kasy bulić. Ręczne są dobre i wystarczające.

Ja przy córce miałam od początku laktatory ręczny aventu ale po 2 miesiącach się okazało że potrzebuje elektrycznego i kupiłam używkę użyta 2 razy a dużo tańsza.
Myślę że na początek lepiej kupić ręczny może się okazać że wystarczy a kosztuje dużo mniej.

No ja wlasnie przez nia mam watpliwosci czy bede dobra matka. Sama nie mialam przykladu i caly zycie mowilam sobie, ze nie bede taka jak ona dla moich dzieci

A to pierwsze dziecko?
Ja jestem uparta i będę robić po swojemu. Nie chce żeby moje dziecko miało taki kontakt jak ja z rodzeństwem mamy z matką. Mieszkamy wszyscy w jednym domu (ja z moim dopiero po ślubie się wyprowadzimy). Często dostaję SMSa od siostry "matka jest w domu? którą dziś ma zmianę?" - to smutne ale prawdziwe.

Ja tak też mam.. jestem najgorsza na świecie i zginę w brudzie i nędzy. Nawet już usłyszałam że ona będzie więcej koło tego dziecka robić niż ja bo przecież ja się nie nadaje. A pomyśleć że moja jeszcze nie miała menopauzy...ciekawe co będzie po.
Po menopauzie może jej się odwidzi i zmieni nastawienie o 360° czego Ci życzę :)

reklama
Dobrze piszesz, no i ja mam tak samo och ciężko zadecydować się jaki wybrać dobrze że jeszcze trochę czasu mamy.
A z drugiej strony też będę miała mała ciągle przy sobie , więc odciągać aż tyle nie będę co chwilę. I wtedy wystarczyl by ręczny. Ale znowu jak mała nie będzie chciała ssać z cycka tylko z butli to wtedy bym odciagac musiała i to dużo i ręcznym ciężko..
No nie mogę się zdecydować jak będzie lepiej :/

Do góry