reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nie oszukujmy się. Smoczek w butelce nigdy nie zastąpi cyca mamy. Mojej córki nie dało się oszukać. Może gdybym nie miała swojego mleczka to wtedy z głodu by się chyciła. A tak to po miała brać do buzi sztuczne gumowe coś jak miała milutkiego cycusia na zawołanie
Znalazłam w szafce
Zobacz załącznik 850795
Ale jeśli będę musiała kupić kiedyś butelkę dziecku to na pewno nie plastikową. Tylko szklana. Po jednym nalaniu soczku się odbarwia i jeśli ktoś używa codziennie to po 2-3 miesiącach powinien kupić nową. Bez sensu.
Na pewno się dziecka nie oszuka. Ale jeśli jest potrzeba wyjścia , do lekarza, na zakupy, czy tata chce zabrać małe na spacer, to jednak dobrze jak się dziecko przyzwyczaj do butelki choć trochę.
Też szukam szklanej, nie chce plastikowej.
A do podgrzewacza do butelek normalnie szklana można wstawić ?

reklama
Kochane, tak w ogóle melduję się po wizycie :) mój synuś ma już 909 g, ja przytyłam tylko 0,8 kg przez 4 tygodnie, wszystko jest super, szyjka też. Mały leży główką w dół ale pani doktor powiedziała, że może się jeszcze przekręcać :)

Ja po ginku, też pojechałam do ikei :D mam w Katowicach ikee i gina też. Kupiłam osłonki na doniczki i takie przegródki do komody. Te pudełka co chciałam co pokazywała Klaudia są za wysokie do mojej komody. Otworzę jedno opakowanie tych przegródek i spróbuje poukładać wstępnie ciuszki i zobaczę jak to wyjdzie. Jak beznadziejnie to pozostałe opakowania zwrócę do ikei.

Później odebrałam przesyłkę z paczkomatu, takie cudeńka mi przyszły [emoji7]
Zobacz załącznik 850796
Super !❤️ Duży dzidziuś już *.* a przypomnij który tydzień ? Nie dostałaś zdjęcia ?:):)
Mogłabyś wysłać zdjęcie tych przegródek ?
Może jak mi te pudełka nie spasują to sobie odkupie od Ciebie :)

A ja dziś na poprawę humoru zdrowy koktajl...
IMG_20180426_130826_1.jpg

Załączniki

• IMG_20180426_130826_1.jpg
    IMG_20180426_130826_1.jpg
    42,6 KB · Wyświetleń: 323
Ooo to super :) nie dziwię się , że narazie głową w chmurach jesteś i wyprawka czeka ❤️ gratuluję :****

Ja już jestem zmęczona tematem wesela :D chciałabym zająć się już tylko tematem dziecka :p ale na szczęście wszystko już mam została tylko druga miara do sukni potem dwie przymiarki i finito :D
A tak z ciekawości masz już ten bebetto vulcano? Chciałabym poznać opinię na temat tego modelu od kogoś kto ma styczność a nie opinie z internetu które pewnie są nakręcane :D

Ale mi nie chodziło o produkty z ikea. O meble z innych sklepów, producentów. Ja za łóżeczko płace 260 zł w wysyłka, ma szuflade, jest białe i ma fikcje późniejszego przerobienia na łóżko/tapczanik dla dziecka. Komode biała, 5 szuflad znalazłam za 150 zł. Regał z 3 Polkami otwartymi, 3 szuflady na dole mam za 229 zł plus wysyłka 60 zl. Materac piankowo-lateksowy z Allegro za 160 zł, także mi się bardziej opłaca wszystko zamówić niż jechać 150 km do Wrocławia, wydawac na paliwo, tracić czas i jeszcze płacić za wszystko o wiele więcej.
A no to tu masz rację :) bo komodę chciałam taka jak tu kiedyś któraś dziewczyna wstawiła na początku jak do Was doszłam i zapłaciła ok 300 zł a w sklepach dwa razy tyle. Za Łóżeczko zwykle białe z szufladą zapaliłam 340 a właśnie z przerobieniem na tapczanik w internecie dużo tańsze. Tyle , że ja mam ciągle obawy , że przyjdzie nie to co zamówiłam i nie mogę się przemoc do większych rzeczy typu meble.

reklama
Na pewno się dziecka nie oszuka. Ale jeśli jest potrzeba wyjścia , do lekarza, na zakupy, czy tata chce zabrać małe na spacer, to jednak dobrze jak się dziecko przyzwyczaj do butelki choć trochę.
Też szukam szklanej, nie chce plastikowej.
A do podgrzewacza do butelek normalnie szklana można wstawić ?

Dobrze jak się dziecko przyzwyczai. Moje nie chciało. Na siłę jej nie zmuszałam. Do 5 mca była tylko na piersi. I w tym czasie najdłużej zostawiłam ją na 2-3 godz. Potem dziecko je już inne rzeczy i ktoś inny może nakarmić pod nieobecność cyca.

Do góry