reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Cześć.

Co was doczytam nie starcza czasu na odpisanie:)
Ja ubranka będę miała od bratowej więc upiorę tylko raz i wyprasuję.
Wycieczka do ikei też mnie czeka po te zawieszane pudełka i te do komody, do pokoju chłopaków też muszę kupić jakieś pudła i jeszcze jakieś duperele do domu. Ja do ikei jeżdżę w tygodniu rano ok 10.00 wtedy jest dużo mniej ludzi. W weekend jest masakra.

Ja tak nie mam choć raz jak posiedziałam na balkonie tydzień temu i świeciło mocno słońce to pod oczami zrobilo mi się kilka takich brązowych plamek jakby piegi ale do wieczora zniknęły. W ciąży przebarwienia mogą się robić bo zwiększa się produkcja meleniny. Po ciąży powinno zniknąć.
Co do bólu spojenia łonowego to chyba mnie nie boli. Mam takie bóle na samym dole dość mocne jak wstaję po dluższym leżeniu, siedzeniu tak mnie rwie na dole nie wiem co to za ból. W poprzednich ciążach tak nie miałam.

Dzwonila moja koleżanka, która miała termin na 18.04, że jeszcze nie urodziła i już nie ma sił. Jak nie urodzi do poniedziałku to w poniedziałek ma się zgłosić do szpitala i będą jej wywoływać poród. Ryczy mi do słuchawki, wkręca sobie, że coś może z dzieckiem nie tak albo z nią, że nie urodziła jeszcze;) eh te hormony ciążowe. To jej pierwsze dziecko, wyczekane 10lat się starali więc jej się nie dziwię, że tak panikuje.

Słuchaj nie dziwię się dziewczynie że panikuje. Długo ją trzymają po terminie. Oszaleć można. Tym bardziej, że dziecko wyczekane. Lepiej niech mąż idzie i da w łapę lekarzowi to zaczną coś robić. Tu nie ma miejsca na ryzyko czy zaufanie byle jakiemu dr w szpitalu.
Ja ostatnio o tym właśnie myślałam. Co mam robić kiedy minie termin porodu. Albo ile można czekać jak odejdą wody a skurczy nie ma. Muszę wypytać swojego gina bo Natalka urodziła się szybko po odejściu wód i tydz przed terminem, więc nie musiałam się nad tym zastanawiać.

Z Ikei są droższe na allegro niż w sklepie/na ich stronie. Jak ktoś ma blisko siebie to warto jechać niż jeszcze płacić za przesyłkę.

Ale mi nie chodziło o produkty z ikea. O meble z innych sklepów, producentów. Ja za łóżeczko płace 260 zł w wysyłka, ma szuflade, jest białe i ma fikcje późniejszego przerobienia na łóżko/tapczanik dla dziecka. Komode biała, 5 szuflad znalazłam za 150 zł. Regał z 3 Polkami otwartymi, 3 szuflady na dole mam za 229 zł plus wysyłka 60 zl. Materac piankowo-lateksowy z Allegro za 160 zł, także mi się bardziej opłaca wszystko zamówić niż jechać 150 km do Wrocławia, wydawac na paliwo, tracić czas i jeszcze płacić za wszystko o wiele więcej.

Ja planuję karmić piersią ale po 1szt 125 i 260ml kupię w razie w. Moje dzieci nigdy nie wypijały więcej mm jak 180ml a przeszliśmy z piersi jak starszy miał 8mies a młodszy 11miesięcy. Zalecenia były 240ml ale nigdy tyle nie wypijali więc większe butli jak 260ml nie kupowałam. Myślę, że jak będzie trzeba to sobie dokupisz większą.
A właśnie miałam pytać czy lepiej 150+260 czy 2x260 :) to kupię pierwszy zestaw. Tylko czytam i czytam i nie mogę znaleźć czy one są szklane czy plastikowe :/

reklama
Do góry