E
Ewka34
Gość
Nie martw sie tym jak urodzisz juz bedziesz miala to wyczucieNo niby tak ale jakoś tak czasem myślę że malutkie dzieciątko i żeby przypadkiem mu krzywdy nie zrobić a jak ubrać na jaką pogodę itp.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie martw sie tym jak urodzisz juz bedziesz miala to wyczucieNo niby tak ale jakoś tak czasem myślę że malutkie dzieciątko i żeby przypadkiem mu krzywdy nie zrobić a jak ubrać na jaką pogodę itp.
Nie wiem, ja nie mam mdłości. Ale może właśnie przez jakiś uciskMęczą Was jeszcze czasem mdłości ?
Myślałam, że to na początku ciazy a ostatnio mam coraz częściej. Przed chwilą prawie zwymiotowalam bo chciałam ugryźć kanapkę z pomidorem.. mAla uciska na żołądek i stąd te objawy ?
Mam tak samo trochę się boje, ale to tylko wtedy jak mam jakiś moment załamki. A tak na codzień to nie, skoro wszyscy sobie dają radę to my też damy. Tak samo podchodzę do poroduTrochę tak[emoji5] Ale co będzie, to będzie[emoji16] Każdy sobie radzi, to dlaczego nie my?[emoji16]
Taka najlepszaTylko taka woda mi została do picia Zobacz załącznik 850483
Super najlepsze przed Tobą układanie, dekorowanieZobacz załącznik 850441
No w końcu po tygodniu od zamówienia dostałam swoja paczuszkę, od tego sprzedawcy na Allegro
Wszystko się zgadza, teraz tylko myśle jak to gdzieś pochować wszystko. Całe szczęście w pierwszy weekend maja Bartek z tatą będzie odmalowywal całe mieszkanie i będzie już pokoik osobny dla małej to po 10 maja zamawiam łóżeczko, komode, regał i zacznie się szaleństwo [emoji5]
Ja też nie narzekam. Na początku mdłości ale nie ja jedyna więc jakoś zaniosłam ale było bardzo źle. Czasem coś zakluje, zaboli ale to normalne. Ostatnio spać nie mogę i brzuch boli jak na okres , nic się nie dzieje więcej więc nie panikujeWow, ale tam harce się odbywają. Zazdroszczę moja jest jakimś wyjątkowo spokojnym dzieckiem, na prawdę. Mało co ją czuje, tez mam z przodu łożysko i pierwsza ciąża. Ale ogólnie ja przechodzę bezproblemowo tą ciąże, nic nie boli, zero mdłości. No tylko czasami zgaga dopadnie [emoji58]
A ja dzisiaj zrobiłam eksperymentalnie racuchy wegańskie[emoji16] wyszły pyszne. Polecam! Ka oczywiście zmodyfikowałam sobie składniki, zamiast pszennej mąki dałam owsianą i zamiast wrzątku mleko kokosowe[emoji16] Dodałam jabłka [emoji16] pychotka[emoji7] Wrzucam link. Może się którejś z was przyda[emoji16]Jest ich wiele wersji i fajne przepisy ma babeczka.
Link do: Racuchy bez mleka i jajek
Smacznego dziewczyny ;-* ja jeszcze w łóżku leżę. Jakoś nie mam ochoty dzisiaj na nic. K jednak nie będzie na sobotę tylko poniedziałek, już mu chumor zszedł to i mi przy okazji. Martwię się , że nie znajdę sukienki na czas i w ogóle włączyło mi się narzekanieJa dziś na obiadek młode ziemniaczki, fileciki z indyka, brokuł z groszkiem, do tego trochę fety i jogurcik naturalny jutro to samo, a w piątek jakas zupka może albo nalesniki na słodko
To dobrze wygon teściowa i niech mamcia się wprowadziTroche mi przeszlo jak pogadalam sobie z moja mama zawsze moge na niej polegac co zrobie jak jej zabraknie.. chyba trafie do kryminalu [emoji23]
Tylko taka woda mi została do picia Zobacz załącznik 850483
Bo Cię wychwalilam ostatnio , że masz super podejście i pozytywne nastawienie i ci się w tyłku poprzestawiało od tych komplementów najwidoczniejWiecie co zauwazylam.. od soboty jestem jakas nerwowa i placzliwa.. od poczatku ciazy nie mialam takich humorkow jak teraz..
Co do mdlosci to tez jak cos zjadlam mi mijalo w tej ciazy jeszcze nie zwymiotowalam ani razu
Organizm wie co robi. U każdej ciaza musi przejść tak a nie inaczej. Całe szczęście , że u Ciebie akurat nie było wymiotów. A co teraz z tymi krwiakami ? Dalej są ?Ja troszkę na początku byłam załamana że ciągle muszę jeść i nie zwracam bo tyłam i tyje do tej pory dużo a jednak większość z was przez wymioty schudła dużo w 1 trymestrze . Ale ja od początku ciąży miałam krwiaki i jak w 13 tygodniu mieliśmy grypę zaladkowa przez 3 dni to skończyło się pęknięciem krwiaka bo wymioty wymuszały jakieś ciśnienie na macicę. Także teraz dziękuję Bogu że nie wymiotowałam bo we wczesnej ciąży miałam większe krwiaki i pytanie jakby się skończyło
Haha niech zna swoje miejsce w szereguHumorki to ja nawet przed ciaza miałam teraz też mam czasami, ale staram się nad nimi panować dobrze ze mój nie bierze tego do siebie raz tylko na początku ciąży miałam taki wybuch złości na teściowa która niby chciała dotknąć mojego brzucha a poprostu mi na niego nacisnela no myślałem że ja zjem dobrze ze mój się wstawił za mną i skończyła się tym że kazałam jej wyjść z mojego mieszkania jej mina i mojego teścia bezcenna