reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Tylko taka woda mi została do picia
20180425_132938.jpg

Załączniki

• 20180425_132938.jpg
    20180425_132938.jpg
    53,4 KB · Wyświetleń: 350
Męczą Was jeszcze czasem mdłości ?
Myślałam, że to na początku ciazy a ostatnio mam coraz częściej. Przed chwilą prawie zwymiotowalam bo chciałam ugryźć kanapkę z pomidorem.. mAla uciska na żołądek i stąd te objawy ?
Nie wiem, ja nie mam mdłości. Ale może właśnie przez jakiś ucisk

Zobacz załącznik 850441

No w końcu po tygodniu od zamówienia dostałam swoja paczuszkę, od tego sprzedawcy na Allegro :)

Wszystko się zgadza, teraz tylko myśle jak to gdzieś pochować wszystko. Całe szczęście w pierwszy weekend maja Bartek z tatą będzie odmalowywal całe mieszkanie i będzie już pokoik osobny dla małej to po 10 maja zamawiam łóżeczko, komode, regał i zacznie się szaleństwo [emoji5]
Super :):) najlepsze przed Tobą :) układanie, dekorowanie :)
Wow, ale tam harce się odbywają. Zazdroszczę :) moja jest jakimś wyjątkowo spokojnym dzieckiem, na prawdę. Mało co ją czuje, tez mam z przodu łożysko i pierwsza ciąża. Ale ogólnie ja przechodzę bezproblemowo tą ciąże, nic nie boli, zero mdłości. No tylko czasami zgaga dopadnie [emoji58]
Ja też nie narzekam. Na początku mdłości ale nie ja jedyna więc jakoś zaniosłam ale było bardzo źle. Czasem coś zakluje, zaboli ale to normalne. Ostatnio spać nie mogę i brzuch boli jak na okres , nic się nie dzieje więcej więc nie panikuje :)
A który tydzień Ty jesteś ? U mnie też jakoś super ruchów nie ma przez to lozysko ale i tak jest co podziwiać czasem. Coraz częściej pod ręką czuje więc jestem zadowolona ❤️
A ja dzisiaj zrobiłam eksperymentalnie racuchy wegańskie[emoji16] wyszły pyszne. Polecam! Ka oczywiście zmodyfikowałam sobie składniki, zamiast pszennej mąki dałam owsianą i zamiast wrzątku mleko kokosowe[emoji16] Dodałam jabłka [emoji16] pychotka[emoji7] Wrzucam link. Może się którejś z was przyda[emoji16]Jest ich wiele wersji i fajne przepisy ma babeczka.
Link do: Racuchy bez mleka i jajek

Ja dziś na obiadek młode ziemniaczki, fileciki z indyka, brokuł z groszkiem, do tego trochę fety i jogurcik naturalny :) jutro to samo, a w piątek jakas zupka może albo nalesniki na słodko :)
Smacznego dziewczyny ;-* ja jeszcze w łóżku leżę. Jakoś nie mam ochoty dzisiaj na nic. K jednak nie będzie na sobotę tylko poniedziałek, już mu chumor zszedł to i mi przy okazji. Martwię się , że nie znajdę sukienki na czas i w ogóle włączyło mi się narzekanie :(
Troche mi przeszlo jak pogadalam sobie z moja mama ;) zawsze moge na niej polegac ;) co zrobie jak jej zabraknie.. chyba trafie do kryminalu [emoji23] :p
To dobrze :) wygon teściowa i niech mamcia się wprowadzi :D

Wiecie co zauwazylam.. od soboty jestem jakas nerwowa i placzliwa.. od poczatku ciazy nie mialam takich humorkow jak teraz.. :errr:

Co do mdlosci to tez jak cos zjadlam mi mijalo ;) w tej ciazy jeszcze nie zwymiotowalam ani razu ;)
Bo Cię wychwalilam ostatnio , że masz super podejście i pozytywne nastawienie :huh:i ci się w tyłku poprzestawiało od tych komplementów najwidoczniej :D
Nie martw się, taki etap masz najwidoczniej. Każda chyba tak ma, miesiąc dobrze , tydzień do D.

Ja troszkę na początku byłam załamana że ciągle muszę jeść i nie zwracam bo tyłam i tyje do tej pory dużo a jednak większość z was przez wymioty schudła dużo w 1 trymestrze . Ale ja od początku ciąży miałam krwiaki i jak w 13 tygodniu mieliśmy grypę zaladkowa przez 3 dni to skończyło się pęknięciem krwiaka bo wymioty wymuszały jakieś ciśnienie na macicę. Także teraz dziękuję Bogu że nie wymiotowałam bo we wczesnej ciąży miałam większe krwiaki i pytanie jakby się skończyło
Organizm wie co robi. U każdej ciaza musi przejść tak a nie inaczej. Całe szczęście , że u Ciebie akurat nie było wymiotów. A co teraz z tymi krwiakami ? Dalej są ?

reklama
Humorki to ja nawet przed ciaza miałam :rolleyes2: teraz też mam czasami, ale staram się nad nimi panować dobrze ze mój nie bierze tego do siebie ;) raz tylko na początku ciąży miałam taki wybuch złości na teściowa która niby chciała dotknąć mojego brzucha a poprostu mi na niego nacisnela no myślałem że ja zjem dobrze ze mój się wstawił za mną i skończyła się tym że kazałam jej wyjść z mojego mieszkania jej mina i mojego teścia bezcenna:baffled:
Haha :D niech zna swoje miejsce w szeregu :D

Do góry