reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nie wiem[emoji852] nie czytałam dosłownie nic w necie, bo wiedziałam, że jak się naczytam to będę miała to w głowie. A poszłam na kolejną wizytę i okazało się, że jest już ok[emoji16]Ja bym poszła na twoim miejscu[emoji16] tzn. Ja się nawet nad tym nie zastanawiam tylko idę[emoji4]
To chyba się zapisze rano w poniedziałek. Mimo wizyty na echu i wizyty u swojego lekarza. To chyba lepiej mieć spokojna głowę że się poszlo i sprawdziło nie ?
Ja bym zrobiła. Tzn u mnie to koszt 180 zł, ale lekarz z certyfikatem. Wszystko dokładnie sprawdzi. Jeśli u Cb wyszła asymetria też lepiej sprawdzić. Sprawdzi przepływy, czy dziecko się nie owinęło pępowiną. Ja ogólnie robić będę :)
U mnie 300 ale o kasę nie chodzi. Bo na dziecku i takim badaniu nie chcemy oszczędzać aż tak. Ale właśnie się zastanawiam bo byłam na echu, 7egi wizyta bo przesunęłam o dwa tygodnie żeby iść ze swoim i 9 lub 10 by było badanie. Raczej się zdecyduje. A owinąć się pępowina to chyba może nawet później nie ? I będzie to widział zwykły lekarz na późniejszych USG ?

Ja pilam warke radler smakowe i nie ma tam alkoholu ;) badz spokojna ja tez na to patrze ;) chociaz pare tyg temu lyknelam sobie zwykle od meza i nic mi nie bylo malej tez nie ;) nie popadajmy w paranoje ;)
Ja raz też zamoczylsm usta ale tego nawet pół łykiem nie można nazwać :D jakoś tak nie mogę, wiedzac że dziecko będzie to piło. Ale to piwo to była moja mega zachcianka i musiałam dotknąć choć językiem :D

reklama
Żywce, warki, i inne "bezalkoholowe" maja 0,5%alko, Warka Radler nawet chyba 2% z tego co pamietam ale nie dam sobie ręki uciąć. Jedyne piwo w pełni bezalkoholowe to Bawaria, ja bardzo lubię jablkowa. Wiadomo ze dawka alko jest mala ale po co ryzykowac. Jak juz pic bezalkoholowe to bezalkoholowe. Nie ma minimalnej dawki bezpiecznej. Mozesz wypic dwa litry wodki i nic sie nie stanie a napijesz sie lampki wina i mogą być fatalne skutki, wiec ja nie ryzykuje, obede sie bez tego przez te pare miesiecy. A skutki poalkoholowe sa widoczne dopiero po porodzie wiec to ze teraz nic sie nie dzieje to nic nie znaczy. No ale kazdy robi jak uważa ;)
Dlatego patrzę na na prawdę bezalkoholowe. Bo na dwóch pisze 0% a na odwrocie 0,5% i zgłupiałam w końcu :D

Super waga :-*
Nie martw się , taka torbiel wchłania się w trakcie ciąży lub po porodzie. Ważne, że jestes pod opieką lekarza. A zdecydujesz się na 3 badanie prenatalne ? Jest dokładniejsze i może będziesz spokojniejsza jak zbada cię lekarz wykwalifikowany ?

Ja miałam wiele razy na jajnikach , w ciazy też miałam. I się wchłaniały. Ale u siebie to pikuś. W porównaniu ze stresem jeśli dziecko ma..

Tak umówiłam się prywatnie w 28 i 34 tygodniu na 4d bo lekarz chce dobrze się temu przyjrzeć

@klaudiaa975 moj gin wyslal mnie na prywatne prenatalne 1 i 2 trymestru do swojego ziomka ;) pytalam sie tego prywatnego czy na to 3 powinnam sie zapisywać a on powiedział, ze z tego co wie to moj gin sam je wykonuje. Skoro tak nie widze potrzeby placenia za te badania ;)
A nazwe tego winka jak sie dowiem to napisze. Wiem, ze na pewno w kauflandzie jest

Ja się umówiłam już na 6 czerwca na to 3 badanie usg, jest ono zalecane więc się nie zastanawiam. Co prawda ja mam pakiet w luxmedzie więc nic nie płacę ale nawet jakby trzeba było to bym zrobila.

Dzisiaj mi się śniło w nocy ze urodzilam na Mazurach. Jedziemy w 33 tygodniu wracamy w 35 sprawdziłam gdzie szpital i najbliższy 30 minut do Ełku. Ale jednak nie chciałabym tak wcześnie rodzić:p

Ja się umówiłam już na 6 czerwca na to 3 badanie usg, jest ono zalecane więc się nie zastanawiam. Co prawda ja mam pakiet w luxmedzie więc nic nie płacę ale nawet jakby trzeba było to bym zrobila.

Dzisiaj mi się śniło w nocy ze urodzilam na Mazurach. Jedziemy w 33 tygodniu wracamy w 35 sprawdziłam gdzie szpital i najbliższy 30 minut do Ełku. Ale jednak nie chciałabym tak wcześnie rodzić:p
Mi pewnie wizyta na NFZ wypadnie zwykła na 18 czerwca i pewnie z moim gin jak zwykle wtedy umowie się na najbliższy czwartek (21 czerwca) jak to zawsze ze wszystkimi prenatalnymi wychodzi :)

reklama
Żywce, warki, i inne "bezalkoholowe" maja 0,5%alko, Warka Radler nawet chyba 2% z tego co pamietam ale nie dam sobie ręki uciąć. Jedyne piwo w pełni bezalkoholowe to Bawaria, ja bardzo lubię jablkowa. Wiadomo ze dawka alko jest mala ale po co ryzykowac. Jak juz pic bezalkoholowe to bezalkoholowe. Nie ma minimalnej dawki bezpiecznej. Mozesz wypic dwa litry wodki i nic sie nie stanie a napijesz sie lampki wina i mogą być fatalne skutki, wiec ja nie ryzykuje, obede sie bez tego przez te pare miesiecy. A skutki poalkoholowe sa widoczne dopiero po porodzie wiec to ze teraz nic sie nie dzieje to nic nie znaczy. No ale kazdy robi jak uważa ;)
Jest też warka radler 0% poza tą 2%. I heineken i żywiec też 0,00%. Na 100%, sprawdzałam to z 20 razy :)

Do góry