reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ty lepiej nie kuś bo za chwilę zapukam do twoich drzwi z pustym garczkiem :D widzę że chyba zadowolona jesteś z tego termomixa, tak ? Bo już któryś raz wspominasz ;)Odzywa się, odzywa ..
Ja na ogół nie jestem wredna ale tak mnie wkurzyła że musiałam .. :D
Co do obiadu ja też mam obiad od teściowej . Fasolkę po bretońsku . Ale cholera ja dzisiaj nie chce fasolki tylko coś pyszniejszego. Oh ta ciąża :D
Ale mi narobiłaś smaka na fasolkę...mniam właściwie wszystko mam, namoczę fasolę to będzie na kolację. Na obiad będzie mięso duszone w sosie z ziemniakami i mizerią - wg. życzenia młodszego syna.

Ja tez jestem gruba, ciążę zaczynałam z wagą 81kg i mój lekarz mówi, że ważne jest aby dużo nie przytyć w krótkim czasie bo to najszybsza droga do cukrzycy ciążowej. Na razie przytyłam 3,5kg ale to dopiero koniec 22tc. Poprzednie ciążę kończyłam z tą wagą a teraz będzie pewnie z 90-92kg do porodu... Nie wiem jak ja dam radę z taką wagą w upały.

Wszyscy tu tak o żarełku że aż mi zaburczało w brzuchu :D u mnie dziś kotlety mielone z młodymi ziemniaczkami koperkiem i młodą kapustką :D takie dobre a dziś piątek.. :D
Trafiłaś w 100% w mój gust[emoji16] ślinka mi poleciała[emoji16] już mężowi napisałam listę zakupów[emoji16] jutro będzie taki obiadek [emoji16][emoji16]
Ale mąż stwierdził że teraz po tym tygodniu leżenia to go bardziej widać jak wczoraj wstałam i jechaliśmy sprawy załatwić. Nawet Pan policjant zauważył [emoji23] krzesło sam mi podsunął żebym ja nie dźwigała [emoji23] bo ciężarna [emoji23]
To miło[emoji16] teraz będzie widać coraz bardziej[emoji16]

Ale mi narobiłaś smaka na fasolkę...mniam właściwie wszystko mam, namoczę fasolę to będzie na kolację. Na obiad będzie mięso duszone w sosie z ziemniakami i mizerią - wg. życzenia młodszego syna.

Ja tez jestem gruba, ciążę zaczynałam z wagą 81kg i mój lekarz mówi, że ważne jest aby dużo nie przytyć w krótkim czasie bo to najszybsza droga do cukrzycy ciążowej. Na razie przytyłam 3,5kg ale to dopiero koniec 22tc. Poprzednie ciążę kończyłam z tą wagą a teraz będzie pewnie z 90-92kg do porodu... Nie wiem jak ja dam radę z taką wagą w upały.

Mi już jest ciężko.. zrobiło się cieplej..wczoraj z pół godziny posiedziałam na ławce za domem i nagle zrobiło mi się źle, byłam czerwona jak burak na twarzy i ramionach a spocona jakbym jakiś maraton przebiegła i do tego ból głowy... w domu o wiele lepiej. Dziś rano byłam na 10 minut żeby tylko pranie wywiesić i znów ból głowy. Co będzie w lipcu i sierpniu :o

Mi już jest ciężko.. zrobiło się cieplej..wczoraj z pół godziny posiedziałam na ławce za domem i nagle zrobiło mi się źle, byłam czerwona jak burak na twarzy i ramionach a spocona jakbym jakiś maraton przebiegła i do tego ból głowy... w domu o wiele lepiej. Dziś rano byłam na 10 minut żeby tylko pranie wywiesić i znów ból głowy. Co będzie w lipcu i sierpniu :o

Ciężko tak strasznie znosisz wyższe temperatury?? :(

U mnie całe szczęście to nawet kłótnia nie była, po prostu mój miał wczoraj kupowac nowe auto i jak okazało się, że jednak musi poczekać do dziś to wielkie nerwy, stres i wyżywanie się na mnie cokolwiek powiedziałam.. później się nie odzywałam do niego 3 h i podziałało, nawet kolacji mu nie zrobiłam tylko sobie i nagle zaczął się przymilać i przeprosił. Ja naprawdę jestem mega spokojna w tej ciąży, aż sama jestem w szoku. Czasami mam wrażenie, że to mój chłopak bardziej fisiuje..

No w pracy na pewno będziesz miała chwile wytchnienia od kłębiących się myśli. A jak wrócisz to może już normalnie pogadacie itd :)

Ja dziś się cieszę, bo mój właśnie kupuje te auto (trzeba się przesiąść na kombi, bo wózek itd a my dużo jeździmy i lubimy podróżować), później jedziemy do castoramy itp po 3 kolory farb, akcesoria do malowania i w pierwszy weekend maja odświeżamy całe mieszkanko :) w salonie 2 kolory będą i nasza sypialnia zostaje przerabiana na pokój dla małej czyli łóżko ląduje na śmieciach, ale i tak daliśmy za nie 700 zł i materac już rozgryziony przez świętej pamięci króliczka i mamy już te łóżko ponad 1,5 roku, wiec aż tak szkoda nie będzie.
Jeszcz pewnie zajdziemy do kika, bo widziałam mega śliczne pojemniczki takie w kwiatowe wzory np na herbatę, kawę itd to tez kupimy pare i nowa półka będzie jeszcze dodatkowa w kuchni, bo brakuje już miejsca a dwie dodatkowe się przydadzą. Skoro później przy dzidzi jakieś butelki, herbatki ziołowe itd to nie będę miała gdzie tego układać..
Też nas czeka przerabianie sypialni na pokój dziecka ale tak myślimy za 2-3 lata. Mieszkanie świeżo po remoncie, wprowadziliśmy się w lipcu. I mamy wypasione łóżko, mi trochę będzie szkoda przenieść się na narożnik ;)

reklama
Spoko zapraszam ! :D nie krępuj się :)
Tak ja jestem baaaardzo zadowolona :)
Cieszę się że teściowa nam taki prezent ślubny zrobiła [emoji23]
Kurde mogłam twoja teściowa na ślub sobie zaprosić... Hahahaha :D ale czasem fajnie coś dostać właśnie na ślub.. bo jak ja dostałam głównie kasę to super ale jakoś szkoda by mi było na taki sprzęt . A jakbym dostała to bym miała i się cieszyła :D
Powiem ci że wybieram się na Rzeszów i wybieram i nie mogę dotrzeć. Mam plan jechać do txm po te leginsy ciążowe, do Rossmana bo są na promocji rzeczy co chce kupić synkowi .. ale wiecznie mi nie po drodze :D

Maluszek mnie właśnie kopie.. jakie to jest przyjemne uczucie .. możecie się śmiać i dziwić ale z każdym kopniakiem chce mi się płakać z radości. Nie wiem czy to dlatego że trochę czekaliśmy na ciążę czy może dlatego że bardzo mało czuje ruchów .. ale co tam ważne że jestem szczęśliwa :)

Do góry